Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iun 2017 - Anul XXII, nr. 126 (6542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de acasă...

Perioada 8-14 iunie

Joi, 8 iunie

"Basarabia deportată", la Biblioteca Bucovinei

Joi, 8 iunie 2017, de la ora 13.00, în Sala de artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” va avea loc evenimentul "Basarabia deportată", în cadrul căruia va fi organizată lansarea a două volume: „Lupii” şi “Romanul vieţii mele (Lupii 2)”, ambele avându-le ca autoare pe Margareta Spânu-Cemârtan, din Chişinău, Republica Moldova.

Referitor la autoare, care a fost deportată în Siberia timp de 7 ani, poetul Grigorie Vieru scria:„Margareta Spânu-Cemârtan este una din victimele criminalului regim stalinist. Iar tragicul ei destin reprezintă imaginea dramei întregii Basarabii”.

Organizatori ai evenimentului: Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei.

 

Vernisaj „Din atelierul nostru”

Joi, 8 iunie, de la ora 17.30, la secţia de artă a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” va fi vernisată expoziţia „Din atelierul nostru”, clasa prof. Irinel Mihai Chişcă. Ștefan Costandache şi Alexandru Raicu, de la clasa de chitară a lect. univ. dr. daniel Dragomirescu, vor susţine un moment artistic. Organizatori ai evenimentului: Consiliul Judeţean Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava şi Biblioteca Bucovinei.

 

Vineri, 9 iunie

Expoziţia de pictură „Anotimpul copilăriei”

La Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului se deschide vineri, 9 iunie a.c., la ora 11.00, expoziţia de pictură cu genericul ,,Anotimpul copilăriei”. Aflată la cea de-a doua ediţie, expoziţia reuneşte cele mai reuşite lucrări realizate în acest an şcolar la orele de educaţie plastică şi la Clubul de Pictură de elevii Şcolii Gimnaziale „Teodor Balan” din Gura Humorului, precum şi la orele de atelier de elevi ai clasei a VII-a B (grupa C) de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, coordonaţi de prof. pr. Emilian Adrian Gavrilean.

Manifestarea se desfăşoară în cadrul parteneriatului artistic existent între Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.  „Anotimpul copilăriei” este unul al exploziei de lumină, de sunet şi culoare, un anotimp al optimismului şi al bucuriei de a trăi.

 

Sâmbătă, 10 iunie

Cea de-a VI-a ediţie a concursului MTB Dragomirna powered by ASSIST

Iubitorii de ciclism din toată ţara sunt aşteptaţi sâmbătă, pe 10 iunie 2017, la Dragomirna, la cel mai mare concurs de mountain-bike din Bucovina. Ajuns la cea de-a VI-a ediţie, MTB Dragomirna powered by ASSIST este un eveniment organizat de magazinul de biciclete Monti CondServ şi se adresează atât profesioniştilor, cât şi persoanelor care îşi doresc să se bucure de o aventură de neuitat alături de prieteni şi familie, în peisajul superb al pădurii din Dragomirna.

În cadrul Maratonului MTB Dragomirna powered by ASSISTdoritorii pot opta pentru unul din cele patru trasee special amenajate pentru a corespunde tuturor categoriilor de vârstă şi pregătire. Dacă doreşti să te înscrii în competiţie sau să fii la curent cu noutăţile despre eveniment, o poţi face accesând www.club.monticond.ro.
Cei mai buni concurenţi care vor trece primii linia de start vor fi răsplătiţi cu premii în valoare totală de peste 10.000 de lei, dar şi cu numeroase surprize pregătite de organizatori şi sponsori, pentru ca fiecare persoană să aibă parte de o experienţă memorabilă.

 

Turneul De Minirugby "Viorel şi Mitică Negru"

Sâmbătă, 10 iunie 2017, începând cu ora 10.00, va avea loc a II-a ediţie a Turneului De Minirugby "Viorel şi Mitică Negru" ce va avea loc în Luncuşoara - Comuna Udeşti.

Evenimentul este organizat cu sprijinul IȘJ Suceava, al Şcolii Gimnaziale "Acad. H. Mihăescu" Udeşti, al Primăriei Udeşti, al DJTS Suceava şi al Federaţiei Române de Rugby.

 

Concursul Judeţean de muzică uşoară „Vocea Bucovinei”

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 15.00, Shopping City Suceava va găzdui cea de-a IV-a ediţie a Concursului Judeţean de muzică uşoară „Vocea Bucovinei”.

La concurs sunt aşteptaţi toţi elevii din sistemul de învăţământ şi din sistemul de asistenţă socială din judeţul Suceava, cu condiţia să aibă abilităţi vocale şi talent muzical. Înscrierile se fac până la data 9 iunie pe adresa de e-mail: euroactiv_institutionalizati@yahoo.comîn scris, cu numele şi prenumele formaţiei/elevilor, repertoriu. Relaţii la telefon: 0743203716.

 

Muzică latino – americană, cu Orchestara Filarmonicii de Stat Botoșani

Orchestara Filarmonicii de Stat Botoșani va susține un concert de muzică latino – americană, sâmbătă, de la ora 19.00, la Iulius Mall Suceava. Dirijor – Ramiro Arista din Argentina. Accesul este gratuit.

În interpretarea talentaților instrumentiști, publicul va putea asculta fragmente orchestrate simfonic ale unor melodii care au la bază folclorul țărilor din America de Sud, precum tango, rumba, cha cha cha, milonga și altele.

Din program fac parte: Conga del fuego nuevo  (Arturo Márquez), Paras de Tinta (Anonim popular /  aranjament orhestral A. Gervasoni), Fuga y misterio, Tango del ángel și Libertango (Astor Piazzolla), Guantanamera (Joseíto Fernández / aranjament orchestral A. Carrasco), Suite de Sones № 1 (Anonim popular / aranjament orchestral V. Salado & E. Giovanni), Caballo viejo (Simón Díaz / aranjament orchestral A. Carrasco),Ferrocarril de los Altos (Domingo Bethancourt), Luna de Xelajú (Paco Pérez), La Bamba (Anónimo popular / aranjament orchestral Fritz Romero) și Colombia Tierra Querida (Lucho Bermúdez/ aranament orchestral R. Gómez).

 

Luni, 12 iunie

Spectacolul „Brâncoveanu şi Ivireanul, iubire de Biserică şi Neam”

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc luni, 12 iunie, de la ora 19:00, spectacolul „Brâncoveanu şi Ivireanul, iubire de Biserică şi Neam”, cu participarea extraordinară a actorului Constantin Codrescu. Biletele costă 30 de lei şi 20 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari şi pot fi achiziţionate de la secretariatul Casei de Cultură. Textul este scris de părintele Bogdan Aurel Teleanu, iar spectacolul are înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Din distribuţia spectacolului face parte cunoscutul actor Constantin Codrescu, alături de Magda Catone, Ovidiu Cuncea, Ana Calciu, Damian Victor Oancea, Mihai Coadă, Tiberiu Păun, Bogdan Iacob, Dana Rusu şi Alexandru Ionescu. Vor participa, de asemenea, copii, întruchipând copiii brâncovenilor şi figuraţie. Regia: Ivona Boitan. Scenografia şi costume: Ileana Zirra. Manager de proiect: Malvina Roşu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de acasă....
 Vizualizări articol: 1326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei