Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iun 2017 - Anul XXII, nr. 126 (6542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

Mandate de arestare pentru tinerii acuzaţi de trafic cu amfetamină, canabis şi etnobotanice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei doi tineri din municipiul Rădăuţi reţinuţi de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava marţi seară într-un dosar de trafic de droguri, de la etnobotanice şi până la amfetamină, au fost arestaţi preventiv, ieri, pentru 30 de zile, de către Tribunalul Suceava. Cel puţin în cazul unuia dintre inculpaţi, Iosif Marian Grijincu, decizia nu putea fi alta, în condiţiile în care acesta se afla sub control judiciar într-un alt dosar de trafic de droguri al DIICOT.

Din ancheta poliţiştilor de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, coordonată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava rezultă că, în perioada februarie - mai 2017, Iosif Marian Grijincu ar fi achiziţionat de pe site-uri specializate droguri de risc (canabis) şi droguri de mare risc (amfetamine), dar şi substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv (etnobotanice), pe care le-ar fi oferit spre vânzare pe raza municipiului Rădăuţi şi în împrejurimi. De vânzare, rezultă din anchetă, se ocupa şi complicele Daniel Molociniuc, care a fost şi el arestat preventiv de Tribunalul Suceava.

Ceea ce a atras atenţia în mod deosebit în acest caz este că cel care se ocupa de trafic era chiar unul dintre principalii inculpaţi în cel mai mare dosar de trafic de droguri de pe zona Rădăuţi. În luna iulie a anului trecut, tot în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT, cinci inculpaţi au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri, ulterior fiind plasaţi sub control judiciar, cum a fost şi cazul lui Iosif Marian Grijincu.

Din cercetări rezultă că Grijincu, ajutat de complice, depozita pliculeţele cu substanţe interzise în cutiile poştale ale unor oameni din Rădăuţi plecaţi din ţară. Spre ghinionul celor doi, unul dintre cei întorşi acasă a găsit cutia poştală plină cu pliculeţe de droguri. Ulterior, după ce s-au făcut şi o serie de percheziţii, au fost găsite cantităţi importante  de amfetamină, canabis şi fragmente vegetale din clasa cannabinoizilor sintetici, substanţe psihoactive sau etnobotanice, cum sunt denumite generic.

Practic, noile acuzaţii ale anchetatorilor indică, dacă se vor confirma, faptul că Iosif Marian Grijincu  a continuat să facă trafic cu droguri, inclusiv de risc şi de mare risc, într-o sfidare totală a legii.

Cei doi inculpaţi pot contesta la instanţa superioară decizia de arestare preventivă şi se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mandate de arestare pentru tinerii acuzaţi de trafic cu amfetamină, canabis şi etnobotanice.
 Vizualizări articol: 2932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mandate de arestare pentru tinerii acuzaţi de trafic cu amfetamină, canabis şi etnobotanice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei