Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iun 2017 - Anul XXII, nr. 126 (6542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluare naţională

Circa 7.000 de elevi suceveni sunt în pragul primului examen important

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 7.000 de elevi suceveni de clasa a VIII-a vor susţine, în mai puţin de două săptămâni, examenul de evaluare naţională, testare ce le permite admiterea la liceu.

Pentru ei cursurile se vor încheia vineri şi, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, în perioada 7-9 iunie este programată înscrierea acestora pentru examenul de evaluare naţională.

După această etapă, elevii vor da prima probă a examenului, cea la limba şi literatura română, care este programată pentru 19 iunie. Miercuri, 21 iunie, şcolarii vor susţine proba scrisă la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor vor da pe 22 iunie proba la limba maternă.

Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei, pe 26 iunie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele, urmând, ca după soluţionarea contestaţiilor, pe 30 iunie, elevii să primească rezultatele finale.

 

Schimbări la admiterea în liceu

Ministrul Educaţiei a făcut modificări importante în ceea ce priveşte admiterea la liceu din vara acestui an. Astfel, la calculul mediei de admitere, ponderea mediei claselor V – VIII va reprezenta 20% (faţă de 25% până în prezent), iar examenul de evaluare de la finalul clasei a VIII-a va avea o pondere de 80%, faţă de 75% cum a fost în 2014, 2015 şi 2016.

Cu alte cuvinte, importanţa examenului de evaluare naţională creşte, în vreme ce rezultatele din anii de gimnaziu pierd tot mai mult teren la admiterea la liceu. De exemplu, dacă avem în vederea admiterea la liceu din 2013, media de admitere era media aritmetică între cele două note.  

După afişarea rezultatelor finale de la evaluarea naţională, elevii şi părinţii au la dispoziţie doar câteva zile pentru a se hotărî la ce liceu ar fi bine să se înscrie.

În perioada 3 – 6 iulie, absolvenţii de gimnaziu şi părinţii acestora vor completa opţiunile în fişele de înscriere, asistaţi de diriginţi, în acelaşi interval fiind programată şi introducerea datelor în baza de date computerizată.

Verificarea fişelor şi corectarea eventualelor greşeli va avea loc între 4 şi 7 iulie.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor claselor a VIII-a este programată pentru 12 iulie. Repartizarea se realizează în funcţie de opţiunile elevului, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Situaţiile speciale vor fi rezolvate de comisia specială de admitere după etapa de repartizare computerizată.

 

Rezultate foarte slabe la simularea de la matematică

Reamintim că la simulările care au avut loc în luna martie a acestui an, potrivit rezultatelor transmise de şcoli, la limba română, 65,39% (4.557) dintre elevii care au susţinut proba au obţinut note peste 5, în vreme ce 34,61% (2.412) dintre elevi au fost notaţi sub 5.

La matematică, s-au înregistrat 2.545 note peste 5 (36,84%), iar 4.362 (63,15%) dintre lucrări au fost mediocre, primind note sub 5.

În acest an au rezultat trei note de 10 la limba şi literatura română şi 23 de note de 10 la matematică. La Şcoala Gimnazială Bosanci un elev a obţinut nota 10 la ambele discipline de examen. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 7.000 de elevi suceveni sunt în pragul primului examen important.
 Vizualizări articol: 1677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 7.000 de elevi suceveni sunt în pragul primului examen important0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei