Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iun 2017 - Anul XXII, nr. 126 (6542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


De-aia n-are ursul coadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceea ce li s-a servit profesorilor şi medicilor de către Ministerul Muncii este, ca să păstrăm un limbaj civilizat, josnic. Pentru că mai era, probabil, nevoie, PSD ne-a mai demonstrat o dată că promisiunea electorală se cheamă astfel cu un motiv şi aşa trebuie să rămână. Nu este deci de mirare că în campanie, ca şi după altă jumătate de an, în care Olguţa Vasilescu a împărţit cu generozitate bugete numai de ea imaginate şi de nimeni înţelese, a ajuns în punctul de a comunica public ingratul anunţ că măririle de salarii promise bugetarilor nu se mai pot face aşa cum anunţase. S-a concluzionat în birourile factorilor de decizie că profesorii şi medicii mai pot aştepta, că tot s-au dovedit a fi răbdători şi înţelegători. La fel de normal este şi sentimentul de revoltă pe care-l încearcă în aceste momente reprezentanţii acestor bresle care ameninţă cu mişcări sindicale. Pentru profesori, omeneşte vorbind, e firesc să se simtă umiliţi şi „cu cuţitul la os”, storşi de orice resursă motivaţională ce ar trebui să-i ţină până în martie, anul viitor. Numai că posibilul protest despre care vorbesc în aceste zile dascălii este ales în cel mai prost moment cu putinţă. Este inadmisibil să profite de examenul de bacalaureat aflat în plină desfăşurare pe care ameninţă să-l boicoteze pentru a reuşi să se impună în negocierile cu guvernul. Demersul iniţiat de Colegiul Naţional al Liderilor FSLI de a organiza un protest de amploare în perioada bacalaureatului ar putea perturba întregul calendar de admitere în învăţămîntul superior, dar mai ales vieţile unei generaţii întregi de elevi. Este exact aşa cum Consiliul Naţional al Elevilor şi Asociaţia Elevilor din Constanţa au exprimat oficial, „o abordare injustă şi lipsită de profesionalism. Cu ce este vinovată această generaţie de elevi pentru lipsa unei finanţări salariale corecte şi pentru nerespectarea promisiunilor guvernamentale?” Într-o manieră impecabilă, tot elevii răspund atrăgând atenţia că este „fundamental" ca bacalaureatul să se desfăşoare în contextul prestabilit, astfel încât… niciun absolvent al ciclului liceal să nu aibă de suferit din cauza mişcărilor de protest ale federaţiilor sindicale. Nu este în interesul nimănui ca peste 100.000 de candidaţi la examenul de bacalaureat să fie sacrificaţi, ca mijloc de presiune. Dacă am ajuns în situaţia în care elevii sunt mai degrabă capabili decât profesorii lor de a înţelege realităţile şi de a acţiona în consecinţă, aş zice că stăm bine. Căci educaţia se face pe termen lung, iar de incapabili care nici să-şi bage singuri în traistă nu pot ni s-a cam luat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De-aia n-are ursul coadă.
 Vizualizări articol: 1974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
De-aia n-are ursul coadă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei