Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iun 2017 - Anul XXII, nr. 126 (6542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eroare cu repercusiuni grave

S-a răsturnat cu tirul pe calea ferată, din cauza vitezei neadaptate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tir care se deplasa pe DN 17, dinspre Vatra Dornei spre Suceava, s-a răsturnat pe calea ferată, la Iacobeni, din cauză că şoferul nu a redus viteza. Accidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 12.00, iar din fericire cele două persoane care se aflau în maşină au scăpat fără leziuni. Traficul feroviar de pe linia care leagă Moldova de Ardeal a fost întrerupt o perioadă de timp, însă din fericire reţeaua de înaltă tensiune nu a fost afectată, iar trenurile de călători au circulat pe un fir, cu restricţii.

Din cercetările poliţiştilor de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava rezultă că bărbatul de la volan, Marian I., în vârstă de 44 de ani, din Grăniceşti, care conducea un vehicul greu al unei firme din Suceava, care nu era încărcat, nu a adaptat viteza în zona de curbă uşoară şi de trecere la nivel cu calea ferată, scăpând vehiculul de sub control. Tirul s-a răsturnat peste parapetul de protecţie, la o diferenţă de nivel de câţiva metri. Cabina s-a răsturnat în gabaritul căii ferate, în timp ce remorca a rămas suspendată.    

Pompierii de la Detaşamentul Vatra Dornei, alături de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Iacobeni, au intervenit pentru a debloca calea ferată. După ce la faţa locului au fost aduse o volă şi un TAF, vehiculul greu a putut fi ridicat. Intervenţia s-a încheiat în jurul orei 15.30.

Pe numele şoferului va fi deschis dosar penal pentru infracţiunea de distrugere sau semnalizare falsă, prevăzută de articolul 332 din Codul Penal.

 

Al treilea accident cu şoferi care nu sunt atenţi la trecerile la nivel cu calea ferată

Comisarul Levente Burcă, şeful Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, a atras atenţia asupra faptului că acesta este al treilea accident de acest gen petrecut recent pe raza judeţului. Astfel, pe 1 iunie, pe magistrala 500, spre Capitală, la intrarea în Dolhasca dinspre Liteni, un bărbat din Fălticeni, care conducea un VW Passat, nu a adaptat viteza la o trecere la nivel cu calea ferată, scăpând maşina de sub control. Autoturismul a rămas suspendat pe semaforul de la trecerea la nivel cu calea ferată, provocând pagube serioase. Tot recent, pe 24 mai, un şofer de tir din Bihor a forţat o trecere la nivel cu calea ferată, la Gura Humorului, remorca vehiculului greu fiind agăţată de un tren InterRegio.

Comisarul Burcă a avertizat că în toate cazurile, pe numele şoferilor se deschide dosar penal pentru infracţiunea de distrugere sau semnalizare falsă, aşa cum este prevăzută de Codul Penal. Pe lângă riscul enorm al pierderii de vieţi, şoferilor care provoacă astfel de accidente li se impută şi pagubele produse   infrastructurii feroviare şi eventual întârzierile provocate.     

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a răsturnat cu tirul pe calea ferată, din cauza vitezei neadaptate.
 Vizualizări articol: 5810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
S-a răsturnat cu tirul pe calea ferată, din cauza vitezei neadaptate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei