Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iun 2017 - Anul XXII, nr. 126 (6542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe bandă rulantă

Poliţiştii rutieri le-au dat şoferilor peste o mie de amenzi, în cinci zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Suceava, alături de colegi din tot judeţul, au avut cinci zile de acţiuni intense cu radarele pe şosele, ajungând să aplice peste o mie de amenzi, din care mai bine de jumătate pentru depăşirea limitelor de viteză. Acţiunea s-a derulat în minivacanţa din intervalul 1-5 iunie, cu efective sporite. În cadrul acţiunii de control au fost reţinute şi foarte multe permise de conducere. Din nou, se remarcă în sens negativ şi numărul mare de şoferi depistaţi băuţi.   

În cele cinci zile, toate autospecialele dotate cu aparate radar au acţionat zilnic pe drumurile naţionale şi europene. De asemenea, aparatul laser TrueCam (radarul pistol) a fost utilizat intens pe principalele două drumuri, DN2 şi pe DN17. 

Șoferi care au circulat în aceste zile de la Suceava până la Vatra Dornei, de exemplu, au întâlnit pe drum trei-patru controale cu radare, fie cu maşini care au stat în punct fix, fie cu autospeciale cu radar aflate în mişcare. 

În total, în cele cinci zile, au fost aplicate 1.020 de amenzi, în valoare totală de 364.478 de lei, din care 547 pentru depăşirea limitelor de viteză.

Foarte mare este şi numărul şoferilor care au rămas pietoni în cele cinci zile - 58. Dintre aceştia, 20 au rămas fără permis pentru că au fost înregistraţi de radare cu viteze care depăşeau cu peste 50 de km/h limita admisă pe respectiva porţiune de drum, iar 13 pentru că erau băuţi, având concentraţii sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, au fost constatate 34 de infracţiuni rutiere, din care 13 sunt alcoolemii mari, peste valoarea de 0,40 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Nu au lipsit nici cazurile în care şoferi înregistraţi de radare cu viteză erau şi băuţi. Poliţia a dat ca exemplu cazul unui şofer în vârstă de 38 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, înregistrat de radar cu viteza de 100 de km/h pe Calea Bucovinei. În urma verificării cu etilotestul a rezultat că acesta avea o concentraţie de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În cele cinci zile de controale, nu mai puţin de 783 de conducători auto au suflat în aparatul etilotest.

Pentru poliţişti, cele cinci zile de controale în trafic sunt un succes, în condiţiile în care în intervalul 1-5 mai pe şoselele din judeţ nu a avut loc nici un accident grav.

„Prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în această minivacanţă să nu se înregistreze accidente rutiere grave, cu decese sau persoane vătămate grav”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Unul din principalele obiective ale poliţiei judeţene pentru 2017 este cel de reducere a numărului de accidente grave şi mai ales a numărului de persoane decedate în accidente. Până acum, aproape de jumătatea anului, numărul tragediilor este în scădere faţă de 2016. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii rutieri le-au dat şoferilor peste o mie de amenzi, în cinci zile.
 Vizualizări articol: 2060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii rutieri le-au dat şoferilor peste o mie de amenzi, în cinci zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei