Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iun 2017 - Anul XXII, nr. 124 (6540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incendii

Trei autoturisme s-au aprins în trafic, în urma unor defecțiuni ale instalațiilor electrice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei autovehicule s-au aprins în trafic și au fost distruse de flăcări în ultimele zile, incendiile provocând pagube importante. Cele mai multe dintre aceste incendii au avut drept cauză vechimea mașinilor și uzura instalațiilor electrice, care s-au aprins în urma unor scurtcircuite sau a supraîncălzirii componentelor din material plastic ale motorului.

Primul dintre aceste incendii s-a produs la mijlocul săptămânii trecute la un ansamblu format dintr-o autoutilitară Scania și remorcă, în zona Palma, pe drumul național 17A. Miercuri seara, în jurul orei 21.00, în timp ce autocamionul cu remorcă transporta lemn între Vatra Moldoviței și Sucevița, șoferul de 27 de ani a simțit miros de fum în cabina mașinii. Zona motorului vehiculului a fost cuprinsă de flăcări în scurt timp, șoferul încercând să stingă incendiul cu extinctorul aflat în dotarea autoutilitarei. Ajutat și de alți șoferi care treceau prin zonă, șoferul a reușit să stingă flăcările și să oprească extinderea flăcărilor la întreaga cabină și la încărcătura de lemn remorcată. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a reușit lichidarea incendiului, stabilind drept sursă de aprindere a focului un cablu electric defect care a aprins plasticul izolației electrice din interiorul motorului. În urma incendiului au ars elemente ale instalaţiei electrice,  elemente combustibile ale compartimentului motor, precum și izolaţia termică a cabinei, în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Camionul avea ITP-ul valabil, precum și polița de asigurare RCA. La fața locului au ajuns angajați ai Ocolului Silvic Vama, care au emis un alt aviz de însoțire a materialului lemnos, care a fost preluat cu o altă autoutilitară și transportat la destinație.

Sâmbătă dimineață, un alt incendiu la un vehicul a fost semnalat de proprietarul unei case situate pe strada Nufărului din municipiul Fălticeni. El a văzut în jurul orei 06.40 un autoturism marca Daewoo care ardea în totalitate în fața casei sale și a dat alarma. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, care a localizat şi stins flăcările care se mai manifestau la anvelope, însă nu au dat de proprietarul mașinii. În urma căutărilor întreprinse de polițiști, aceștia l-au găsit pe proprietar, un bărbat de 66 de ani din comuna Hârtop, care le-a povestit că autoturismul s-a aprins în timpul mersului din zona motorului, iar încercările lui de a-l stinge au fost zadarnice. Din procesul verbal de intervenţie a pompierilor s-a stabilit drept cauză a incendiului un scurtcircuit la instalaţia electrică. Conducătorul auto a fost verificat în baza de date și s-a stabilit că acesta nu are permis de conducere pentru autoturisme. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul  respectiv.

În aceeași dimineață, în timp ce conducea autoturismul pe un drum din localitatea Costâna, o femeie de 38 de ani a observat că de sub capota mașinii a început să iasă fum, motiv pentru care a scos autoturismul de pe drum pe imașul din apropiere. În momentul în care a ridicat capota autoturismului, de sub aceasta au izbucnit flăcări, pe care femeia a încercat să le stingă cu extinctorul din dotarea mașinii, însă a fost nevoie de intervenția pompierilor, care au lichidat în totalitate incendiul. Ei au stabilit că focul s-a datorat supraîncălzirii componentelor din material plastic ale motorului, pagubele înregistrate fiind de circa 700 de euro.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei autoturisme s-au aprins în trafic, în urma unor defecțiuni ale instalațiilor electrice.
 Vizualizări articol: 2485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei autoturisme s-au aprins în trafic, în urma unor defecțiuni ale instalațiilor electrice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei