Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iun 2017 - Anul XXII, nr. 124 (6540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întrebări

Ministrul Transporturilor, interpelat de senatorul Cadariu cu privire la modernizarea unor drumuri naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea drumurilor naţionale DN 2, sectorul Roman-Siret, şi DN 2E, sectorul Spătăreşti-Păltinoasa-Marginea-Vicovu de Jos, va putea fi demarată în acest an numai dacă la proxima rectificare bugetară vor fi suplimentaţi banii pentru programul de reabilitare şi modernizare a drumurilor naţionale. Acesta este răspunsul ministrului Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, la interpelarea adresată de senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu.”Văaduclacunoştinţăcăuneleporţiuni dedrumurinaţionaledinnordul Moldoveisuntînacestmomentînstaretehnicăextremde proastă.Acesteaau numeroasegropişidenivelăripeparteacarosabilă.Acestfaptpuneînpericolfoarte marecirculaţiaautovehiculelorîncondiţiidesiguranţă”, spune Cadariu în interpelarea sa.

El a arătat că pe DN 2, sectorul Roman-Siret,nus-amaifăcut niciolucraredeanvergurătimp de 15 ani, iar pe DN2E-sectorulSpătăreşti-Păltinoasa-Marginea-VicovudeJosultimul asfalt s-a turnat înanul2004,cuocaziamarcăriia500deanidelaîncheiereadomnieilui ŞtefancelMare.

În răspunsul său, ministrul Transporturilor arată că cele două tronsoane de drum sunt prinse în programul de lucrări al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi pentru acest an, urmând să se efectueze expertize tehnice şi proiecte. ”Înceea ce priveşte finanţarea,precizăm căstrategia de dezvoltare şimodernizare a infrastructurii rutiere a  Românieieste stabilită la  nivel guvernamental prin Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în funcţiededisponibilităţilefinanciaredelabugetuldestat,careseaprobăprinLegeabugetuluidestatpentruanulurmător.Includereaacestorobiectiveîntr-unprogramdefinanţarevaputeafianalizatăîncazuluneirectificăribugetarepeanul 2017 cu condiţia suplimentăriifondurilor alocate programului de reabilitare şi modernizare a drumurilornaţionale”, a răspuns Alexandru Răzvan Cuc.

El a subliniat că în cadrul programului de întreţinere pentru anul 2017 Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractele subsecvente pentru executarea unor covoare asfaltice pe DN 2E între localităţile Băişeşti-Păltinoasa şi pe DN 2H între Milişăuţi şi Rădăuţi. ”PeDN 17B,sectorulcucarosabildinbetondeciment,vorfirealizatereparaţiiprintratamente bituminoase. Pentruacestanaufostprevăzuteşialte lucrăridecovoareasfalticepentrujudeţulSuceava, carevorfirealizateînfuncţie derectificărilebugetare peDN 2 Iacobeşti-Siret şi pe DN17. De asemenea, încursulanului2016aufostexecutatecovoareasfalticepeDN2 (E85),dela ieşireadinmunicipiulSuceavapânălaintersecţiacuDN2HlaIacobeşti,peDN2H,dela intersecţiacuDN2 pânălaMilişăuţi,şipeunelesectoaredelaRădăuţilaPutna,precumşi peDN 17 şi peDN178”, a mai spus ministrul Transporturilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Transporturilor, interpelat de senatorul Cadariu cu privire la modernizarea unor drumuri naţionale.
 Vizualizări articol: 1638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Transporturilor, interpelat de senatorul Cadariu cu privire la modernizarea unor drumuri naţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei