Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iun 2017 - Anul XXII, nr. 124 (6540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Accidente unul după altul

Bicicliştii, victimele de serviciu de pe şosele în minivacanţa de Rusalii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele zile ale lunii iunie au adus un număr mare de accidente în care au fost implicaţi biciclişti, analiza fiecărui caz în parte reliefând multă inconştienţă din partea unora din cei care s-au deplasat pe două roţi, însă nu numai, în trei cazuri fiind implicaţi şi şoferi care au ignorat bicicliştii. În intervalul 1-4 iunie, în judeţul Suceava s-au înregistrat şase accidente în care au fost implicaţi biciclişti, fiind confirmate din păcate statisticile care arată că în Suceava au loc foarte multe accidente cu astfel de participanţi la trafic. Doi dintre cei şase biciclişti implicaţi în accidente erau sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Biciclist accidentat de o şoferiţă aflată în depăşire

Primul accident a avut loc pe 1 iunie, în jurul orei 12.00, în satul Nisipitu, comuna Ulma. Poliţiştii au constatat că un autoturism Ford Fiesta a lovit o bicicletă, din fericire rezultând doar pagube materiale. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 75 de ani, din satul Costileva, comuna Ulma, posesor de permis de conducere pentru categoriile AM şi Tr., fără drept de a conduce autoturisme. 

Tot pe 1 iunie, în jurul orei 19.00, la Vereşti, s-a produs încă un accident. Din cercetările poliţiştilor rezultă că o tânără de 22 de ani, din Vereşti, aflată la volanul unui  autoturism VW, pe DC 66, aproape de intersecţia cu DN 29 Suceava-Botoşani, a intrat într-o depăşire fără a se asigura suficient, lovind cu maşina bicicleta condusă de un tânăr de 32 de ani, din Dumbrăveni, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers. Tânărul biciclist a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, suferind mai multe leziuni.    

 

Biciclişti care pur şi simplu au căzut în drum

Un alt accident, de această dată produs din vina exclusivă a biciclistului, s-a petrecut pe 2 iunie, în jurul orei 22.00. Un tânăr în vârstă de 28 de ani, din municipiul Suceava, a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava cu mai multe leziuni în zona feţei. El a relatat ulterior că se deplasa cu o bicicletă pe raza satului Chilişeni, comuna Udeşti, şi s-a dezechilibrat şi a căzut. Diagnosticul preliminar în cazul său a fost de traumatism cranio-facial şi multiple excoriaţii. Tânărul nu era băut.

A doua zi, pe 3 iunie, un accident similar a avut loc pe DN 17, pe raza comunei Coşna. În jurul orei 11.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată că la spitalul din staţiune a fost adus un biciclist, victimă a unui accident de circulaţie.

Din cercetări a rezultat că dimineaţă, în jur de 7.30, un bărbat în vârstă de 58 de ani, din comuna Dorna Candrenilor, s-a dezechilibrat în timp ce se deplasa cu bicicleta dinspre Vatra Dornei spre Bistriţa şi a căzut pe partea carosabilă. Din fericire, bărbatul a avut şansa de a nu fi călcat de vreo maşină. Iniţial, biciclistul s-a dus acasă, însă, pentru că s-a simţit rău, a cerut ajutor medical. El a fost diagnosticat cu o plagă excoriată la nivelul mâinii şi cu un traumatism abdominal cu sindrom dureros. La ora la care a fost verificat cu etilotestul, bărbatul avea o concentraţie de 0,56 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

 

Accident cu un şofer neatent şi un biciclist băut

Și un biciclist din Putna a ajuns la spital pe 3 iunie, însă în condiţii  diferite, fiind lovit de o maşină. Din cercetările preliminare ale poliţiştilor rutieri rezultă că un şofer în vârstă de 22 de ani, care conducea o autoutilitară Mercedes pe drumul comunal din Gura Putnei, s-a angajat în depăşirea unui bărbat în vârstă de 59 de ani, biciclist, din Putna, efectuând totodată un viraj la dreapta spre un drum secundar. În timpul manevrei, din cauza nepăstrării distanţei regulamentare, maşina l-a acroşat pe biciclist. Acest a căzut pe carosabil, suferind leziuni la cap. Bărbatul a ajuns la Spitalul municipal Rădăuţi, unde a primit îngrijiri medicale. În urma verificării cu etilotestul a rezultat că bărbatul care se deplasa cu bicicleta avea concentraţia de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili dinamica exactă a accidentului. 

 

A intrat cu bicicleta într-o maşină

Duminică, pe 4 iunie, a urmat al şaselea accident, pe DC Costişa, în comuna Frătăuţii Noi. În timp ce se deplasa pe bicicletă, o tânără de 18 ani, localnică, a acroşat un autoturism care era parcat în faţa unei locuinţe. După impact, fata a căzut pe carosabil, suferind leziuni.

Se poate observa aşadar, fără a fi o regulă în toate accidentele, că mulţi dintre biciclişti sunt adevărate pericole pe şosele, de cele mai multe ori chiar pentru integritatea lor.

Statisticile Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava din anii trecuţi arată că indisciplina bicicliştilor – erorile în trafic comise de aceştia – a fost a treia cauză a accidentelor grave din judeţ, inclusiv a celor mortale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bicicliştii, victimele de serviciu de pe şosele în minivacanţa de Rusalii.
 Vizualizări articol: 2263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bicicliştii, victimele de serviciu de pe şosele în minivacanţa de Rusalii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei