Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mai 2017 - Anul XXII, nr. 99 (6515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 4 – 10 mai

Târgului Colecţionarilor

De vineri până duminică, în perioada 5 – 7 mai, sucevenii vor descoperi la parterul Iulius Mall o nouă ediţie a Târgului Colecţionarilor. Nostalgicii vor putea admira şi achiziţiona antichităţi şi obiecte de artă înnobilate cu patina timpului, cuceritoare prin farmecul şi unicitatea lor. Expozanţi reuniţi din toate colţurile ţării îşi vor prezenta cele mai impunătoare dovezi ale trecutului şi vor împărtăşi poveştile lor celor interesaţi. Piese de mic mobilier, tablouri, statuete, bijuterii şi argintărie, ceasuri de colecţie, numismatică, filatelie, porţelanuri şi alte articole cu dichis sunt propunerile Târgului Colecţionarilor, de la parterul Iulius Mall.

 

Festivalul “Zilele şi Nopţile Studenţeşti”

Cel mai mare festival studenţesc anual de la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava - “Zilele şi Nopţile Studenţeşti” - se întoarce în acest an cu noi surprize, acestea fiind programate pentru perioada 8-28 mai.

Festivalul „Zilele şi Nopţile Studenţeşti” (ZNSt) a ajuns la cea de-a VII-a ediţie, o revenire ce promite mult suspans, adrenalină, distracţie şi nu în ultimul rând, aproape trei săptămâni de evenimente ce vor antrena mintea şi spiritul studenţilor şi viitorilor studenţi suceveni. Festivalul debutează pe 8 mai, la ora 18.00, cu Marşul Absolvenţilor USV, urmat spre seară de un concert live cu trupa Voltaj ce va avea loc pe esplanada din centrul Sucevei. Concertul va începe în jurul orei 19.00.

 

Joi, 4 mai

„Racord” - expoziţie de pictură şi lansare de carte

Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Centrul Cultural „Bucovina” organizează, de la ora 12.00, în Sala Cafeteria a Muzeului de Istorie Suceava, vernisajul expoziţiei de pictură „Racord” a artiştilor plastici Iosif Csukat şi Tiberiu Cosovan şi lansarea cărţii „Efigii în filigran” (vol. IV - „Analogii referenţiale”), autor Tiberiu Cosovan. Expoziţia de pictură etalează 30 de lucrări (ulei/pânză & ulei/carton), tablouri cu titluri ca „Peisaj la Vârfu Dealului”, „Satul de pe Dealul Sării”, „Basilica Minor”, „Peisaj pe strada Ileana Bardă”, „Hagigadar”, „Vara la Lisaura”, „Rădăuţi - Vibraţii estivale”, „Zid vegetal - Câmpul Șanţurilor”, „Septembrie la Mănăstirea Humorului”, „Mănăstirea Zamca”. Cel de-al IV-lea volum al lucrării „Efigii în filigran” (care se adaugă volumelor precedente - „Profiluri autohtone”/2010, „Intersectări cordiale”/2012, „Acorduri afective”/2014) continuă cronica evenimentelor plastice din arealul bucovinean, adunând între coperte de carte texte publicate de Tiberiu Cosovan în cotidianul Monitorul de Suceava. Volumul, editat de Centrul Cultural „Bucovina”, aduce la zi informaţia referitoare la artele vizuale din Bucovina, ridicând numărul de pagini publicate până acum cu titlul „Efigii în filigran” la peste 1300 şi aducând în atenţia cititorilor cca. 200 de efigii de artişti plastici români şi străini care au interferat în această zonă. Expoziţia „Racord”, dedicată Zilei Europei (9 mai), va putea fi vizitată în Sala Cafeteria a Muzeului de Istorie Suceava până pe data de 20 mai a.c.

 

„Afacerea Est”, la Vatra Dornei

De la ora 17.00, la Casa de Cultură Platon Pardău, din Vatra Dornei, în cadrul proiectului „Caravana Zilele Filmului Românesc” va fi difuzat filmul „Afacerea Est”, în regia lui Igor Cobileanski. Preţ bilet 10 lei.

https://www.cinemasuceava.ro/filme/afacerea-est/

 

Vineri, 5 mai

Expoziţia de pictură „Natura”

Consiliul Judeţean Suceava - Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera organizează vernisajul expoziţiei de pictură „Natura” de Cezara Livia Mihăilă. Evenimentul va avea loc la ora 17:00, la Galeria de Artă a Bibliotecii Bucovinei – Corp A.

 

Sâmbătă, 6 mai

Concursul Judeţean „Tezaur Folcloric” şi Concursul Judeţean „Tradiţii Bucovinene”, la Iulius Mall

De la ora 9.00, pe scena de la etajul Iulius Mall vor urca copii talentaţi, care iubesc folclorul. Concursul Judeţean „Tezaur Folcloric”, din cadrul Festivalului Internaţional de Folclor „Peştişorul de Aur”, va reuni peste 400 de tineri artişti, care se vor întrece în interpretarea unor piese din repertoriul românesc. Concomitent se va desfăşura şi Concursul Judeţean „Tradiţii Bucovinene”, din cadrul Olimpiadei Naţionale „Meşteşuguri artistice tradiţionale”. Participanţii vor expune lucrări reprezentative pentru diverse meşteşuguri şi vor lucra în faţa celor care apreciază arta tradiţională. Evenimentele sunt organizate de Palatul Copiilor Suceava.

 

Ateliere de creaţie, la Iulius Mall

De la ora 14.00, în zona magazinelor pentru copii din Iulius Mall, cei mici vor putea participa la atelierul de creaţie. Ediţia din acest sfârşit de săptămână este dedicată amintirilor, năzdrăvanii fiind ajutaţi de specialiştii Creativ & Deco să realizeze rame foto în formă de floare. Toate materialele sunt oferite de Iulius Mall, iar ca răsplată pentru îndemânarea lor, micii artişti îşi vor putea lua creaţiile acasă, pentru a-şi decora camera sau pentru a le oferi cadou.

 

Duminică, 7 mai

Filmul Fixeur, la Casa de Cultură Gura Humorului

De la ora 16.00, la Casa de Cultură Gura Humorului va fi difuzat filmul Fixeur (2016), regia Adrian Sitaru, în rolurile principale: Tudor Aaron Istodor, Adrian Titieni.

Fixeur spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din Bucureşti al Agenţiei France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franţa îi dă acestuia ocazia să îşi demonstreze competenţele. Totuşi, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu înţelege că înverşunarea cu care alege să facă această meserie este îndoielnică.

https://www.cinemasuceava.ro/filme/the-fixer/. De la ora 18.00, tot acolo va fi difuzat filmul Câini (2016), regizat de Bogdan Mirică, având în rolurile principale actorii Dragoş Bucur, Gheorghe Visu, Vlad Ivanov.

https://www.cinemasuceava.ro/filme/dogs/

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei