Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mai 2017 - Anul XXII, nr. 99 (6515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Descentralizare

Flutur la întâlnirea cu Iohannis: Luaţi-mi din mână pixul de împărţit banii. Consiliile judeţene ar trebui să se ocupe de strategii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ieri, la întâlnirea pe care şeful statului, Klaus Iohannis, a avut-o cu aleşii locali suceveni, că şefii de administraţii nu ar mai trebui să se ocupe de împărţirea banilor către primării. În contextul discuţiilor pe care Klaus Iohannis le-a avut ieri cu aleşii locali despre descentralizare şi regionalizare, Gheorghe Flutur a subliniat faptul că nu îşi mai doreşte să împartă fondurile către administraţiile locale, Consiliul Judeţean trebuind să se ocupe mai mult de strategii de dezvoltare.

„Nu-mi doresc să împart bani. Luaţi-mi din mână pixul de împărţit banii. Pentru împărţirea fondurilor trebuie să existe formule precise. Consiliile judeţene trebuie să se ocupe de strategii de dezvoltare”, a spus Gheorghe Flutur. El i-a transmis şefului statului că judeţul Suceava are depuse 560 de proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, care urmează să fie evaluate la Bucureşti. Flutur a precizat că 224 de proiecte sunt depuse pentru reabilitarea de şcoli, valoarea lor fiind de 70 de milioane de euro. Şeful administraţiei judeţene a afirmat că aceste proiecte sunt extrem de importante, având în vedere numărul unităţilor şcolare care nu au încă avizele necesare pentru funcţionare. „Poate că ar trebui ca de la nivel central să fie întrebate şi autorităţile judeţene despre aceste proiecte pentru şcoli, să spunem care sunt priorităţile, pentru că astfel de investiţii sunt extrem de importante”, a arătat preşedintele CJ Suceava.

În acelaşi timp, Gheorghe Flutur a mai spus că un număr important de proiecte sunt depuse şi pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare, el precizând că prin acestea se intenţionează dublarea numărului celor care sunt racordaţi la reţelele de utilităţi. „Nu prea ne-a întrebat nimeni de masterplanul de dezvoltare a judeţului pe utilităţi. Sunt proiecte făcute, dar care nu au aviz de la judeţ. Din acest motiv consider că trebuie să fim consultaţi pe partea de strategii”, a mai declarat Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur la întâlnirea cu Iohannis: Luaţi-mi din mână pixul de împărţit banii. Consiliile judeţene ar trebui să se ocupe de strategii.
 Vizualizări articol: 5070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Flutur la întâlnirea cu Iohannis: Luaţi-mi din mână pixul de împărţit banii. Consiliile judeţene ar trebui să se ocupe de strategii1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Consiliile judetene? trimis de
( 4 mai 2017, 12:19:57
Ce vrea Flutur?
Hai sa facem sedinte, sa ne FACEM CA FACEM si sa luam salarii babane.
Aceasta structura, ma refer la CJ, infiintate pe vremea comunistilor, ar trebui desfiintate, rolul lor e ZERO, nu-si justifica activitatea, vezi exemplul oilor pe dealuri. Ele nu exista nicaieri ca structura de sine statatoare in EUROPA. Exista ce-i drept intruniri pentru a se discuta planuri si programe, dar cu alesi locali, nu cu angajati tocatori de hartii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei