Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mai 2017 - Anul XXII, nr. 99 (6515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndemn

Iohannis către Flutur şi aleşii locali suceveni: Sunt convins că puteţi face din Bucovina o oază de tradiţie şi progres

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedinte României, Klaus Iohannis, i-a transmis şefului administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, dar şi aleşilor locali suceveni că este convins de faptul că pot să transforme Bucovina într-o oază de tradiţie şi progres. Prezent la dezbaterea ”Modernizare, dezvoltare, descentralizare. Administraţia locală vorbeşte!”, care a avut loc ieri, la Suceava, Klaus Iohannis le-a vorbit acestora despre importanţa modernizării satului românesc şi a agriculturii, făcând referire în mod special la zona Bucovinei. El a subliniat că deşi în ultimele decenii s-au făcut eforturi în acest sens, agricultura şi satul românesc au făcut paşi timizi spre modernizare.

„Cu o pondere de circa 4% din PIB în 2016, agricultura este departe de a-şi atinge potenţialul, acela de motor al creşterii economice. Ne lipsesc şi aici priorităţile şi direcţiile de dezvoltare. Cu alte cuvinte, ca în multe alte domenii, ne lipsesc planul, seriozitatea şi continuitatea”, a afirmat Iohannis. El consideră că renaşterea satului, mai ales în Bucovina, se poate face prin dezvoltarea micilor ferme familiale, prin consolidarea micilor afaceri din turism, care să exploateze potenţialul uriaş pe care îl are această zonă a ţării. „Nu doar aici, la Suceava, dar şi în alte zone, avem o şansă importantă ca România să aibă una dintre cele mai competitive agriculturi ecologice din Uniunea Europeană”, a subliniat şeful statului. El a explicat că pentru aceasta trebuie să fie implicaţi atât crescătorii şi cultivatorii, procesatorii, organizaţiile profesionale din zona agro-alimentară, dar şi Universitatea „Ştefan cel Mare”.

El i-a îndemnat pe aleşii locali din Suceava să-şi folosească toate instrumentele pe care le au la dispoziţie pentru a schimba şi moderniza judeţul, adăugând că deşi nu întotdeauna au la dispoziţie toate resursele, au cel mai important atu, şi anume „inventivitatea şi inteligenţa românească”.

„Sunt convins că prin tact, comunicare eficientă şi sprijin reciproc puteţi face din Bucovina o oază de tradiţie şi progres”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Iohannis l-a încurajat pe Flutur să dezvolte clusterul regional de bioeconomie

În acelaşi timp, el a amintit că tot ieri, în debutul vizitei în judeţ, a avut o întâlnire cu reprezentanţii Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoşani. Şeful statului a remarcat faptul că întâlnirea a avut loc la Aeroportul „Ştefan cel Mare”, recent modernizat.

Klaus Iohannis i-a transmis încurajări preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pentru a continua această iniţiativă de a înfiinţa un astfel de cluster regional. „Vă încurajez să continuaţi pe acest drum care va fi, sunt convins, un proiect amplu, modern şi durabil. De aici vor veni curând investitori dornici să dezvolte afaceri în regiune, vor apărea oportunităţi pentru agro-industrie şi turism. Cu viziune şi iniţiativă şi folosind tehnologii performante, puteţi face, asta am spus şi acolo, lucruri uimitoare”, a precizat Iohannis.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să-i prezinte şefului statului unele dintre proiectele de succes realizate în judeţul Suceava, primul dintre acestea fiind parteneriatul dintre Suceava, regiunea Schwaben, din Germania, şi regiunea Cernăuţi, din Ucraina, încheiat în urmă cu 20 de ani. Printre proiectele evidenţiate de Gheorghe Flutur s-au numărat şi înfiinţarea Asociaţiei Produs în Bucovina, parteneriatul administraţiei judeţene cu biserica în sprijinul copiilor instituţionalizaţi, împădurirea terenurilor degradate, modernizarea Spitalului Judeţean şi a Aeroportului „Ştefan cel Mare”. Gheorghe Flutur a amintit şi de proiectele de promovare a turismului, subliniind că prin acestea, în ultimii 6-7 ani, numărul turiştilor care au venit în judeţul Suceava a crescut cu circa 70%. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis către Flutur şi aleşii locali suceveni: Sunt convins că puteţi face din Bucovina o oază de tradiţie şi progres.
 Vizualizări articol: 2657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Iohannis către Flutur şi aleşii locali suceveni: Sunt convins că puteţi face din Bucovina o oază de tradiţie şi progres2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei