Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 feb 2017 - Anul XXII, nr. 26 (6442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ poliţie

Recuperarea prejudiciului din infracţiuni economice în faza de urmărire penală a ajuns la aproape 30%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza de bilanţ a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava arată că la dosarele penale pe linie economică, în care s-a terminat urmărirea penală, s-a obţinut o recuperare a prejudiciului de 28,7%. Datele sunt valabile la tot ce a însemnat anchete pe linie economico-financiară în anul 2016, iar pozitiv este că se constată o creştere a recuperării prejudiciului, în 2015 acesta fiind recuperat doar în proporţie de 25,3%.

Concret, în sume de bani, rezultă că în cadrul dosarelor penale în care s-a terminat urmărirea penală s-a stabilit un prejudiciu total de 21.540.440 de lei, din care a fost recuperată suma de 6,1 milioane de lei. Un amănunt important este că aici este vorba de prejudicii recuperate până când dosarele ajung în instanţă. Este vorba în majoritate de inculpaţi care îşi recunosc vina şi restituie prejudiciul pentru a lua o condamnare mai redusă pentru fapta comisă.

 

IPJ Suceava are cel mai mare număr de dosare finalizate cu rechizitoriu de trimitere în judecată

Analiza poliţie arată că pe parcursul anului 2016 în judeţ au fost sesizate 1.087 de infracţiuni economico-financiare, în scădere cu 276 faţă de anul 2015.

Pe parcursul anului trecut, structurile specializate ale IPJ Suceava au început urmărirea penală în cazul a 982 de infracţiuni economico-financiare, din care 339 au fost declinate către unităţile de parchet.

În urma acţiunilor poliţiştilor de la Serviciul economic s-au constatat 64 de infracţiuni de evaziune fiscală, din care în 34 s-a continuat urmărirea penală faţă de suspect sau au fost declinate, 272infracţiuni la Codul Vamal, din care în 136 s-a continuat urmărirea penală faţă de suspect sau au fost declinate, 261infracţiuni de fals de natură economico-financiară, 132infracţiuni de serviciu sau în legătură cu serviciul, 46 de infracţiuni pe linie de corupţie (cu urmărirea penală începută împotriva suspectului)şi 11 de spălare de bani.

Un amănunt important este că au fost finalizate prin rechizitorii de trimitere în judecată 153 de dosare, ceea ce plasează IPJ Suceava pe locul I la nivel naţional la acest capitol, al dosarelor penale pe linie economică finalizate cu trimiterea inculpaţilor în instanţă.

 

Foarte multe amenzi şi bunuri confiscate, pentru comerţ ilicit

Pe lângă latura penală, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţi Economice au aplicat, în cadrul acţiunilor de control, 13.210 amenzi, în sumă de peste 2,7 milioane de lei. Este vorba în special de acţiunile de control în pieţe şi bazaruri, de unde au fost confiscate mărfuri în valoare de peste 770.000 de lei, în special de ţigări, cafea, băuturi alcoolice, produse agroalimentare, textile şi industriale, mărfuri vândute ilicit.

 

Peste 4,3 milioane de bucăţi de ţigarete confiscate

În ceea ce priveşte acţiunile de control pentru identificarea celor care fac contrabandă cu ţigări, în anul 2016, structurile de investigare a criminalităţii economico-financiare au confiscat peste 4,3 milioane de bucăţi de ţigarete. Au fost efectuate 48 de percheziţii domiciliare în dosare de contrabandă, fiind ridicată în vederea indisponibilizării suma de aproape 400.000 de lei.

Pentru contrabandă, au fost luate măsuri preventive faţă de 23 de persoane, din care 14 au fost ulterior arestate de instanţele de judecată, în urma propunerilor făcute de procurorii de caz cu care au lucrat poliţiştii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recuperarea prejudiciului din infracţiuni economice în faza de urmărire penală a ajuns la aproape 30%.
 Vizualizări articol: 2147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Recuperarea prejudiciului din infracţiuni economice în faza de urmărire penală a ajuns la aproape 30%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei