Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 feb 2017 - Anul XXII, nr. 26 (6442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Un complex rezidenţial cu birouri şi apartamente de lux va lua locul restaurantului şi hotelului Gloria din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un complex rezidenţial cu birouri şi apartament de lux va lua locul restaurantului şi hotelului Gloria din centrul Sucevei, în apropierea Palatului Administrativ. Zilele trecute au început lucrările de demolare a actualului complex Gloria, acestea urmând să fie finalizate în următoarele trei luni. Aşa cum scrie pe panoul montat la intrarea în şantier, demolarea complexului Gloria trebuie finalizată până la data de 26 aprilie 2017, beneficiarul lucrărilor fiind noul proprietar al complexului, SC Niva Development SRL Suceava. Firma a fost creată în urma unei asocieri între companiile Betty Ice Suceava şi Calcarul SA Pojorâta, noii proprietari ai restaurantului şi hotelului Gloria.

Directorul companiei Calcarul Pojorâta, Nicolae Troaşe, ne-a declarat în cursul zilei de ieri că, după demolarea actualelor clădiri, în locul acestora ar urma, cel mai probabil, că fie construit un complex de clădiri de birouri şi apartamente, de clasa A. Nicolae Troaşe a precizat că în momentul de faţă se aşteaptă soluţia tehnică şi proiectul din partea unui birou de arhitectură. El a explicat că în locul hotelului şi restaurantului Gloria vor fi construite cel mai probabil două clădiri, care vor avea parcări subterane pe cel puţin două niveluri, dar şi spaţii verzi.

Trebuie spus că în cursul zilei de astăzi circulaţia pe strada Vasile Bumbac se va desfăşura cu dificultate, având în vedere că pentru demolarea complexului Gloria ar urma să fie adus un utilaj agabaritic.

Reamintim că Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat a vândut complexul Gloria în luna iulie a anului trecut, cumpărătorul fiind o asociere formată din două firme conduse de oamenii de afaceri Nicolae Troaşe şi Vasile Armenean, Calcarul SA Pojorâta, respectiv SC Betty Ice Suceava. Complexul hotelier Gloria a fost ultima proprietate din judeţul Suceava a Regiei Autonome – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

Calcarul Pojorâta şi Betty Ice Suceava au cumpărat hotelul şi restaurantul Gloria cu suma de 2,4 milioane de euro, inclusiv TVA. Complexul Gloria este compus dintr-o construcţie (demisol, parter şi două etaje) cu suprafaţa construită de 1.193 mp, o anexă de 84 mp şi una de 406 de mp, suprafaţa totală a terenului fiind de 5.021 de metri pătraţi. Hotelul avea 23 camere duble, 6 camere single, 3 apartamente, recepţie şi parcare. Restaurantul avea o capacitate de 250 locuri. De asemenea, complexul mai avea trei săli de protocol de 100, 8 şi 6 locuri.

Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat a mai avut în proprietate, în judeţul Suceava, Casa de Oaspeţi, fosta reşedinţă a lui Nicolae Ceauşescu, care a fost vândută în anul 2012. Preţul încasat de RA-APPS la vremea respectivă pentru Casa de Oaspeţi a fost de 1,6 milioane de euro, sumă plătită de SC Comaliment SA. În momentul de faţă, fosta reşedinţă a lui Nicolae Ceauşescu a fost transformată în „Vila Casa de Oaspeţi”, oferind cazare în camere de patru şi cinci stele. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un complex rezidenţial cu birouri şi apartamente de lux va lua locul restaurantului şi hotelului Gloria din Suceava.
 Vizualizări articol: 9083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Un complex rezidenţial cu birouri şi apartamente de lux va lua locul restaurantului şi hotelului Gloria din Suceava3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei