Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2016 - Anul XXI, nr. 295 (6408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Funcţie

Gheorghe Flutur a preluat preşedinţia Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost ales la conducerea Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Gheorghe Flutur va prelua preşedinţia acestui consiliu regional de la începutul anului viitor, în funcţia de vicepreşedinte fiind ales şeful administraţiei judeţene botoşănene, Costică Macaleţi. Ședinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a avut loc ieri, la Suceava, la Muzeul de Istorie. În conferinţa de presă susţinută după şedinţă, Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că alegerea acestei locaţii pentru desfăşurarea şedinţei nu a fost una întâmplătoare, având în vedere că Muzeul de Istorie din Suceava reprezintă unul dintre exemplele de bună practică în folosirea de fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Flutur a amintit că muzeul a fost modernizat printr-un proiect în valoare de 11 milioane de euro şi reprezintă „un obiectiv care ne face cinste, aşa cum este şi Cetatea de Scaun a Sucevei”.

În conferinţa de presă susţinută alături de directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regionale N-E, Vasile Asandei, şi de fostul preşedinte al Consiliului Regional, Dumitru Buzatu, Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze faptul că anul 2017 va avea câteva mari provocări, printre care găsirea de soluţii pentru deblocarea finanţărilor aferente exerciţiului financiar 2014-2020. „Închidem exerciţiul financiar 2007 – 2013, în care Agenţia de Dezvoltare N-E este campioană la absorbţia fondurilor europene, procentul de absorbţie fiind de 95%. Provocările pentru anul 2017 vor fi în principal legate de recuperarea timpului pierdut pentru exerciţiul financiar 2014 – 2020, şi vorbim aici de întârzierile în elaborarea ghidurilor şi ritmul de absorbţie a fondurilor”, a spus Gheorghe Flutur.

 

Flutur îşi doreşte dezvoltarea parteneriatelor cu universităţile şi mediul de afaceri

Preşedintele CJ Suceava a adăugat că imediat după sărbătorile de iarnă vor fi stabilite un grafic şi echipe de lucru pentru deblocarea programelor de finanţare disponibile pentru regiunea de Nord-Est. „De asemenea am discutat dezvoltarea de parteneriate şi lărgirea sferei de parteneriate, cu universităţile, dar şi cu toate Camerele de Comerţ şi Industrie, pentru a avea o abordare pragmatică şi pentru a încuraja mediul de afaceri. De asemenea, o solicitare a noastră va fi să ne întâlnim toţi cei care gestionăm fonduri europene, şi aici vorbim de Agenţia de Dezvoltare Regională, Agenţia de Dezvoltare Rurală, dar şi instituţiile care gestionează programele transfrontaliere, astfel încât să prioritizăm proiectele pentru a acoperi toate judeţele regiunii de Nord-Est”, a mai spus Flutur.

La rândul său, fostul şef al Consiliului pentru Dezvoltare Regională N-E, preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, şi-a exprimat speranţa că programele de finanţare din viitorul exerciţiu bugetar vor fi deblocate cât mai curând, adăugând că în întreaga regiune există iniţiativă şi capacitate de absorbţie a fondurilor.

Prezent ieri la Suceava, directorul ADR Nord-Est, Vasile Asandei, a amintit că în cadrul şedinţei  au fost adoptate mai multe proiecte concrete pentru întreaga regiune. Vasile Asandei a dat ca exemplu aprobarea participării în 2017 a Regiunii Nord-Est la Târgul Internaţional de Investiţii Expo Real Munchen Germania şi la Forumul Economic de la Krynica, din Polonia, cu o delegaţie formată din ADR Nord-Est şi consiliile judeţene. Un alt proiect este cel de a dezvolta prin intermediul ADR Nord-Est un brand regional, sub care toate judeţele să-şi poată promova oportunităţile.

El a precizat că un alt proiect este constituirea unui parteneriat cu Regiunea de Nord din Olanda, care este unic în Europa, proiect care oferă şansa implementării Strategiei Regionale de Specializare Inteligentă.

Pe de alte parte, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să precizeze că parteneriatul cu Olanda este extrem de important, subliniind că acesta poate fi extins şi cu alte regiuni din Europa, pentru ca investiţiile să rămână în această regiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur a preluat preşedinţia Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.
 Vizualizări articol: 2701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Gheorghe Flutur a preluat preşedinţia Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei