Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2016 - Anul XXI, nr. 295 (6408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Suceava, stabilit de Ministerul Sănătăţii drept ”judeţ barieră” în calea rujeolei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Epidemia de rujeolă care evoluează în România a determinat Ministerul Sănătăţii să ia măsuri suplimentare pentru limitarea extinderii acesteia. În acest context, judeţul Suceava a fost decretat ”judeţ barieră”, împreună cu judeţele Neamţ, Harghita, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Olt şi Dolj, ceea ce presupune constituirea de echipe formate din medici de familie, asistenţi medicali comunitari, medici epidemiologi şi persoane desemnate de autorităţile locale, care să intervină în colectivităţile cu probleme. Cele mai multe cazuri de rujeolă s-au înregistrat în judeţele din vestul ţării şi prin măsurile dispuse de minister se încearcă limitarea extinderii epidemiei în restul ţării. Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. epidemiolog Cătălina Zorescu, ne-a declarat, ieri, că instituţia dispune de 7.000 de doze de vaccin antirujeolic, cu care poate iniţia campania de recuperare la vaccinare a copiilor cu vârste între 9 luni şi 9 ani. Necesarul estimat de DSP este de circa 10.000 de doze. Din fericire, potrivit adjunctului DSP, în judeţul Suceava nu există comunităţi compacte care să refuze vaccinarea. ”Au fost informate toate primăriile unde sunt asistenţi medicali comunitari – avem 62 şi mediatori sanitari – 6. Ministerul Sănătăţii doreşte implicarea lor activă în mobilizarea la campania de vaccinare, informarea populaţiei şi în acordarea de sprijin medicilor de familie”, a subliniat dr. Zorescu.

Conform calendarului elaborat de minister, activitatea de vaccinare începe în data de 3 ianuarie 2017, cu raportarea rezultatelor după două săptămâni.

Copiii ai căror părinţi nu fac dovada administrării vaccinului ROR în şcoală până la data de 10 ianuarie 2017 vor fi vaccinaţi cel mai târziu până la data de 31 ianuarie 2017.

De la începutul anului, în judeţul Suceava au fost înregistrate 60 de cazuri de rujeolă, din care şapte în luna noiembrie. La nivel naţional, până în data de 25 noiembrie a.c., în România erau raportate 1.366 cazuri de rujeolă, din care şase s-au soldat cu deces. Din cele şase decese, trei au fost copii sub un an, neeligibili la vaccinare antirujeolică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, stabilit de Ministerul Sănătăţii drept ”judeţ barieră” în calea rujeolei.
 Vizualizări articol: 2581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava, stabilit de Ministerul Sănătăţii drept ”judeţ barieră” în calea rujeolei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei