Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2016 - Anul XXI, nr. 295 (6408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

De sărbători

Cadouri de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor pentru copiii din Centrul de Plasament Solca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii din Centrul de Plasament Solca au primit, săptămâna trecută, daruri de Crăciun din partea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor (ASR). Din delegaţia ASR au făcut parte preotul consilier pe probleme de asistenţă socială Petru Crăciun, de la Parohia Adormirea Maicii Domnului Câmpulung Moldovenesc, şi prof. dr. ing. Ionel Vovciuc, care a crescut în orfelinatele sucevene de la vârsta de 6 luni. Printre centrele de plasament prin care a trecut s-a numărat şi cel de la Solca.

Cei 35 de copii care se aflau în centru au primit îmbrăcăminte de iarnă - geci, pantaloni, fulare, mănuşi şi căciuli, pijamale, şosete, papuci de casă şi ghete, produse alimentare şi dulciuri. ”Am crescut în Centrul de Plasament Solca, iar neajunsurile le-am simţit pe propria piele. Uneori simţeam că vreau altceva decât ceea ce mi se oferea, iar acest lucru nu se putea deoarece sumele de bani pentru îmbrăcăminte erau mult prea mici în comparaţie cu necesităţile noastre. Din acest motiv, am ales cu inima să fiu alături de aceşti copii”, ne-a spus Ionel Vovciuc.

 

Fost asistat în orfelinat, vine ca voluntar, alături de Biserică

Potrivit acestuia, pentru cadourile cu care i-au bucurat pe copiii de la Solca au contribuit cu sume însemnate de bani Centrul Filantropic al ASR, Parohia Sfântul Dumitru, prin preoţii Nicolae Horga, Iulian Florea, Iustinian Cojocaru şi Adrian Duţuc, Parohia Naşterea Maicii Domnului, prin preotul Dinu Airinei, Parohia Sfânta Cruce, prin preotul Vasile Baltag, Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, prin preotul Cristian Băiţan, Parohia Sfânta Înviere, prin preotul Ioan Irimia – toate din municipiul Suceava, Parohia Adormirea Maicii Domnului din Securiceni, prin preotul Valentin Onea, şi propria sa familie, Ionel şi Gabriela Vovciuc.

”Acest sprijin faţă de semenii noştri aflaţi în nevoi vine în urma unor colaborări exemplare realizate de Biserica Creştin Ortodoxă prin parohiile amintite şi familiile care au deschidere sufletească spre a arăta dragostea faţă de copiii din centrele de plasament sucevene”, a subliniat Ionel Vovciuc. Acesta a mai spus că, datorită sprijinului primit din partea Bisericii, a reuşit să studieze şi să aibă o viaţă normală, la fel cu cea a oricărui tânăr de vârsta lui.

”De la vârsta de 6 luni am crescut în orfelinatele sucevene, instituţia socială era casa mea. Rămas singur în stradă, dar cu Dumnezeu în inimă, m-am dus către Biserica Creştin Ortodoxă, căreia vreau să-i mulţumesc pentru tot sprijinul dat. Aici am făcut şi un liceu, o facultate, un masterat şi un doctorat. Aş vrea să-i mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a trimis în cale preoţi deosebiţi, cu aplecare spre problemele sociale ale tinerilor ieşiţi din centrele de plasament sucevene, şi astfel m-am integrat în societate”, a mai spus Ionel Vovciuc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadouri de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor pentru copiii din Centrul de Plasament Solca.
 Vizualizări articol: 1973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cadouri de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor pentru copiii din Centrul de Plasament Solca5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei