Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2016 - Anul XXI, nr. 295 (6408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fotbal sau genocid?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Neverosimila întâmplare de la Târgu Mureş, unde echipa aflată în deplasare, Pandurii, a refuzat să mai intre pe patinoar pentru a juca încă o repriză de parodie de fotbal, este simptomatică pentru starea de dezastru în care se află fotbalul românesc. Cei care n-aţi urmărit la televizor panarama, trebuie să aflaţi că domnul care trebuia să nu fluiere începutul tărăşeniei, numitul Avram ăl' Mic, a căzut el însuşi în cur de vreo două ori pe parcursul drăcoveniei de "meci", până când a ieşit în tuşă şi şi-a schimbat încălţările standard cu unele de sală, cu crampoane din cauciuc. Înainte şi după asta, celelalte victime ale neisprăvitului, recte fotbaliştii, cădeau din toate poziţiile, în toate direcţiile. Ăia de pe spaţiul de joc, fiindcă cei de pe margine, rezervele, se hârjoneau dându-se pe gheaţa de dincolo de tuşă, pista improvizată având vreo 10-12 metri buni. Stai şi te întrebi doar dacă Avram e normal la cap. Nu te întrebi şi dacă are habar de regulamente, fiindcă răspunsul vine de la sine: n-are! Fiindcă cică le-ar fi spus fotbaliştilor că Regulamentul n-are o asemenea prevedere. Numai că după întrerupere, un antrenor tot din prima ligă a citat clar din documentul respectiv, unde scrie că teren impracticabil înseamnă şi gheaţă, nu doar ploi torenţiale. Încă mai tare a fost un alt Neica Nimeni, ceva secretar pe la LPF, care ne explică nouă, idioţilor (că de la ei aşa se vede!), că vina pentru tentativa de genocid aparţine... televiziunilor! Care cică ar insista ca meciurile să se joace inclusiv în toiul iernii, la ore la care gheaţa sticleşte într-un mare fel! Cât priveşte ideea că terenurile trebuie obligatoriu prevăzute şi cu instalaţii subterane antiîngheţ, a dat-o cotită rău: că infrastructura, că sărăcia, că una, că alta... Din toată povestea, nu m-ar mira ca Pandurii să se aleagă cu meci pierdut cu 3 - 0, în loc de excluderea pe viaţă a lui Avram din arbitraj şi întocmirea unui binemeritat dosar penal pentru vătămare corporală din culpă (doi gorjeni accidentându-se şi ne mai putând să intre pe teren, chiar dacă ceilalţi ar fi acceptat să se mai rişte încă o repriză), plus fireasca rejucare integrală a meciului, nu doar a unei reprize. Sau chiar victoria Pandurilor cu 3 - 0, întrucât gazdele n-au asigurat condiţii de joc corespunzătoare. Aştept cu emoţie verdictele feluritelor comisii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbal sau genocid?.
 Vizualizări articol: 1463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fotbal sau genocid?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei