Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 nov 2016 - Anul XXI, nr. 261 (6374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu ocaua mică

Taximetrist prins în timp ce gonea prin Suceava cu 130 km/h. În plus, era şi băut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un taximetrist a fost „premiat” cu o pereche de cătuşe după ce a început să-i înjure şi a încercat să-i agreseze pe poliţiştii care l-au oprit în trafic. S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce taximetristul se deplasa dinspre centrul municipiului Suceava spre cartierul Burdujeni. Pentru că circula cu viteză prea mare, patrula de poliţie rutieră a încercat să-l tragă pe dreapta şi să-l sancţioneze pe şofer. Acesta nu doar că nu s-a conformat semnalelor, ci a călcat mai tare pedala de acceleraţie şi a încercat să scape de poliţiştii plecaţi în urmărirea sa. La un moment dat, taximetristul înfierbântat a intrat pe strada Energeticianului, loc unde a fost prins şi blocat de maşina poliţiei.

Şoferul, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Suceava, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,63 mg/l alcool pur în aer expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. După ce au verificat şi aparatul radar, poliţiştii au descoperit că şoferul avea şi o viteză de 131 km/h. Tânărul a rămas fără permis de conducere şi s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Nu a fost singurul caz de şofer care s-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice. Sâmbătă după-amiază, pe drumul naţional 17A, la Marginea, a fost oprit în trafic un autoturism condus de un localnic. După testarea cu aparatul etilotest s-a constatat că şoferul în vârstă de 48 de ani avea o îmbibaţie alcoolică de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Şoferi tineri şi foarte tineri care se urcă la volan după ce au băut

Un alt şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice s-a ales cu dosar penal după ce un echipaj de poliţie l-a observat cum a lovit un cap de tir parcat regulamentar. S-a întâmplat pe strada Amurgului din cartierul Burdujeni, în timp ce şoferul efectua o manevră de mers cu spatele. Şoferul de la volan era un tânăr de 29 de ani, din Suceava, care la testarea cu aparatul etilotest avea 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din păcate, poliţiştii au constatat că cei mai mulţi şoferi băuţi sunt tineri sau foarte tineri. Două cazuri de acest fel s-au înregistrat în decurs de doar trei ore pe strada Armatei, din municipiul Fălticeni. Primul taxat a fost un tânăr de 18 ani, care la verificarea cu aparatul etilotest a avut 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la al doilea şofer, un tânăr de 19 ani, din comuna Bunești, rezultatul a fost de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Dorna Candrenilor, a fost prins şi el în trafic în timp ce conducea o maşină după ce consumase băuturi alcoolice. Şoferul a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

20 de şoferi băuţi depistaţi în doar două zile

Şoferii care au călcat pe bec şi care au fost exemplificaţi mai sus reprezintă doar o parte din cei care au fost prinşi de poliţişti în ultimele zile. În cadrul unei acţiuni care s-a derulat timp de două zile au fost prinşi şi sancţionaţi 20 de şoferi care au consumat alcool înainte de a pleca la drum la volanul unei maşini.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul Ionuţ Epureanu, echipajele de poliţie rutieră au fost scoase în trafic atât pe drumurile naţionale şi europene, dar şi pe drumurile judeţene şi comunale pentru a preîntâmpina accidentele rutiere provocate de şoferii care consumă alcool.

La nivelul întregului judeţ au acţionat peste 250 de poliţişti cu 130 de autospeciale şi  nu s-a înregistrat nici un eveniment rutier grav, iar traficul s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taximetrist prins în timp ce gonea prin Suceava cu 130 km/h. În plus, era şi băut.
 Vizualizări articol: 8582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Taximetrist prins în timp ce gonea prin Suceava cu 130 km/h. În plus, era şi băut4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei