Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 nov 2016 - Anul XXI, nr. 261 (6374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli cu carul

Poliţiştii le-au pus gând rău şoferilor care conduc maşini înmatriculate în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maşinile înmatriculate în străinătate au devenit o ţintă clară a poliţiştilor, care în zilele de joi şi vineri au derulat o amplă acţiune în trafic. A fost vizată în special zona de nord a judeţului Suceava, către graniţa cu Ucraina (Rădăuţi, Vicovu de Sus, Suceviţa, Marginea), şi asta pentru că aici se folosesc frecvent maşini înmatriculate în străinătate care sunt implicate des în accidente grave soldate cu victime omeneşti, dar şi în contrabanda cu ţigări. Evident, în trafic au fost oprite şi alte maşini, iar neregulile constatate s-au dovedit extrem de numeroase.

Pentru ca acţiunea să aibă o eficienţă cât mai mare, poliţiştii suceveni au fost sprijiniţi de colegi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, dar şi de la IPJ Botoşani, IPJ Bistriţa-Năsăud, IPJ Iaşi şi IPJ Neamţ. De asemenea, pe traseu s-au aflat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi al Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava, precum şi specialişti ai Registrului Auto Român Suceava.

În total, cei peste 100 de poliţişti au verificat 1.190 de vehicule, din care 173 înmatriculate în alte state, respectiv 69 în Marea Britanie şi 104 în Bulgaria, dar şi din alte state.

Acţiunea nu avea cum să nu dea roade, iar acestea s-au materializat în 677 de sancţiuni contravenţionale şi s-au constatat şase infracţiuni la regimul rutier.

După cele două zile petrecute în trafic 16 autovehicule au fost indisponibilizate, din care 10 înmatriculate în alte ţări, respectiv şase în Marea Britanie (toate pentru lipsă RCA) şi patru în alte state (trei pentru lipsă RCA şi unul pentru defecţiuni tehnice).

Cele mai multe sancţiuni s-au dat pentru viteză peste limita admisă şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă, mai exact 268, respectiv 211 amenzi.

La finalul acţiunii 38 de şoferi au rămas fără permise conducere, 12 dintre ei pentru viteză excesivă şi alţi 15 pentru depăşire neregulamentară şi alţi şapte pentru consum de alcool. De asemenea, au fost retrase 37 de certificate de înmatriculare, din care 16 pentru lipsa RCA şi 21 pentru defecţiuni tehnice.

 

Cum se circulă pe şosele fără a se respecta legea

Unul dintre cazurile cu şoferi-problemă la volanul unor maşini înmatriculate în străinătate s-a înregistrat la Marginea. Este vorba de un bărbat în vârstă de 40 ani, din comuna Suceviţa, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie. Acesta nu avea încheiată asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Ca urmare, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei şi i s-au reţinut certificatul şi plăcuţele cu numere de înmatriculare.

Un alt şofer, în vârstă de 30 de ani, a fost prins tot la Marginea, în timp ce conducea un autoturism care nu era înmatriculat în circulaţie. Mai exact, autovehiculul era radiat din evidenţele autorităţilor austriece.

Un autoturism înmatriculat în Marea Britanie a fost, de asemenea, „vedetă” la acţiunea poliţiştilor. Era condus de un tânăr de 28 de ani, din Vicovu de Jos, dar maşina nu avea asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Şoferul a fost amendat cu 1.000 de lei şi i s-au reţinut certificatul şi plăcuţele cu numere de înmatriculare.

De pe şosele nu au lipsit nici vitezomanii. De această dată, „victima” a fost o femeie de 30 de ani, din Vicovu de Jos, care mergea prin localitatea de baştină cu 110 km/h. Pe lângă amenda de 1.125 de lei, şoferiţa a rămas şi fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii le-au pus gând rău şoferilor care conduc maşini înmatriculate în străinătate.
 Vizualizări articol: 8841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
Poliţiştii le-au pus gând rău şoferilor care conduc maşini înmatriculate în străinătate4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei