Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 nov 2016 - Anul XXI, nr. 261 (6374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Proiect de lege iniţiat de Ovidiu Donţu pentru trecerea parcului Şipote la Zona Metropolitană Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu şi colegul său de partid senatorul Titus Corlăţean au iniţiat o propunere legislativă pentru transferul parcului Şipote din Suceava în domeniul public al municipiului. Iniţiativa legislativă prevedere transmiterea unor terenuri în suprafaţă totală de 65,1 hectare, reprezentând trupul de pădure Şipote, aflate în domeniul public al statului, din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Direcţia Silvică Suceava, ca pădure parc, în domeniul public al municipiului Suceava, pentru amenajarea unei zone de agrement ce va constitui obiectul unui proiect european ce va fi realizat în parteneriat cu Zona Metropolitană Suceava.

În expunerea de motive pentru susţinerea acestui proiect de lege, iniţiatorii explică faptul că această solicitare este motivată de faptul că transferul acestui teren este necesar pentru ca Zona Metropolitană Suceava, împreună cu Primăria şi Consiliul Judeţean Suceava, să atragă fonduri europene pentru o zonă de agrement, în condiţiile în care aceasta se poate realiza doar dacă este amenajată ca pădure parc. „Trecerea terenului solicitat din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a municipiului Suceava ar putea fi realizată doar printr-un act normativ cu putere de lege, care, prin excepţie de la prevederile Codului Silvic, să permită constituirea dreptului de proprietate”, a explicat Ovidiu Donţu.

El a mai spus că din documentaţiile prezentate deja de autorităţile locale din judeţul Suceava rezultă că acestea intenţionează să realizeze din fonduri europene un proiect de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, dar şi a zonelor de protecţie aferente. „În zonele de protecţie aferente Cetăţii de Scaun se regăseşte o suprafaţă de 65,1 hectare ce aparţine fondului forestier. Proiectul de reabilitare poate deveni operaţional, în sensul accesării de fonduri europene, doar în situaţia în care terenul pe care se va implementa proiectul se află în proprietatea sau administrarea solicitantului. Având în vedere reglementările în vigoare privind fondul forestier naţional, referitoare la calitatea RNP – Romsilva de unic administrator al fondului forestier domeniu public al statului, singura posibilitate de realizare a acestui proiect o reprezintă amenajarea acestuia ca pădure-parc şi trecerea terenului în domeniul public al municipiului Suceava”, consideră iniţiatorii acestui proiect de lege.

Ovidiu Donţu a subliniat că în proiect se precizează în mod expres faptul că terenurile transmise în administrarea municipiului Suceava nu pot primi altă destinaţie decât cea de amenajarea a unei zone de agrement pe fonduri europene şi proprii, iar în situaţia în care această prevedere nu se respectă, parcul Şipote revine de drept în administrarea RNP – Romsilva, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare. Trebuie spus că în momentul de faţă parcul Şipote se află în administrarea Ocolului Silvic Pătrăuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de lege iniţiat de Ovidiu Donţu pentru trecerea parcului Şipote la Zona Metropolitană Suceava.
 Vizualizări articol: 1671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Proiect de lege iniţiat de Ovidiu Donţu pentru trecerea parcului Şipote la Zona Metropolitană Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei