Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 oct 2016 - Anul XXI, nr. 234 (6347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Definitiv

Şoferul care a accidentat mortal un copil pe trecerea de pietoni, menţinut sub control judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferul în vârstă de 19 ani care a provocat accidentul în care a murit un copil în vârstă de 10 ani, pe trecerea de pietoni de pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, la ieşirea din Suceava spre Rădăuţi, va fi cercetat în continuare în stare de libertate, sub măsura controlului judiciar. Asta au decis definitiv, ieri, magistraţii Tribunalului Suceava, care au judecat contestaţia făcută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. Procurorii au contestat decizia de sâmbăta trecută a Judecătoriei Suceava, care a respins propunerea de arestare preventivă a inculpatului şi a dispus cercetare sa în libertate, dar sub măsura controlului judiciar. Practic, decizia de ieri a Curţii de Apel Suceava a confirmat ce a stabilit şi prima instanţă.  

 

Nu are voie să conducă autovehicule

Inculpatul, Florin Ududec, în vârstă de 19 ani, din Milişăuţi, a fost ridicat de la domiciliu sâmbătă, 1 octombrie, iar de la ora 12.00 pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. În seara aceleaşi zile, după ce Judecătoria Suceava a respins solicitarea de arestare preventivă formulată de procurori, acesta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Tânărului i-au fost impuse mai multe restricţii şi obligaţii. Printre altele, acesta nu mai are voie să conducă autovehicule.

 

Imaginile care au arătat superficialitatea anchetei poliţiştilor

Deşi accidentul s-a petrecut pe 10 septembrie, iar copilul a murit după cinci zile de comă, poliţiştii rutieri şi procurorul de caz au decis să acţioneze ferm în acest caz abia pe 1 octombrie. Asta pentru că tatăl copilului accidentat mortal, Dafin Băcilă, a reuşit să găsească imagini video care au surprins accidentul, iar acestea au fost publicate în exclusivitate de Monitorul de Suceava. Aceste imagini răstoarnă complet ancheta preliminară a poliţistului rutier care a fost la locul accidentului şi care constatase din primele cercetări că băiatul a traversat neregulamentar, pe lângă trecerea de pietoni şi pe culoarea roşie a semaforului destinat pietonilor. 

Pe imagini se observă cum patru copii vin la trecerea de pietoni de pe strada Grigore Alexandru Ghica, lângă Tipografia Celestin. Printre ei, Dafin Junior Băcilă, în vârstă de 10 ani, şi fratele său, Laur Dominic, de 8 ani.   

Copiii stau câteva secunde, semn că aşteaptă culoarea verde. Mai mult, după cum se vede clar pe imagini, un şofer care circulă dinspre Rădăuţi opreşte, un indiciu că semaforul deja se schimbase. Mai mult, maşina de pe strada secundară, Zefirului, se pune deja în mişcare, semn că şi acest şofer avea deja verde, caz în care autorul accidentului nu mai putea avea tot verde. În acel moment copiii se angajează în traversare. Nu apucă însă să facă mai mult de doi-trei paşi, iar autoutilitara care vine dinspre Suceava cu mare viteză îl loveşte în plin pe micul Dafin Junior Băcilă. Proiectat la mai mult de zece metri distanţă, copilul a suferit leziuni foarte grave care i-au fost fatale.

 

Şoferul nu se consideră vinovat de accident

Şoferul în vârstă de 19 ani nu se consideră vinovat de producerea evenimentului rutier în care a fost implicat. Prin avocat, acesta a declarat că în momentul în care a ajuns în intersecţia semaforizată a trecut pe culoarea verde a semaforului, în ultimele secunde, înainte ca aceasta să se transforme în culoarea galbenă. Mai mult decât atât, el a mai susţinut că nu a putut observa grupul de copii din cauza stâlpului şi a tufelor ornamentale de lângă trecerea de pietoni, care de altfel au fost tunse a doua zi.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul care a accidentat mortal un copil pe trecerea de pietoni, menţinut sub control judiciar.
 Vizualizări articol: 3696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şoferul care a accidentat mortal un copil pe trecerea de pietoni, menţinut sub control judiciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei