Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 sep 2016 - Anul XXI, nr. 227 (6340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scandal

Un bărbat care schimba valută în Bazarul Sucevei, încătuşat pentru ultraj, după o acţiune de control a Poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 63 de ani, cunoscut în cercul celor care schimbă valută la intrarea în Bazarul din lunca municipiului Suceava, a fost încătuşat şi a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, fiind acuzat de infracţiunea de ultraj faţă de poliţiştii care au efectuat o acţiune de control chiar pe linia schimburilor ilegale de valută. Leonte Hapenciuc a fost reţinut pentru 24 de ore în noaptea de 24 spre 25 septembrie, însă cazul a fost mediatizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava abia ieri.

Sâmbătă şi duminică, Poliţia a organizat o amplă acţiune de control în târguri şi pieţe, printre altele fiind vizaţi şi valutiştii. Echipajul aflat în control pe raza Complexului Comercial Bazar a observat la un moment dat doi bărbaţi care făceau schimb de valută. În timpul legitimării, unul dintre suspecţi a început să facă scandal, susţin poliţiştii.

"A devenit agresiv verbal, proferând injurii şi ameninţări la adresa poliţiştilor. Întrucât persoana în cauză a refuzat în continuare să se legitimeze, i s-a solicitat să  însoţească poliţiştii la Postul de Poliţie Bazar, în vederea stabilirii identităţii sale. Pentru că sus-numitul a încercat să se sustragă de la această activitate procedurală, a fost imobilizat şi încătuşat", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

De la valutist, poliţiştii au confiscat suma de 250 de euro, care era schimbată în timpul acţiunii surprinse în flagrant.

După ce s-a luat legătura cu procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, bărbatul de 63 de ani a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ulterior, la expirarea ordonanţei de reţinere, bărbatul s-a întors în libertate, însă sub măsura controlului judiciar, având impuse mai multe obligaţii şi restricţii.

"Poliţiştii atrag atenţia că vor acţiona cu fermitate maximă pentru respectarea legii şi nu vor tolera astfel de comportamente care aduc atingere ordinii publice şi siguranţei cetăţeanului", a transmis comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.   

 

Campanie de prevenire a înşelăciunilor prin schimbul de valută clandestin

Acţiunile de control ale Poliţiei în domeniul schimbului de valută au avut în ultimele zile şi o puternică componentă preventivă. 

În cadrul programului "Săptămâna Prevenirii Criminalităţii", în zona centrelor comerciale şi a caselor de schimb valutar din Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni şi Gura Humorului, poliţiştii de proximitate şi poliţiştii de prevenire au distribuit peste 1.500 de materiale preventive, cu recomandări pentru prevenirea înşelăciunilor prin diverse moduri de operare. Oamenii au fost sfătuiţi să schimbe banii doar la casele autorizate, fiind avertizaţi că schimburile aparent mai avantajoase la curs, la colţ de stradă, pot ascunde adesea tentative de înşelăciune. Cel mai adesea, victimele de acest gen sunt înşelate prin metoda "şmen". Sub diferite pretexte, banii le sunt număraţi de mai multe ori, timp în care o parte din bancnote sunt sustrase de teanc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat care schimba valută în Bazarul Sucevei, încătuşat pentru ultraj, după o acţiune de control a Poliţiei.
 Vizualizări articol: 7990 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un bărbat care schimba valută în Bazarul Sucevei, încătuşat pentru ultraj, după o acţiune de control a Poliţiei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   (P)omul intelept trimis de
(28 sep 2016, 22:57:11
Greu...faci schimburi ( de ce vrei tu ) cu mana dreapta fara a mai apasa cu stanga si pe casa de marcat .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei