Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 sep 2016 - Anul XXI, nr. 227 (6340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Dar din dar se face Rai”

Ioana Sorina Amariţei, în vârstă de 18 ani, are nevoie de ajutorul oamenilor pentru a putea păşi din nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A mai rămas puţin timp până la spectacolul folcloric caritabil „Dar din dar se face Rai”, organizat pentru o elevă cu coloana fracturată în urma unui accident. Evenimentul va avea loc mâine, 29 septembrie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, iar biletele costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Două, trei pâini... atât costă un bilet. Puţin, ar spune unii, dar cu acest puţin, adunat de la cât mai multe persoane care vor fi prezente la spectacol, se poate schimba în bine viaţa unei copile nevinovate, ale cărei aripi au fost frânte într-o clipă.

Nu putem să rămânem indiferenţi la drama Ioanei, mai ales că sunt şanse mari ca ea să poată merge din nou dacă face terapie recuperatorie de lungă durată, terapie care necesită şi un efort financiar deosebit pentru familia Amariţei. Părinţii ei au făcut cerere la Inspectoratul Şcolar pentru ca fata să urmeze cursurile clasei a XII-a acasă, astfel încât la sfârşitul anului şcolar viitor să poată susţine examenul de bacalaureat şi să meargă la facultatea de psihologie, aşa cum îşi doreşte. Să ne mobilizăm şi să ajutăm acest copil să îşi împlinească visul. Primul pas în acest sens este să ne cumpărăm un bilet pentru spectacolul de mâine. Nu veţi regreta.

 

Terapia recuperatorie la Târgu Mureş, o şansă pentru Ioana

Sucevenii şi-au arătat generozitatea de nenumărate ori. O pot face şi acum pentru Ioana Sorina Amariţei, din Moldoviţa, elevă din clasa a XII-a, care a ajuns imobilizată la pat şi nu se poate deplasa decât în scaun cu rotile. Singura şansă ca Ioana Sorina să mai meargă vreodată este un anumit tip de terapie recuperatorie în poziţie verticală, cu roboţi de mobilizare generală, disponibilă în România doar la o clinică privată din Târgu Mureş, terapie aplicată susţinut, în primul an după accident. O serie de 14 zile costă 5.000 de lei. De asemenea, are nevoie zilnic de kinetoterapie. Tânăra a fost deja internată la Târgu Mureş, unde a început un program de terapie recuperatorie, iar semnalele sunt pozitive.

Cu mult efort, fizic şi financiar, Ioana Sorina are şanse să păşească din nou. Ioana Tânăra va fi prezentă mâine la evenimentul caritabil care se organizează pentru ea. În timpul spectacolului se pot face şi donaţii. Este momentul ca sucevenii să-şi arate dărnicia şi să fie alături de această tânără. Pe 12 iunie, Ioana Sorina a fost victima unui accident rutier în urma căruia a suferit multiple traumatisme - fracturi costale, de stern, comoţie cerebrală, plagă scalpată, dar, cel mai grav, accidentul i-a fracturat coloana vertebrală. Este un gest nobil să ajuţi pe cineva aflat la necaz. Însă, să nu uităm că ajutând-o pe Ioana Sorina ne ajutăm pe noi înşine, ne deschidem sufletul, ni-l cercetăm şi dăm glas milosteniei.

 

Zeci de artişti pe aceeaşi scenă, pentru o cauză nobilă

Impresionaţi de povestea tinerei, prezentată în paginile cotidianului Monitorul de Suceava, un grup de oameni inimoşi s-au hotărât să facă ceva pentru a o ajuta pe Ioana Sorina, care în ultimii patru ani s-a implicat voluntar în sprijinul copiilor cu dizabilităţi din Gura Humorului, iar acum se află într-un scaun cu rotile, având la rândul ei nevoie de ajutor, pentru a nu rămâne imobilizată pe viaţă într-un scaun cu rotile. Evenimentul caritabil este organizat de Laura Olteanu Music, în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Friedrich Schwartz” şi Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava. Partener media: Monitorul de Suceava. Iniţiativa spectacolului caritabil îi aparţine îndrăgitei interprete de muzică populară din Gura Humorului Laura Olteanu care, împreună cu Taraful „Laura Olteanu” şi invitaţii ei: Gabriela Teişanu, Nicoleta Cojocaru, Liliana Ursachi, Andreea Grigorean, Gabriela Manoli, Alexandru Recolciuc, Ovidiu Şvarţ, Marius Zgâianu, Ansamblul artistic „Plai de dor” Moldoviţa,va oferi publicului clipe de neuitat.

Biletele costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii şi pot fi achiziţionate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, etaj I, telefon 0230 523 718. Relaţii suplimentare la telefon: 0740 356 136.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioana Sorina Amariţei, în vârstă de 18 ani, are nevoie de ajutorul oamenilor pentru a putea păşi din nou.
 Vizualizări articol: 5278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ioana Sorina Amariţei, în vârstă de 18 ani, are nevoie de ajutorul oamenilor pentru a putea păşi din nou5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei