Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 sep 2016 - Anul XXI, nr. 227 (6340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Proiect de lege iniţiat de Ovidiu Donţu pentru majorarea salariilor din administraţia publică locală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a iniţiat un proiect de lege prin care, dacă ar fi adoptat, salariaţii din administraţia publică locală ar urma să ia salarii majorate începând cu ultima lună a acestui an. Ovidiu Donţu propune completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2006, în sensul introducerii unei majorări salariale de 30% pentru personalul din administraţia publică locală, precum şi acordarea de tichete de masă. Senatorul PSD de Suceava a precizat că a iniţiat această propunere legislativă luând în considerare faptul că în ultima perioadă de timp, funcţionarii publici şi salariaţii din administraţia publică locală nu au beneficiat de creşteri salariale cum s-a întâmplat în alte domenii la fel de importante pentru populaţie, cum ar fi în sănătate sau educaţie. Ovidiu Donţu a arătat că ultima creştere salarială considerabilă a fost în anul 2015, însă şi atunci trebuiau îndeplinite anumite condiţii. Donţu a explicat că în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului din anul 2015, prin care s-au majorat aceste salarii, se preciza că autorităţile administraţiei publice locale pot stabili o creştere salarială pentru personalul angajat în instituţiile publice locale de până la 12% dacă sunt îndeplinite cumulativ mai multe condiţii, respectiv încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului, încadrarea cheltuielilor de personal în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale. El a mai adăugat că în aceeaşi ordonanţă se preciza că în aplicarea prevederilor amintite anterior, autorităţile administraţiei locale pot stabili creşteri salariale diferenţiate pe categorii de personal, în funcţie de condiţiile specifice.

Ovidiu Donţu a declarat că o majorare a acestor salarii este absolut necesară având în vedere că în administraţia publică locală este un deficit de personal de 20%, şi care se măreşte, aşa cum a anunţat şi vicepremierul şi ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Vasile Dâncu.

Donţu a amintit că recent a avut loc şi o grevă generală în aproape toate primăriile şi consiliile judeţene din ţară, peste 30.000 de funcţionari încetând lucrul, spre „disperarea celor care au avut treabă la ghişee”. „Până la urmă, cel care va avea de suferit, în absenţa unor astfel de reglementări, va fi tot cetăţeanul, aflat de o parte sau de alta a peretelui ghişeului”, a încheiat Ovidiu Donţu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de lege iniţiat de Ovidiu Donţu pentru majorarea salariilor din administraţia publică locală.
 Vizualizări articol: 1827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Proiect de lege iniţiat de Ovidiu Donţu pentru majorarea salariilor din administraţia publică locală2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei