Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 sep 2016 - Anul XXI, nr. 227 (6340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reuniune

Şedinţă comună a Consiliului Judeţean Suceava şi a Consiliului Regional Cernăuţi, la Suceava, pe 21 octombrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe 21 octombrie, începând cu ora 11,00, în sala "Ştefan cel Mare" din Palatul Administrativ se va desfăşura şedinţa comună a Consiliului Judeţean Suceava şi a Consiliului Regional Cernăuţi. Organizarea reuniunii a fost stabilită în urma discuţiilor pe care şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, le-a avut de la preluarea mandatului cu reprezentanţi ai Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi şi ai Consiliului Regional Cernăuţi. Ultima întâlnire de lucru a avut loc în data de 18 august la PCTF Siret-Porubnoe, întâlnire în care s-au stabilit temele de dezbatere ce vor alcătui ordinea de zi a şedinţei comune, şi anume: dezvoltarea infrastructurii de transport, cooperarea între judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi în domeniul educaţional/universitar, dezvoltarea serviciilor de sănătate şi a mediului de afaceri în zona transfrontalieră Suceava-Cernăuţi, cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă, conservarea şi promovarea patrimoniului cultural în zona transfrontalieră, descentralizarea în contextul în care regiunea Cernăuţi se află în plin proces de reformă administrativă şi dezvoltarea cooperării în cadrul Euroregiunii Prutul de Sus.

 

18.000 de lei vor fi alocaţi de la bugetul CJ pentru organizarea şedinţei comune

Gheorghe Flutur a declarat că această reuniune este extrem de importantă în perspectiva consolidării relaţiilor dintre judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi. „Tradiţia şi rezultatele pozitive obţinute în dezvoltarea de-a lungul timpului a bunelor relaţii cu prietenii şi vecinii noştri stabilite în cadrul acordurilor bilaterale româno-ucrainene, precum şi în cadrul Euroregiunii <Prutul de Sus>, trebuie adaptate la noile cerinţe de cooperare transfrontalieră recomandate de Uniunea Europeană”, a spus Flutur. El a amintit că în cadrul Programului de vecinătate România-Ucraina 2004-2006 Consiliul Judeţean Suceava a obţinut finanţarea a opt proiecte transfrontaliere care au fost implementate în parteneriat cu Administraţia Regională de Stat Cernăuţi şi care au vizat mai multe domenii, respectiv infrastructura de drumuri, turismul, cultura, precum şi schimburi de experienţă între administraţiile publice din cele două regiuni. În ceea ce priveşte Programul Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, Consiliul Judeţean Suceava a implementat şapte proiecte, patru în calitate de lider şi trei în calitate de partener, care au vizat printre altele modernizarea infrastructurii de drumuri judeţene de graniţă, valorificarea patrimoniului cultural, dezvoltarea turismului transfrontalier, dotarea cu echipamente medicale a Spitalului Judeţean, schimburi de experienţă în mai multe domenii. Prima şedinţă comună a Consiliului Judeţean Suceava şi a Consiliului Regional Cernăuţi a avut loc la Cernăuţi, în sala Teatrului "Olga Kobyleanska", în data de 15 septembrie 2008. Pentru organizarea şedinţei comune din 21 octombrie de la Suceava va fi alocată suma de 18.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţă comună a Consiliului Judeţean Suceava şi a Consiliului Regional Cernăuţi, la Suceava, pe 21 octombrie.
 Vizualizări articol: 1698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şedinţă comună a Consiliului Judeţean Suceava şi a Consiliului Regional Cernăuţi, la Suceava, pe 21 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei