Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2016 - Anul XXI, nr. 175 (6288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Definitiv

Aurel Olărean, fostul edil din Rădăuţi, achitat de judecători în dosarul în care o angajată a Primăriei îi cerea daune morale de 100.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aurel Olărean, fostul edil din Rădăuţi, a ieşit victorios dintr-un proces care i-a fost intentat de o angajată a administraţiei publice rădăuţene cu care a avut mai multe clinciuri în perioada când se afla în funcţie.

Marinela Paraschiva Mironescu l-a acţionat în judecată pe Aurel Olărean şi i-a cerut daune morale de 100.000 de lei după ce mai multe acte administrative emise de ex-primarul de Rădăuţi au fost anulate de judecători. Este vorba de dispoziţii de mutare temporară din funcţie, de destituire din funcţie sau de acordarea indemnizaţiei de conducere în cuantum de 1%.

Concret, Marinela Paraschiva Mironescu a considerat că pentru suferinţa psihică şi pentru prejudiciul de imagine de care a avut parte în perioada 2010-2013, Aurel Olărean trebuie să plătească. În consecinţă, a formulat acţiunea, iar Judecătoria Rădăuţi a acceptat parţial pretenţiile, în sensul că l-a obligat pe fostul primar din Rădăuţi la plata sumei de 50.000 de lei cu titlu de daune morale şi 1.100 de lei cheltuieli de judecată.

Fostul edil din Rădăuţi nu a fost de acord cu sentinţa primei instanţe, pe care a atacat-o la Tribunalul Suceava. Apelul a fost admis, iar magistraţii de la Suceava au considerat că Aurel Olărean nu trebuie să achite nici un leu, şi asta nu pentru inexistenţa şicanelor provocate Marinelei Paraschiva Mironescu, ci pentru faptul că acţiunea a fost formulată în baza unei alte legi decât cea care i-ar fi permis să ceară despăgubiri.

„Tribunalul constată că o astfel de acţiune în despăgubiri putea fi exercitată numai în temeiul prevederilor articolului 52, aliniatele 1 şi 2 din Constituţia României, raportat la articolul 18, aliniat 3 şi articolul 19 din Legea 554/2004 şi ca atare, apelanta reclamantă nu avea deschisă calea unei acţiuni în răspundere civilă delictuală întemeiată pe dispoziţiile articolelor 998-999 Vechiul Cod Civil, respectiv articolul 1.357 Noul Cod Civil, în condiţiile în care legea specială are prioritate faţă de legea generală, după cum s-a statuat şi prin Decizia nr. 33/2008 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un recurs în interesul legii”, se arată în motivarea prin care s-a respins acţiunea având ca obiect solicitarea de daune morale.

 

Lungul şir de şicane la adresa Marinelei Paraschiva Mironescu

În cursul anului 2005, înainte ca Aurel Olărean să ajungă primar în Rădăuţi, Marinela Paraschiva Mironescu a fost promovată în funcţia de director executiv în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială din subordinea Consiliului Local Rădăuţi.

Pe 7 octombrie 2010 şi 23 noiembrie 2010, Aurel Olărean a emis dispoziţii de mutare temporară din funcţie la Serviciul de Impozite şi Taxe din Primăria Rădăuţi. Ambele dispoziţii au fost atacate şi ulterior desfiinţate de instanţele de judecată.

Tot în 2010, pe 12 octombrie, edilul de la acea vreme din Rădăuţi a dispus acordarea unei indemnizaţii de conducere pentru Marinela Paraschiva Mironescu în cuantum de 1% din salariul de încadrare, dispoziţie desfiinţată, de asemenea, de Tribunalul şi Curtea de Apel Suceava.

Pe 30 decembrie 2010, Aurel Olărean a dat o nouă dispoziţie, de această dată de destituire din funcţie, act administrativ care a fost anulat din nou de judecători.

În mai 2011, Marinela Paraschiva Mironescu este din nou mutată la Serviciul de Impozite şi Taxe, dar instanţele de judecată i-au dat din nou dreptate şi au anulat dispoziţia aferentă.

Pe 8 ianuarie 2012, Aurel Olărean a dispus din nou mutarea temporară a femeii la acelaşi serviciu de Impozite şi Taxe, o dispoziţie similară fiind emisă şi pe 16 octombrie 2012. Fireşte, ambele dispoziţii au fost anulate de instanţe.

Pentru toate aceste şicane, Marinela Paraschiva Mironescu a considerat că Aurel Olărean trebuie să plătească, motiv pentru care l-a dat în judecată şi i-a cerut despăgubiri morale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aurel Olărean, fostul edil din Rădăuţi, achitat de judecători în dosarul în care o angajată a Primăriei îi cerea daune morale de 100.000 de lei.
 Vizualizări articol: 3118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aurel Olărean, fostul edil din Rădăuţi, achitat de judecători în dosarul în care o angajată a Primăriei îi cerea daune morale de 100.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei