Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2016 - Anul XXI, nr. 175 (6288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu repetiţie

Pompierii au intervenit la cinci incendii de vegetaţie uscată într-o zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au intervenit, marţi, 26 iulie, pentru stingerea acinci incendii de vegetaţie uscată, problemele apărând de la focuri deschise care nu fost supravegheate şi s-au extins. Incendiile au afectat aproximativ 6 hectare de mirişti, vegetaţie uscată, arbuşti şi stuf, în localităţile Calafindeşti, Rădăşeni, Oniceni, Bălineşti şi Rădăuţi. Din fericire, în toate cazurile, nu s-a ajuns la problema majore.

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a declaratcă de la începutul anului şi până în prezent s-au înregistrat 34 astfel de incendii, care au afectat o suprafaţă totală de aproximativ 35 de hectare de vegetaţie uscată, dar şi suprafeţe cu litieră şi resturi de exploatare forestieră.

„În ciuda eforturilor susţinute ale autorităţilor, pompierii militari suceveni se confruntă în continuare cu aceste probleme”, au tras un semnal de alarmă pompierii. Aceste incendii, care în anii precedenţi au provocat pagube şi mai mari, pleacă de cele mai multe ori de la cei care vor să-şi cureţe terenurile de resturile de vegetaţie şi le dau foc, fără a ţine cont de nici o regulă de securitate împotriva incendiilor.

ISU Suceava a derulat numeroase campanii de prevenire a incendiilor care au drept cauză focul deschis efectuat pentru arderea miriştilor, a resturilor menajere ori a vegetaţiei uscate, atât prin emiterea unor comunicate de presă, cât şi prin misiuni în teren susţinute de inspectorii de specialitate.

De asemenea, şi în acest an, a continuat derularea protocolului de colaborare dintre pompierii militari suceveni, lucrătorii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi ai Gărzii Naţionale de Mediu, care au participat la campanii de informare a fermierilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii au intervenit la cinci incendii de vegetaţie uscată într-o zi.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pompierii au intervenit la cinci incendii de vegetaţie uscată într-o zi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei