Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2016 - Anul XXI, nr. 175 (6288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

Un tânăr a cultivat canabis în spatele casei. DIICOT l-a săltat după ce a strâns recolta de 25 grame

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, unde a petrecut 24 de ore, sub acuzaţia că a cultivat canabis în spatele casei, într-o seră. El a fost ridicat de la domiciliu de structurile de combatere a crimei organizate acum două zile, poliţiştii de la Serviciul Antidrog găsind în dormitorul său cantitatea de 25 de grame de canabis, pe care acesta o recoltase recent din cultura din seră. După 24 de ore de arest, inculpatul a fost lăsat în libertate, însă i s-a impus măsura controlului judiciar, având mai multe interdicţii şi restricţii.

 

Nu s-a putut „bucura” de recolta de canabis

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava şi poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Suceava au adunat de câteva luni de zile date despre activitatea infracţională a inculpatului Vasile-Gabriel Magopăţ, în vârstă de 27 de ani, care, în luna aprilie 2016, a  achiziţionat seminţe de canabis în valoare de 404 lei. Seminţele au fost cumpărate de pe două site-uri, iar poliţiştii şi procurorii au continuat ancheta plecând de la această informaţie. Din cercetări a rezultat că tânărul a plantat seminţele într-o amenajare de tip solar, aflată în spatele locuinţei sale din comuna Frumosu. Aici acesta a dezvoltat o cultură de canabis ,,indoor”.

Acum două zile, pe 26 iulie, poliţiştii de la Serviciul Antidrog, împreună cu poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale, sub coordonarea DIICOT, au efectuat o percheziţie la locuinţa din Frumosu. Într-o noptieră din dormitorul suspectului a fost identificată cantitatea de 25 grame canabis şi o pipă din staniol confecţionată artizanal de acesta. Canabisul a fost produs în sera din spatele casei, a rezultat din ancheta procurorilor DIICOT.

 

Mama i-a distrus plantaţia

Un amănunt interesant este că tânărul a strâns „recolta” după ce mama acestuia, aflând cu ce se ocupă, i-a distrus plantaţia.

La un preţ minim de 80 de lei gramul de canabis, rezultă că marfa deţinută de acesta valora cel puţin 2.000 de lei. Anchetatorii l-au pus însă sub acuzare pe tânăr doar pentru producerea drogurilor în scopul consumului propriu, neexistând date că voia să le vândă. 

„În cauză, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul Magopăţ Vasile-Gabriel, cu privire la săvârşirea infracţiunii de <cultivarea, producerea şi deţinerea de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept>, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000, iar în baza probatoriului administrat, s-a dispus reţinerea inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore”, se arată într-un comunicat al DIICOT Suceava.

 

Elevii cultivatori de canabis în ghivece s-au ales şi ei cu dosare penale

În luna martie a acestui an, DIICOT Suceava a pus sub acuzare doi tineri din Frătăuţii Vechi, elevi de clasa a XI-a şi a XII-a la un liceu din Rădăuţi, sub acuzaţia că au procurat seminţe de canabis pe care le-au cultivat în ghivece la domiciliile lor. Cei doi tineri au procurat seminţele din Italia şi le-au plantat în ghivece la domiciliilor lor. Elevii le-au spus părinţilor că plantele sunt un experiment pentru orele de botanică. Ulterior, în anturajul acestora a fost atras şi un al treilea tânăr, care a încercat şi el să planteze seminţe de canabis primite de la cei doi. Acesta din urmă nu a reuşit însă să ducă planta la maturitate.

În cadrul percheziţiilor efectuate în acest dosar au fost ridicate cinci plante de canabis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr a cultivat canabis în spatele casei. DIICOT l-a săltat după ce a strâns recolta de 25 grame.
 Vizualizări articol: 4860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un tânăr a cultivat canabis în spatele casei. DIICOT l-a săltat după ce a strâns recolta de 25 grame5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei