Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2016 - Anul XXI, nr. 175 (6288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Maşini abandonate

Primăria Suceava grăbeşte procedurile de ridicare a rablelor de pe străzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maşinile abandonate pe străzi, în parcări sau pe spațiile verzi din municipiul reşedință de județ îi vor costa scump pe proprietarii care nu se decid mai rapid ce vor să facă cu acestea, astfel încât să nu mai polueze oraşul, vizual, la propriu, dar mai ales să nu ocupe inutil locurile de parcare care şi aşa sunt insuficiente.

„Vom accelera procedurile de ridicare a vehiculelor abandonate. Avem o procedură care se aplică în acest caz, este destul de anevoioasă, dar facem tot posibilul pentru a o grăbi, astfel încât să scăpăm oraşul de aceste hârburi. Unele sunt abandonate, dar au proprietari în acte. Aceştia arată lipsă de respect față de vecinii lor, în primul rând, pentru că ocupă locurile de parcare şi aşa insuficiente, mai poluează şi mediul, pentru că din aceste hârburi curge rugina la propriu, iar aspectul vizual nu este tocmai plăcut”, a declarat ieri viceprimarul Lucian Harşovschi, care i-a mobilizat pe inspectorii de la serviciul „Străzi” să facă noi verificări în tot oraşul, pentru identificarea cazurilor de abandon de autovehicule.

„Fac apel la înțelegere, sper ca proprietarii unor astfel de maşini să le ia singuri, mai ales că le pot valorifica la fel de fel de centre tip REMAT. În caz contrar, amenda este cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei, după ce facem procedurile de notificare şi identificare a proprietarului. În termen de 10 zile maşina este ridicată şi dusă la un spațiu de depozitare de la stația de epurare de la Lipoveni, iar apoi, după alte 10 zile, prin dispoziție de primar trece în proprietatea Primăriei Suceava şi poate fi valorificată. Sper ca în perioada următoare să fie cât mai multe asemenea maşini ridicate de proprietari, altfel venim şi le ridicăm noi”, a adăugat Harşovschi, care a preluat conducerea municipalității sucevene pe durata concediului de odihnă al primarului Ion Lungu.

Dacă vor dori să le recupereze, persoanele cărora le vor fi ridicate maşinile vor avea de plătit mult mai mult decât valorează acestea, pentru că pe lângă achitarea integrală a costurilor de transport la zona de depozitare de la Lipoveni, vor avea de plătit şi amenda.

Anul acesta au fost identificate şi trimise somaţii pentru 33 de asemenea autovehicule, din care 24 dintre acestea au fost luate de proprietari, iar pentru una a fost emisă dispoziție de ridicare. În acelaşi timp, în centrul de depozitare mai sunt rămase trei maşini ridicate de pe străzi anul trecut, care urmează să fie valorificate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava grăbeşte procedurile de ridicare a rablelor de pe străzi.
 Vizualizări articol: 2161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Suceava grăbeşte procedurile de ridicare a rablelor de pe străzi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parcare NU garare trimis de
(28 iul 2016, 12:51:44
Sunt care lasa masinile f. mult timp( zile, luni) in parcari, deoarece au mai multe.... Cred ca se impune taxa/ora in orice tip de parcare.
2.   Parcari de resedinta trimis de
(28 iul 2016, 12:57:21
Sunt care au pus diverse popice marcandu-si ,,locul de veci"' in parcari.Autoritatile ce fac?, iar de fac de ce nu dispar acele ,,ladite"'. Rog promtitudine!
3.   ...actiune civica... trimis de
(28 iul 2016, 21:01:06
Parcarea de pe Marasesti bl. A12 (la intersectia cu George Enescu), o parcare foarte aglomerata (cei care isi duc copii la Generala 3 stiu ce greu este sa gasesti un loc liber):
- autoturism BMW argintiu cu nr. provizoriu SV055264 care sta de un an si ceva;
- autoturism Dacia rosie cu nr. SV-06-XTN care sta parasita de cinci ani si ceva;
- autoturism VW Golf argintiu cu nr. provizoriu SV073224 de vanzare in fata postei care sta de doi ani;
- camioneta VW verde cu nr. D 165C care sta de cel putin 7 ani sau mai mult.

Patru autovehicule care ar trebui ridicate si duse intr-o alta locatie

Inspectorii de la primarie care se ocupa cu identificarea autoturismelor ar trebui sa le ia in vedere pentru vericari.

Poate cei de la ziar ar trebui sa infiinteze o rubrica pe site unde putem sa facem sesizari de acest gen (referitor la masini care ocupa locuri de parcare) iar apoi sa urmareasca cum se rezolva respectivele aspecte semnalate de catre cetateni.
Normal ar trebui pe site-ul primariei sa fie un loc pentru asa ceva (ma refer strict la masini abandonate care ocupa locuri de parcare), dar...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei