Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2016 - Anul XXI, nr. 175 (6288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cap de listă

Trei tineri suceveni, fruntaşi la admiterea de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primii candidaţi admişi în cadrul a trei din cele şase specializări ale Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov sunt trei tineri suceveni, proaspeţi absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Cei trei viitori cadeţi ai academiei braşovene sunt Bogdan Ileşoi, admis cu 9,97, primul la specializarea Aviaţie nenaviganţi, Mădălina Lorena Donisan, admisă cu media 9,97, prima la specializarea Meteorolog aeronautic, şi Ana Maria Mihalea, admisă cu media 9,87, cap de listă la specializarea Radiolocaţie.

Cei trei tineri vor îmbrăca uniforma militară din toamnă, pentru încă trei ani, după care vor urma o carieră militară, obţinerea unui loc de muncă fiind garantată de ministerul de resort.

 

Examen de admitere la engleză şi matematică

La patru ani după ce au trecut de criteriile stricte de selecție și recrutare la liceu, candidaţii de la Academia Forţelor Aeriene au susținut o probă eliminatorie la limba engleză, unde nota minimă a fost 6,00, și o probă scrisă la matematică, ce a contat în proporție de 90% în media de admitere, 10% fiind reprezentate de media de bacalaureat.

„Nivelul de dificultate al probei de matematică a fost mult mai ridicat ca cel de la bacalaureat. De fapt, la clasă am lucrat foarte mult la această disciplină, la fel şi în afara orelor. Ne-am concentrat mult pe matematică. Este şi meritul prof. Mădălina Duminică pentru că dumneaei ne-a făcut să înţelegem totul mult mai uşor”, ne-a mărturisit Bogdan Ileşoi.

Bogdan a fost notat la examenul maturităţii cu 9,76, iar la examenul de admitere a fost notat cu 10, fiind primul admis la specializarea Aviaţie nenaviganţi, dintre cei 15 candidaţi.

„Am aşteptări mari de la Academie, cred că este cea mai bună instituţie militară de învăţământ superior din cele cinci din ţară”, a mai arătat Bogdan.

Tot media 9,97, cea mai mare medie de admitere din acest an de la Academia Forţelor Aeriene, a propulsat-o pe Mădălina Lorena Donisan în fruntea listei candidatelor admise la specializarea Meteorologie aeronautică.

„Cred că oricine dacă îşi dă într-adevăr silinţa poate să facă faţă cu bine indiferent de facultate. Eu sper să întâlnesc persoane minunate, aşa cum am întâlnit şi în liceu, sper să am parte de un colectiv frumos”, a menţionat Mădălina Lorena, tânăra originară din Voroneţ povestind că avantajul locului de muncă asigurat la finalul facultăţii a cântărit destul de mult în alegerea facultăţii.

La specializarea Radiolocaţie, pentru fete, Academia din Braşov a alocat patru locuri, prima fiind admisă suceveanca Ana Maria Mihalea. Tânăra din Stulpicani a fost admisă cu 9,87, la distanţă considerabilă de cea de-a doua candidată.

„Prima mea opţiune a fost pentru Radiolocaţie. Sper să găsesc aceeaşi seriozitate în pregătire pe care mi-au oferit-o şi cadrele didactice de la Colegiul Militar <Ştefan cel Mare>. După finalizarea studiilor Academiei sper să devin un profesionist în domeniul radiolocaţiei, dar şi o persoană care va avea un bagaj de valori morale bine definite”, a subliniat Ana Maria Mihalea.

 

Elevi din alte judeţe, absolvenţi ai colegiului câmpulungean, fruntaşi la alte specializări

Alţi trei absolvenţi ai promoţiei 2016, elevi din alte judeţe care au urmat cursurile colegiului militar câmpulungean, au fost admişi primii pe listă la Academia Forţelor Aeriene din Braşov. Claudia Georgiana Popescu a fost admisă cu 9,40 la Aviaţie naviganţi/Piloţi, ea fiind singura fată de la această specializare.

Călin Andrei Bucur a fost admis cu 9,89, primul din cei 17 admişi la Radiolocaţie, iar Vasile Şoldănescu, cu 9,23, este primul pe lista admişilor la Rachete şi artilerie antiaeriană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei tineri suceveni, fruntaşi la admiterea de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov.
 Vizualizări articol: 8328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 16 voturi
Trei tineri suceveni, fruntaşi la admiterea de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov4.6516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei