Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2016 - Anul XXI, nr. 175 (6288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tupeu

Un dealer de droguri a intrat cu 50 de pliculeţe de canabis în sediul Poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 26 de ani, din municipiul Rădăuţi, arestat preventiv sub acuzaţia că aducea droguri din Spania, pe care le vindea, direct sau prin intermediari, unor clienţi din municipiile Rădăuţi şi Suceava, a atins cote maxime de sfidare a autorităţilor judiciare ale statului român, au arătat procurorii DIICOT care au cerut arestarea sa preventivă. Dacă în ediţia de ieri a cotidianului nostru am scris despre cum Cireşel Cornelius Dicoiaş a răspândit ideea că lucra ca ofiţer antidrog şi la SRI, folosindu-se de două insigne şi o uniformă de poliţist de frontieră, astăzi vă vom prezenta un alt episod descoperit de anchetatorii de la DIICOT:  Cireşel Cornelius Dicoiaş a intrat în sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava cu 50 de plicuri autosigilante, în care se afla cantitatea de 43,4 grame de canabis, marfă pe care a vândut-o în aceeaşi zi, după ce a ieşit din sediul Poliţiei, unui alt inculpat. Se întâmpla pe 11 februarie 2016, iar fapta a fost surprinsă în flagrant la acea vreme de poliţiştii de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava. Practic, tânărul a făcut o „escală” la IPJ Suceava, pentru a-i ţine de urât unui prieten care urma să fie audiat, fără a-i păsa că a intrat cu droguri în „gura lupului”.

 

A făcut un popas la Poliţie, apoi a plecat să vândă drogurile. Poliţiştii deja îl monitorizau pas cu pas

Procurorii DIICOT au subliniat că în acea zi Cireşel s-a folosit de oportunitatea de a se deplasa împreună cu un prieten de la Rădăuţi la Suceava, unde cel din urmă era citat pentru a fi audiat.

În acea zi, rezultă din anchetă, Cireşel stabilise să vândă o cantitate de canabis inculpatului Alexandru Ursache, zis „America”, din municipiul Suceava, care urma să o comercializeze la rândul său. Aşa se face că Cireşel a intrat în sediul Poliţiei având asupra sa cele 50 de plicuri autosigilante, conţinând cantitatea totală de 43,4 grame canabis. Din sala de aşteptare a IPJ Suceava, unde a petrecut timp destul de îndelungat, însoţindu-şi şi aşteptându-şi amicul, inculpatul a plecat pentru a se întâlni cu cei doi tineri cărora le-a vândut drogurile. Ce nu ştiau inculpaţii este că erau deja monitorizaţi pas cu pas de adevăraţii poliţişti antidrog, care le-au organizat un flagrant imediat după ce s-a făcut tranzacţia.

 

Prins în flagrant şi dat în consemn, a continuat să vândă droguri

Un alt aspect subliniat de procurorii DIICOT cu privire la sfidarea autorităţilor este legat de faptul că acesta era dat în consemn la Poliţia de Frontieră, însă, deşi ştia acest lucru, nu i-a păsat. „Fiind dat în consemn organelor Poliţiei de Frontieră Române pentru a fi controlat pe aeroport cu prilejul revenirilor sale din Spania, a luat la cunoştinţă despre aceste consemne instituite cu privire la persoana sa, conform unor prevederi cu caracter intern ale respectivei instituţii, şi cu toate acestea şi-a continuat demersurile infracţionale, dând dovadă de şi mai multă cutezanţă în acest sens”, au precizat surse judiciare.

Ceea ce şochează este că inculpatul a continuat să vândă canabis până cu câteva ore înainte de a fi ridicat de structurile de combatere a crimei organizate, în dimineaţa zilei de 25 iulie. Asta deşi acesta fusese deja prins în flagrant o dată şi era dat în consemn. O atitudine de sfidare care poate fi pusă fie pe seama disperării de a mai face rost de bani, fie pe seama unei inconştienţe crase.

 

Dimensiunile afacerii: patru kilograme de canabis şi sute de mii de lei în buzunar

Din datele adunate de anchetatori rezultă că Cireşel Cornelius Dicoiaş a început să vândă canabis în Rădăuţi din anul 2012, după ce mai mulţi tineri care se ocupau de această afacere au dispărut de pe piaţă, fiind prinşi de structurile de combatere a crimei organizate.

Din monitorizarea făcută de poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT rezultă că din octombrie 2014 şi până în noaptea de 24 spre 25 iulie 2016 (cu câteva ore înainte de percheziţiile de luni, 25 iulie, în urma cărora suspectul a fost săltat), Cireşel ar fi traficat cel puţin patru kilograme de canabis. Cum acesta vindea gramul de canabis cu 80 sau 90 de lei, rezultă că doar pentru cantitatea de patru kilograme acesta ar fi obţinut suma de 320.000 de lei, calculată la preţul minim de comercializare, de 80 de lei.

Pentru a se proteja cât mai mult, acesta depozita drogurile într-un autoturism Mercedes pe care nu îl folosea şi îl ţinea învelit cu o prelată, în spatele casei din comuna Marginea în care a locuit cu fosta sa iubită. Doar de acolo lua acesta droguri, pe care le vindea doar clienţilor pe care îi considera de încredere deplină.

Dacă la început tânărul vindea droguri în cantităţi mici, ulterior acesta a început să vândă cantităţi mai mari, unor dealeri care le revindeau la rândul lor. În acest fel îşi asuma mai puţine riscuri, iar câştigurile rămâneau la fel de mari. Aşa au ajuns anchetatorii la inculpaţii Alexandru Ursache şi Mihai Tudor Lungu, ambii din municipiul Suceava.

 

Două mandate de arestare şi un inculpat sub control judiciar

Tribunalul Suceava a admis, marţi, propunerea DIICOT, de emitere a unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor  Cireşel Cornelius Dicoiaş şi Alexandru Ursache. Primul a fost arestat pentru „trafic de droguri de risc în modalităţile procurării, deţinerii, punerii în vânzare şi vânzării de droguri de risc”, iar al doilea pentru „trafic de droguri de risc, în modalităţile procurării, cumpărării şi deţinerii de droguri de risc, fără drept, în vederea comercializării”.

Mihai Tudor Lungu, cel care l-a însoţit pe Ursache atunci când acesta a preluat marfa de la Cireşel, a fost lăsat în libertate, sub control judiciar, în cazul său neexistând date legate de conexiuni directe pe linia drogurilor cu rădăuţeanul Cireşel.

Mandatele de arestare pentru 30 de zile pot fi atacate cu apel la instanţa superioară.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată inculpaţii amintiţi în acest material se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un dealer de droguri a intrat cu 50 de pliculeţe de canabis în sediul Poliţiei.
 Vizualizări articol: 7947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un dealer de droguri a intrat cu 50 de pliculeţe de canabis în sediul Poliţiei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei