Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2016 - Anul XXI, nr. 119 (6232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sub cerul liber

I-a ars întreaga gospodărie din cauza unor scântei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gospodăria unui bătrân din Vama s-a transformat în scrum după un violent incendiu care a plecat de la câteva scântei care au sărit de la coşul de fum deteriorat. Incendiul a fost semnalat vineri la amiază, iar din cauza terenului accidentat deplasarea pompierilor spre gospodăria aflată în flăcări s-a dovedit o misiune imposibilă.

„Gospodăria se afla într-o zonă izolată, inaccesibilă autospecialelor cu apă şi spumă, astfel încât militarii au realizat un dispozitiv de furtunuri pe o distanţă de aproximativ 150 de metri, cu releu de motopompe şi alimentare din pârâul Bardan”, a arătat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Misiunea militarilor de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc şi a celor de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vama a durat mai bine de 4 ore, perioadă în care s-a acţionat cu două autospeciale, două motopompe şi un tractor.

Iniţial, s-a crezut că proprietarul, un bărbat de 73 de ani, a fost surprins de flăcări şi nu a mai putut ieşi din casă. Din fericire, bărbatul a ieşit la timp din casă şi a eliberat trei vaci din adăpost, astfel încât nu s-au înregistrat victime.

Focul a mistuit casa de locuit pe o suprafaţă de 70 de metri pătraţi, adăpostul de animale pe 36 de metri pătraţi, depozitul de furaje pe 20 de metri pătraţi şi alte anexe pe 70 de metri pătraţi. Au mai ars acte de proprietate, elemente de mobilier, materiale textile, unelte agricole şi o tonă de furaje. S-au degradat mai multe plăci de azbociment, pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, şi învelitorile din tablă de la construcţii, pe 150 de metri pătraţi. Pe scurt, bătrânul a rămas doar cu cele trei vaci pe care le-a eliberat, motiv pentru care este de aşteptat ca oamenii din Vama şi conducerea primăriei să-l ajute pentru a nu dormi sub cerul liber.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului I-a ars întreaga gospodărie din cauza unor scântei.
 Vizualizări articol: 2816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I-a ars întreaga gospodărie din cauza unor scântei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei