Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2015 - Anul XX, nr. 296 (6108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aeroport deschis

Nouă aeronave ale Tarom cu destinaţia Iaşi au aterizat la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă aeronave ale companiei Tarom care aveau ca destinaţie aeroportul din Iaşi au aterizat, începând de sâmbătă şi până ieri, pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava. Directorul aeroportului sucevean, Ioan Măriuţa, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că din cauza condiţiilor atmosferice nefavorabile din Iaşi, respectiv vizibilitate scăzută cauzată de ceaţă, mai multe aeronave care deserveau atât rute interne, cât şi internaţionale au ales să aterizeze la Suceava. Ioan Măriuţa a spus că sâmbătă seara, aeronava ATR 42 Bucureşti – Iaşi a aterizat la Suceava, cu 44 de pasageri la bord, şi a decolat spre Capitală cu 18 pasageri. Tot sâmbătă seara, la Suceava a aterizat şi o aeronavă Boeing 737, de la Bologna, cu 133 de pasageri la bord, avionul decolând apoi către Iaşi, fără pasageri.

Şi în cursul zilei de duminică, Aeroportul Suceava a fost folosit de aeronavele Tarom care aveau ca destinaţie aeroportul din Iaşi. Astfel, la Suceava au ajuns 132 de pasageri care veneau din Roma, aeronava Boeing 737 decolând apoi cu 80 de pasageri către Munchen, în Germania. Tot duminică, două curse aeriene Tarom Bucureşti – Iaşi au avut în cele din urmă ca destinaţie Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, avioanele întorcându-se apoi goale către Otopeni. Nu în ultimul rând, în noaptea de duminică spre luni, o aeronavă Boeing 737 cu ruta Munchen – Iaşi cu 125 de pasageri la bord a aterizat la Suceava, şi tot de aici a decolat, câteva ore mai târziu, către aeroportul Luton din Londra, cu 98 de pasageri la bord.

Ioan Măriuţa a spus că şi în cursul zilei de ieri, o aeronavă Blue Air cu ruta Bucureşti - Iaşi a aterizat la Suceava, după care, de aici, a plecat spre Paris. Tot ieri, alte două aeronave ale Tarom care veneau de la Bucureşti şi de la Londra au ales să aterizeze la Suceava.

Pe de altă parte, Ioan Măriuţa a ţinut să precizeze că de pe data de 25 octombrie 2015, când a fost redeschis Aeroportul „Ştefan cel Mare”, şi până în prezent numărul total al aeronavelor care au aterizat sau au decolat de la Suceava a fost de 134 şi au fost procesaţi 1.131 de pasageri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă aeronave ale Tarom cu destinaţia Iaşi au aterizat la Suceava.
 Vizualizări articol: 5641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.42/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 12 voturi
Nouă aeronave ale Tarom cu destinaţia Iaşi au aterizat la Suceava4.4512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mindrie prosteasca! Iarasi vorbe, mai putin fapte! trimis de
(22 dec 2015, 12:40:18
Adevarul e ca iesenii sunt mai activi si nu prea si-au dorit sa se construiasca aeroportul de la Salcea, un adevarat concurent. Si au dreptate pentru ca existenta aeroportului la Suceava va avea un impact imediat si negativ pentru aeroporturile din Iasi si Bacau.
O autostrada ar facilita schimburile economice cu Polonia si cu Ucraina. De asemeni, avantajeaza si turismul. Prin Ucraina ar fi mult mai simplu, mult mai putin costisitor catre Ungaria si Austria.
2.   Escala trimis de
(22 dec 2015, 13:12:48
Iata de ce sugeram eu in comentarii pe subiectul asta(aeroportul Suceava),ca se poate negocia cu operatorii aerieni,pentru zboruri cu escala la Suceava,in conditiile unor zboruri deja fixate pentru aeroporturile din Iasi,Bacau sau Cluj Napoca.Nu costa nimic o incercare din partea oficialitatilor din Suceava de a contacta companiile aeriene care opereaza pe acele aeroporturi,si a le propune acest lucru.Costurile suplimentare nu cred ca ar fi foarte mari.In timp,in functie de numarul de pasageri se poate ajunge si la a fixa curse directe de la, si la, Suceava.
3.   Escala trimis de
(22 dec 2015, 13:19:09
Revin cu propunerea pentru oficialitatile sucevene,sa incerce o negociere cu acele companii aeriene care opereaza zboruri international pe aeroporturile din Iasi,Bacau si Cluj Napoca pentru escale la Suceava.Negocierea nu costa nimic.Ar fi interesant de vazut ce spun companiile aeriene.In timp,dupa ce se va vedea si numarul de pasageri ,se poate lua in discutie si efectuarea de zboruri independente catre si de la Suceava. Ce ziceti ?
4.   BRAVO trimis de
(22 dec 2015, 13:28:39
FELICITARI CONDUCERII.
5.   G trimis de
(22 dec 2015, 16:38:11
Încet şi timid se obţin legăturile aeriene interne şi internaţionale.
Acum, bine că există acest aeroport,avem speranţă în mai bine.Credem că de la anul se vor mai schimba unele treburi.
6.   Cat mai multe curse trimis de
(23 dec 2015, 05:11:17
Poate Blue Air-ul si-ar indrepta strategia catre aceasta zona a tarii si ar adauga curse macar pana la Bucuresti. Sa dai peste 100 de euro la Tarom pana la Bucuresti mi se pare exagerat.

Pacat de aceasta investitie la aeroport daca nu vin si alte companii. Sunt atatia oameni din aceasta regiune care lucreaza in strainatate si ar dori sa ajunga acasa si sa nu piarda zile intregi pe drumuri cu masina..cum s-a intamplat chiar acum inainte de sarbatori cand s-au produs multe accidente de masina cu romani care se intorceau acasa.

Poate cineva cu mai multa initiativa are curajul sa poarte o discutie cu aceste companii low-cost ca acum tot se lauda actualii cu aceste redirectari ale altor destinatii. Nu ma incalzeste cu nimic astfel de stiri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei