Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2015 - Anul XX, nr. 296 (6108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Periaj gratuit

Nechifor, pus în postură stânjenitoare de un grup de colindători de la Baia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a aflat, ieri, într-o postură stânjenitoare, când o familie de cadre didactice din comuna Baia a venit să colinde la CJ, cu un grup de copii, iar o fetiţă avea atârnată la gât o pancartă pe care scria „De la Baia venim/ Pentru domnul Cătălin”. Un alt copil purta pancartă cu imaginea Fecioarei Maria.

Imediat după conferinţa de presă a preşedintelui Nechifor, vicepreşedintele CJ Ilie Niţă a venit la acesta să-l anunţe că un grup de la Baia doreşte să-l colinde. Nechifor a ieşit în holul central, unde în faţa bradului de Crăciun erau şapte copii cu vârste între 7 şi 15 ani, de la mai multe şcoli din comuna Baia, însoţiţi de o învăţătoare şi un cadru didactic pensionar care cânta la acordeon, iar un alt adult cânta la tobă. În repertoriul pregătit pentru preşedintele CJ Suceava copiii şi cele două cadre didactice au avut şi un cântec în care erau incluse şi versurile „De la Baia noi venim/ Pentru domnul Cătălin”.

 

Versuri indecente, în gura unor copii de 7-15 ani, însoţiţi de cadre didactice

În programul prezentat de elevi în faţa preşedintelui Nechifor, a salariaţilor din CJ şi a copiilor acestora, veniţi pentru serbarea organizată de Crăciun special pentru ei, a fost şi Dansul Caprei, iar din gura copiilor s-au auzit versuri de genul: „Bagă mâna între picioare/ Ca să vezi ce pulpă are” sau „Pune-i mâna pe ţâţe/ Să vezi că nu face fiţe”.

Deşi vizibil jenat atât de mesaj, cât şi de versuri, Cătălin Nechifor a evitat orice gest din care copiii să creadă că ei au greşit cu ceva. La finalul ”programului artistic”, a mers şi le-a strâns mâna la fiecare şi le-a înmânat cadouri. Întrebată dacă sunt potrivite versurile cu vârsta copiilor şi cu locul în care au fost aduşi de cei trei adulţi ca să colinde, învăţătoarea care îi însoţea, de la Asociaţia Culturală „Ştefan cel Mare” din Baia, a răspuns că versurile fac parte dintr-un cântec popular din zona Humorului şi că nu vede nimic nepotrivit să fie rostite de copii de această vârstă. ”În ziua de azi, copiii ştiu mai multe decât oamenii mari”, ne-a declarat învăţătoarea.

În ceea ce priveşte mesajul atârnat de gâtul fetiţei, legat de preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, ea a spus că face parte din tradiţia grupului, care atunci când colindă pe cineva are un mesaj special pentru respectiva persoană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor, pus în postură stânjenitoare de un grup de colindători de la Baia.
 Vizualizări articol: 5208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Nechifor, pus în postură stânjenitoare de un grup de colindători de la Baia2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Acesta este un abuz ce putea fi pedepsit! trimis de
(22 dec 2015, 12:51:44
Avem destui invatatori needucati si elevi necivilizati si nespalati, care nu traiesc decat pentru mancare, bautura si scandal.
2.   Ce se intimpla cu romanii !? trimis de
(22 dec 2015, 12:56:26

Cei mai multi dintre cei care iau decizia sa plece observ ca o fac pentru ca nu vad sa aiba vreo perspectiva aici. Ceea ce este uneori adevarat, alte ori nu.
Am cunoscut multe persoane care se plang ca nu pot gasi un loc de munca decent sau nu-si doresc sa traiasca intr-o tara asa de putin civilizata.

Toti arata cu degetul dar nimeni nu face nimic. Suntem peste 19 milioane de romani si mereu am fost constransi sa ne uram apartenenta la grup si valori culturale.
In strinatate romanii nu se saluta sau nu vor sa se cunoasca! De ce?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei