Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 dec 2015 - Anul XX, nr. 296 (6108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

Consiliul Judeţean Suceava dă în judecată firmele din cauza cărora nu a finalizat proiectele cu bani europeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a adoptat, ieri, cu 20 de voturi ”pentru” și nouă abţineri, hotărârea de a finanţa din bani proprii finalizarea a două proiecte realizate cu bani europeni, respectiv reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei și a Muzeului Bucovinei. Este vorba despre 3,9 milioane lei fără TVA pentru muzeu și 194.000 lei pentru Cetatea de Scaun, bani aferenţi contractelor pentru dotări, la care firmele nu au respectat prevederile contractuale. Președintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a declarat, ieri, în plenul CJ, că pentru a nu fi obligaţi să restituie întreaga sumă aferentă celor două proiecte, singura soluţie este adoptarea unor acte adiţionale la contracte, cu prelungirea termenelor până la 30 iunie 2016. Faţă de valoarea proiectelor, suma cu care contribuie bugetul judeţean este sub 1% și urmează a fi recuperată ulterior de la cei care s-au făcut vinovaţi de întârzieri. ”Sunt profund dezamăgit că sunt firme care își bat joc de banul public și că legislaţia în domeniul achiziţiilor, care este foarte greoaie, nu a fost nici acum corectată”, a spus Nechifor. Potrivit acestuia, la proiectul muzeului, procedurile pentru atribuirea contractului de dotare au durat mai bine de un an, contractul fiind semnat abia la mijlocul lunii octombrie 2015, cu termen de execuţie 4 luni.

 

Garanţiile de bună execuţie - prima sursă de recuperare a banilor

La Cetate, probleme au fost tot la contractele pentru echipamente, în sensul că furnizorul nu a respectat prevederile din caietul de sarcini la calitate și beneficiarul a refuzat să le recepţioneze. ”De exemplu, în contract era prevăzută o multifuncţională, iar firma ne-a livrat o imprimantă. Nu putem accepta așa ceva. Am solicitat compartimentului juridic să înceapă de îndată procedurile de a ne îndrepta împotriva celor care nu respectă contractele. Mai întâi executăm garanţia de bună execuţie, iar dacă suma este mai mare, mergem în instanţă pentru recuperarea banilor”, a precizat președintele CJ.

Contractul cu firma respectivă, din București, este considerat reziliat de drept din data de 16 decembrie și urmează a fi reluate procedurile de licitaţie.

O situaţie exactă cu situaţia celor 15 proiecte derulate de CJ cu finanţare europeană va fi prezentată consilierilor judeţeni în ședinţa din 28 decembrie a.c.. Valoarea totală a acestora este de 546 milioane de lei, iar contribuţia de la bugetul judeţean pentru finalizarea lor este de 0,4%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava dă în judecată firmele din cauza cărora nu a finalizat proiectele cu bani europeni.
 Vizualizări articol: 1602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean Suceava dă în judecată firmele din cauza cărora nu a finalizat proiectele cu bani europeni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei