Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2015 - Anul XX, nr. 246 (6058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură procurori

Cei nouă romi reţinuţi pentru mărturie mincinoasă s-au întors acasă, sub control judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele nouă persoane de etnie romă din Şcheia, şapte femei şi doi bărbaţi, reţinute marţi pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă sau favorizarea infractorului, după ce şi-au schimbat radical declaraţiile în timpul procesului în care doi indivizi sunt judecaţi pentru infracţiuni grave, legate de lipsirea de libertate a unui copil, s-au întors, ieri, în libertate, la expirarea ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus ca cei nouă să fie cercetaţi sub măsura controlului judiciar, având impuse mai multe obligaţii şi restricţii. Această decizie nu este deloc surprinzătoare, având în vedere că cei nouă nu au comis fapte care să-i transforme într-un pericol pentru ordinea publică, condiţii necesare solicitării arestării preventive. Esenţial pentru anchetatori este că cei 15 (la audieri au fost aduse 15 persoane, din care nouă au fost reţinute) sunt urmăriţi penal pentru mărturie mincinoasă sau favorizarea infractorului, iar dacă nu-şi vor revizui atitudinea riscă să ajungă după gratii.

Cei 15 sunt cercetaţi în dosarul inculpaţilor Vasile Munga, în vârstă de 31 de ani, şi Elvis Rostaş, de 27 de ani, ambii din comuna Şcheia, care au fost trimişi în  judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, în stare de arest preventiv, pentru o faptă comisă în noaptea de 2 spre 3 iulie. În acea noapte, Vasile Munga, ajutat de Rostaş, a încercat să-şi readucă acasă soţia şi fetiţa în vârstă de 9 luni. Femeia îl părăsise pe bărbat, fiind în divorţ.

Au urmat scene violente, trei persoane fiind lovite.  Cei doi au fugit în cele din urmă cu copilul în vârstă de 9 luni de zile, fără a reuşi să o urce în maşina cu care veniseră şi pe femeie.    

Procesul a început deja la Judecătoria Suceava, doar că, la primul termen, toţi martorii din dosar, dar şi părţile vătămate (soţia lui Munga şi o femeie care a sărit în apărarea ei şi a fost lovită) şi-au schimbat radical declaraţiile. Practic, aceştia nu au mai recunoscut nimic din ce au declarat iniţial, încercând să-i scape de închisoare pe cei doi inculpaţi.

În aceste condiţii, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de cele 15 persoane care şi-au schimbat declaraţiile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei nouă romi reţinuţi pentru mărturie mincinoasă s-au întors acasă, sub control judiciar.
 Vizualizări articol: 1382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei nouă romi reţinuţi pentru mărturie mincinoasă s-au întors acasă, sub control judiciar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei