Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2015 - Anul XX, nr. 246 (6058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


O asociere contra naturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apropierea de alegerile locale a determinat deja regrupări în zona partidelor politice. Degringoladă mare în PSD, derută totală în PNL, aşa că eşichierul e liber pentru oricine e mai fâşneţ şi mai organizat în vremuri de restrişte. Situaţia e asemănătoare cu o criză economică în care mulţi actori dispar de pe piaţă, mor pentru că nu mai au resurse de supravieţuire, iar câţiva, puţini, cu oarece bani la ciorap, dar cu simţul afacerilor, profită de situaţie şi trag un tun de nu le vine nici lor să creadă. Aşa apar samsarii, îmbogăţiţii, grobienii. Fie că e criză economică, fie că e politică, lucrurile funcţionează pe acelaşi tipar. Nu că am fi depăşit noi criza economică, dar cea politică se acutizează şi pare a fi mai de interes. Avem şi aici actori, la propriu. Actori care şi-au pierdut busola, cărora li s-a urât cu binele şi celebritatea, care se plictisesc teribil sau nu ştiu, zău, ce să cred, de ce se apucă de politică. Acum, la bătrâneţe, când ar fi trebuit să se înţelepţească, ei se înscriu în UNPR. Un partid de mare viitor, cu mari oameni în el, cu mari interese, musai naţionale, după cum îi spune numele conducătorului însuşi general Gabriel Oprea, să trăiţi! În urmă cu o săptămână, actorii Alexandru Arşinel şi Vasile Muraru s-au gândit că scena, revista sau farmacia nu mai sunt de-ajuns şi şi-au depus adeziunile la UNPR. Acum i-a urmat şi Mihai Mălaimare, despre a cărui aplecare spre politică ştim de mai mulţi ani. Fost membru CNA, actual director al Teatrului Masca, Mihai Mălaimare a fost membru PSD, dar şi al PNL. S-a lămurit însă cu ăştia şi a decis că UNPR-ul este calea de mâine. Nu ştiu niciun actor devenit politician care să fi rămas cu imaginea intactă, care să nu fi pierdut astfel din simpatia publicului. Şi ca să nu se supere nimeni voi da exemple din afara ţării: fie că e Arnold Schwarzenegger, fie că e Cicciolina, nu-mi amintesc să le fi relansat politica, măcar puţin, cariera artistică. Dimpotrivă. Nu văd nici în ruptul capului ce legătură are teatrul cu politica dacă singurul interes ar fi actul cultural, artistic. Singura explicaţie este că interesul e unul naţional, iar noi, cei mici, n-avem cum să pricepem.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O asociere contra naturii.
 Vizualizări articol: 1384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
O asociere contra naturii3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei