Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2015 - Anul XX, nr. 246 (6058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activităţi intense

UPDATE - Fostul senator Teodor Haucă va fi cercetat sub control judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

UPDATE  - După audieri care s-au lungit până la ora 03.00, procurorii structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis să-l cerceteze în libertate pe omul de afaceri Teodor Haucă, fost senator al României în perioada 1996-2000. Împotriva lui s-a luat măsura controlului judiciar, cu interdicţia de a părăsi România şi obligaţia de a se prezenta de două ori pe săptămână la poliţie. Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de Mihaela Juravle, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dărăbani. Juravle este cercetată pentru că ar fi încercat să se trasfere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, iar Teodor Haucă ar fi intervenit pentru a-i facilita această mutare. În schimb, judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi, a fost reţinut de procurorii DNA pentru o perioadă de 24 de ore.

 

Teodor Haucă, fost senator în perioada 1996-2000, a fost dus ieri după-amiază la audieri la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În prealabil, începând de la primele ore ale dimineţii şi până în jurul orei 16.00, la locuinţele din Rădăuţi şi Suceviţa, dar şi la sediul firmei Euro Mast Industries Rădăuţi au avut loc percheziţii, în urma cărora oamenii legii au ridicat mai multe documente.

Potrivit unor surse, Teodor Haucă ar fi intervenit pe lângă un prieten din Iaşi, judecătorul Dan Anton, pentru ca acesta să discute cu doi colegi care să dea o sentinţă mai blândă faţă de un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, trimis în judecată pentru contrabandă cu ţigări.

„Prin rechizitoriul nr. 90/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, din 31 ianuarie 2014, s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Picicurov Ion (având dublă cetăţenie, română şi moldovenească, şi cu domiciliul stabil în Republica Moldova) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată în formă continuată, deoarece în 2013 a efectuat pe teritoriul României două transporturi cu ţigări provenite din contrabandă, de provenienţă moldovenească. În mai 2014, numitul Cavcaliuc Sergiu (având dublă cetăţenie, română şi moldovenească, şi cu domiciliul stabil în Republica Moldova), rudă prin alianţă cu numitul Picicurov Ion, a apelat la partenerul său de afaceri, cetăţeanul român Haucă Teodor (fost senator în Senatul României), în prezent administrator al firmei Euro Mast Industries SRL, cu sediul social în Rădăuţi, judeţul Suceava, pentru ca acesta din urmă să îşi folosească influenţa asupra unor magistraţi din cadrul Curţii de Apel Iaşi, în vederea soluţionării favorabile a dosarului numărul 156/244/2014, aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi”, sunt concluziile procurorilor DNA.

 

Ce s-a întâmplat de fapt

Anchetatorii au descris şi ce anume a făcut Teodor Haucă pentru a-şi ajuta partenerul de afaceri.

„Haucă Teodor a intermediat la un hotel din municipiul Iaşi o întâlnire la care au participat, alături de el, printre alţii, Cavcaliuc Sergiu şi Anton Dan, judecător în cadrul Secţiei Penale şi pentru cauze cu minori, din cadrul Curţii de Apel Iaşi. În urma acestei întâlniri, Anton Dan le-a dat asigurări co-interlocutorilor săi că poate interveni pe lângă cei doi  judecători  învestiţi cu judecarea cauzei privind apelul formulat de către inculpatul Picicurov Ion, împotriva Sentinţei Penale nr. 66 din 04.04.2014 , a judecătoriei Huşi, prin care a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare (în apel a rămas tot cu pedeapsa de 4 ani şi 6 luni).  În schimbul intervenţiei sale, dar şi pentru a garanta succesul demersurilor frauduloase ale magistratului Anton Dan, acesta din urmă a solicitat numitului Cavcaliuc Sergiu ca numitul Picicurov Ion, judecat în continuare în stare de arest preventiv, să angajeze ca apărător ales pe numitul Boboc Stelică, avocat în cadrul Baroului Iaşi şi naş de cununie al nepotului judecătorului Anton Dan. În baza aceleiaşi înţelegeri frauduloase privind influenţa pe care Anton Dan ar fi urmat să o exercite asupra celorlalţi doi colegi ai săi, în contraprestaţie, numiţii Haucă Teodor şi Cavcaliuc Sergiu i-au asigurat în octombrie 2014, cu titlu gratuit, numitului Anton Dan, servicii hoteliere şi de transport pe raza oraşelor Bălţi şi  Chişinău din Republica Moldova”, au mai concluzionat procurorii DNA.

 

Teodor Haucă: „Fac haz de necaz şi pot spune că am intrat în lumea bună a României”

Contactat telefonic înainte de a fi condus la Bucureşti pentru audieri, fostul senator Teodor Haucă a glumit ironic, precizând că „am intrat în lumea bună a României”.

„Confirm că cei de la DNA percheziţionează casa şi apoi merg şi la firmă. Nu are legătură cu Vlad Filat, dar au menţionat nişte nume din România, printre care judecătorul Anton Dan, care-mi este prieten bun, numele unei procuroare de la Darabani, care face zilnic naveta 95 de km dus-întors, deşi are două fete minore. Îmi este vecină şi m-a rugat să intervin, iar din punctul meu de vedere este caz umanitar, pentru a fi aproape de acei doi copii. Fac haz de necaz şi pot spune că am intrat în lumea bună a României”, a declarat Teodor Haucă.

 

Un alt afacerist care locuieşte în Suceava, italianul Renato del Gatto, dus şi el la audieri la Bucureşti

Teodor Haucă nu este singurul sucevean implicat în acest dosar. La Bucureşti la audieri a fost condus şi italianul Renato del Gatto, care locuieşte în cartierul Obcini. 

„Începând cu toamna anului 2014, între numitul Anton Dan şi  concubina acestuia, Moglan Marina (având dublă cetăţenie română şi moldovenească şi cu domiciliul stabil pe teritoriul României, în judeţul Iaşi) şi cetăţenii italieni Polloni Fiorenzo şi Del Gattto Renato (oameni de afaceri, ambii rezidenţi pe raza municipiului Botoşani), au avut loc mai multe întâlniri şi discuţii telefonice, care au avut ca obiect facilitarea intrării şi dezvoltării de activităţi financiar-bancare de către cei doi cetăţeni italieni pe piaţa din Republica Moldova. Aceste tatonări s-au concretizat în cursul lunii august 2015, când cetăţeanul italian Del Gatto Renato i-a promis numitului Anton Dan o sumă consistentă, dar neprecizată de bani, pentru sine, şi un post de director de bancă pentru concubina acestuia, Moglan Marina, în Chişinău, Republica Moldova, în schimbul sprijinului pe care Anton Dan urma să-l acorde cetăţenilor italieni prin intervenţia pe lângă autorităţile de resort din Republica Moldova, pentru a obţine autorizările necesare desfăşurării de activităţi bancare pe teritoriul Republicii Moldova. În cursul discuţiilor numitul Anton Dan a acceptat promisiunea de remitere a sumei de bani, dar şi a ocupării postului de director de bancă de către concubina acestuia, angajându-se că va interveni pe lângă numitul Vladimir Filat, fost prim-ministru al Republicii Moldova, deputat în cadrul  Parlamentului Republicii Moldova, la momentul săvârşirii faptelor, cât şi pe lângă membri ai Guvernului Republicii Moldova”, sunt alte detalii despre afacerile puse la cale de italiano-suceveanul Renato del Gatto.

 

Cu ce se mai ocupa judecătorul Dan Anton

Potrivit anchetatorilor, în iarna lui 2015, magistratul de la Curtea de Apel Iaşi, ajutat de concubina lui, Marina Moglan, a intrat fără consimţământ în casa fostului soţ al Marinei Moglan.Aici a instalat un mijloc tehnic de înregistrare video, disimulat într-un ceas electronic, în scopul obţinerii unor imagini care să conţină detalii din viaţa privată şi pe care urmărea să le folosească împreună cu concubina sa pentru a-l şantaja pe fostul soţ.

În intervalul decembrie 2014 – ianuarie 2015, judecătorul Dan Anton a făcut demersuri pe lângă lucrătorul de poliţie în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca Costeşti, judeţul Botoşani, Daniel Florin Zvîncă, determinându-l să-şi încalce atribuţiile de serviciu pe linia regimului liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

„Astfel, Zvîncă Florin Daniel a permis în data de 03.01.2015 ieşirea din ţară pe la Punctul de trecere a frontierei Stânca Costeşti, judeţul Botoşani, a concubinei lui Anton Dan, respectiv Moglan Marina, însoţită de copiii minori ai acesteia (în vârstă de 6 ani şi 9 ani, având dublă cetăţenie, română şi moldovenească), fără ca numita Moglan Marina să aibă declaraţia fostului soţ privind acordul în legătură cu efectuarea de către cei doi minori a unei călătorii în afara graniţelor statului român, respectiv în Republica Moldova. În cauză sunt suspiciuni rezonabile privind săvârşirea de către Anton Dan a infracţiunii de instigare la abuz în serviciu”, au mai arătat procurorii DNA.

Judecătorul de la Curtea de Apel Iaşi mai este cercetat şi pentru că l-a plătit pe un agent de pază de la o societate care asigura securitatea unităţii şcolare din municipiul Iaşi frecventată de copiii concubinei sale. Agentul a primit diverse bunuri constând în băuturi alcoolice pentru a-l anunţa pe judecător despre orice vizită făcută de fostul soţ la Marinei Moglan în cadrul unităţii şcolare, fiind „pus în gardă” în acest fel, cu privire la prezenţa persoanei vătămate pe raza municipiului Iaşi (persoana vătămată îşi desfăşura activitatea profesională pe raza municipiului Chişinău, Republica Moldova, şi vine ocazional în municipiul Iaşi). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UPDATE - Fostul senator Teodor Haucă va fi cercetat sub control judiciar.
 Vizualizări articol: 4969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
UPDATE - Fostul senator Teodor Haucă va fi cercetat sub control judiciar3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iar parchetul Rădăuți? trimis de
(22 oct 2015, 12:34:10
Oare ce meteorit Apophis trebuie să se prăvale peste imobilul de pe Călărași 12 ca să aibe curaj, o echipă de control reunită a MJ, CSM și MP, să intre cu buldozerul peste MAGNA CLOACA de la Rădăuți?
Ce minune pravoslavnică mai trebuie să se întâmple ca să se concluzioneze, DEFINITV, că este ceva putred de tot la Parchetul de pe lângă Lege?
2.   O, sancta simplicitas! trimis de
(22 oct 2015, 19:20:30
doh Abe', amu' citesc mai cu atenție conținutul articolului.
Păi, nu e cazul de audieri, rețineri, cătushe sau pripon judiciar.
No, no, no, no!shame on you
idea Sfânta simplitate a soluției de bun-simț:
Micahela a lu Juravle voie să vină la Rădăuți, ca să nu mai fackă naveta la 100 de kilometri până-n țara paielor și a tizâcului.
Locuri la Parchetul de pe lângă Lege ar mai fi vro trii disponibile (sau poate patru, că-mi spun șoaricii miia gnoseologi că Greuceanu Sebastian ș-o băgat trânta-n iel Parchet deșucheat și s-o cărăbănit la Trebunalul Cremenal.

Dară chiar și fără locurili astea disponibile, se poate face următoarea schemă:
Michaela, care-i huțancă de-a noastră, vine napoi cu slujba în Bokowina;
În locul iia, la Darabani, pleacă napoi Adriana-Niculina, că aia, la cât o luat la examenele de admitere în magistratură - 6,40 la raționament logic și 7,25 la cunoștințe legislative, îi numa bună să deie cu mopul pe holuri, să fackă cafele, să spele ibricul și ceștile, să meargă în oraș ca să aducă la colegi cornuri, iaurturi și reviste cu pornoșaguri.
Așa că, dacă se face rocada dintre Michaela și Niculina, scapă Partea de Sus a Bokowinei de Gios de năpasta și urgia semianalfabetei botșănene, care multă nume o nenorocit de când i-o dat voie statul să treacă de la dactilografierea hotărârilor civile * la întocmirea actelor procesuale specifice urmăririi penale.

Sancta Simplicitas. Rocada mică și tătă lumea îi mulțamită!
Părerea mea!thinking

-----
Cică, o glumă de pe surse spune că SINGURUL COMPLET de judecată din Rumânia, care are în componență 2 grefiere, este completul 12 de la Judecătoria Rădăuți. Doar prietenii știu de ce!rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei