Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 oct 2015 - Anul XX, nr. 235 (6047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndemn

Nechifor le-a cerut primarilor să acorde o importanţă maximă viitoarelor proiecte europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, le-a solicitat primarilor din judeţ să acorde o importanţă maximă proiectelor pe care le vor promova în viitorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene. Cătălin Nechifor a participat miercuri, la Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Suceava, la o şedinţă cu primarii din judeţ în care a fost prezentată Submăsura 7.2. - Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României. Tot miercuri, la CCI Suceava a avut loc şi prezentarea Programului Operaţional Regional 2014-2020, eveniment organizat de Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Vreau să vă rog, aşa cum v-am mai rugat şi în trecut, să acordăm maximă importanţă cum plecăm la drum cu noile proiecte, este foarte important să ştim cerinţele ghidului pentru că sunt modificări faţă de trecut şi în egală măsură să fim în această perioadă şi activi pe PNDL. Sunt, după cum ştiţi cu toţii, 110 proiecte semnate pe PNDL care se implementează în Suceava, 75 de localităţi au proiecte pe apă, canal, drumuri, şcoli etc.”, le-a spus Nechifor primarilor suceveni prezenţi la şedinţa de la CCI. El a subliniat că aşteaptă o veste bună din partea Guvernului României, adăugând că în jurul datei de 20 octombrie a.c. ar putea să aibă loc o nouă rectificare bugetară pentru a putea finanţa proiectele amintite anterior.

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a mai declarat că România, ca stat membru al Uniunii Europene, se află în prima parte a ţărilor europene care lansează coduri de proiecte, ghiduri de solicitant, axe prioritare şi programe operaţionale.

“Aş vrea, pe scurt pentru că şi noi suntem beneficiari, Consiliul Judeţean, să punctez câteva lucruri. În primul rând Cetatea de Scaun a Sucevei, care a început ca proiect în 2011 şi care se termină, practic suntem la ultimele reglaje fine în această toamnă. La Spitalul Judeţean Suceava finanţăm investiţii prin POR creând astfel infrastructuri. Avem Centrul de Creaţie şi Conservare a Tradiţiilor Populare, Muzeul de Istorie, Mănăstirea Putna, Biserica Turnu Roşu finanţate prin POR. Cred că acest instrument, Programul Operaţional Sectorial, oferă o paletă foarte largă de activităţi”, a spus Cătălin Nechifor. El a mai precizat că prin Programul Operaţional Regional au mai fost finanţate 20 de şcoli din judeţul Suceava, amintind de Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava şi Liceul cu Program Sportiv Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor le-a cerut primarilor să acorde o importanţă maximă viitoarelor proiecte europene.
 Vizualizări articol: 1291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor le-a cerut primarilor să acorde o importanţă maximă viitoarelor proiecte europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei