Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 oct 2015 - Anul XX, nr. 235 (6047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Administraţie

Lungu: ”Chiar dacă nu vom fi selectaţi, rămânem cu strategia culturală”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Documentul de bază în competiţia pentru titlul de oraş capitală europeană a culturii, respectiv strategia culturală pentru următorii 10 ani, a fost adoptat, ieri, în unanimitate de Consiliul Local Suceava. Înainte de vot, primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat că el crede ”în steaua noastră” în legătură cu şansele Sucevei de a primi acest titlu, dar chiar şi în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, Lungu vede partea plină a paharului, că ”rămânem cu strategia”. Potrivit primarului, din documentul care are peste 100 de pagini şi pentru care municipalitatea a plătit firmei de consultanţă Genesis Management Consulting din Suceava suma de  40.320 de lei, vor fi puse în practică proiectele care vizează evenimente culturale şi de infrastructură.

Şi managerul firmei de consultanţă, Radu Bores, le-a spus consilierilor că el şi echipa sa au avut în vedere în primul rând definirea unei viziuni a dezvoltării culturale a Sucevei. ”Noi am proiectat acest document ca şi cum nu ar exista concursul. Am dorit ca cei care lucrează în acest domeniu să aibă un instrument de lucru, iar cultura să devină, de la un element subvenţionat, unul producător de valoare”, a afirmat Radu Bores, apreciind că acest document ”va fi printre cele mai rentabile şi inteligente investiţii făcute de municipiul şi judeţul Suceava”.

Sloganul cu care va candida Suceava cu celelalte oraşe din ţară înscrise în competiţie este ”Inspiră, imaginează, simte”.

 

Strategia culturală a fost votată în unanimitate de consilierii locali

Intervenţii sau întrebări ale consilierilor locali în legătură cu ceea ce este scris între coperţile strategiei culturale nu au fost, prin urmare documentul a fost votat în unanimitate. Tot la fel au votat şi pentru contribuţia de 10 milioane de euro de la bugetul local pentru proiect, în cazul în care oraşul va fi selectat, dar şi pentru asocierea cu Consiliul Judeţean şi cu Asociaţia Suceava Capitală Europeană a Culturii (CEAC) 2021, care va gestiona proiectul.

Astăzi, în şedinţă extraordinară, o hotărâre de asociere cu CL urmează a fi aprobată şi de Consiliul Judeţean Suceava.

Bugetul propus pentru proiectul Suceava – capitală europeană a culturii în anul 2021 este de 25 de milioane de euro, din care 10 milioane de euro de la Primăria Suceava, 10 milioane de euro de la Guvern, 2 milioane de la CJ, 2 milioane fonduri europene pe cultură şi un milion din sponsorizări. Aceste sume sunt pentru perioada 2017-2022. Toţi banii - de la primărie, Consiliu Judeţean, cei atraşi de la UE şi cei care ar fi primiţi din sponsorizări - ar urma să fie gestionaţi de CEAC.

Documentaţia pentru candidatura Sucevei la titlul de oraş capitală europeană a culturii va fi depusă mâine la Ministerul Culturii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: ”Chiar dacă nu vom fi selectaţi, rămânem cu strategia culturală”.
 Vizualizări articol: 1391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lungu: ”Chiar dacă nu vom fi selectaţi, rămânem cu strategia culturală”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei