Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 oct 2015 - Anul XX, nr. 235 (6047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Clipe de groază

Un mort şi patru răniţi, după ce un microbuz a intrat într-o betonieră şi s-a răsturnat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un microbuz plin cu pasageri, care efectua o cursă de la Fălticeni spre Sasca Mică - Cornu Luncii, a fost implicat într-un grav accident rutier în urma căruia şoferul a murit, iar patru pasageri au fost răniţi. Accidentul s-a petrecut ieri dimineaţă, puţin după ora 6.00, la Fălticeni, la intersecţia unui drum judeţean cu un drum naţional. Cert este că şoferul microbuzului nu a acordat prioritate în intersecţie, iar autovehiculul cu 16 locuri, aproape plin, s-a izbit într-o betonieră şi a fost proiectat în afara drumului, unde s-a răsturnat.

 

Şoferul a oprit în intersecţie, după care, inexplicabil, a intrat cu microbuzul în betonieră

Microbuzul era inscripţionat cu însemnele firmei Cez Trans, care îi aparţine lui Cezar Nechiforeasa. La volan se afla Neculai Nechiforeasa, în vârstă de 60 de ani, domiciliat în comuna Baia, tatăl administratorului firmei. Acesta nu conducea de regulă acest microbuz, însă, ieri, se pare că a înlocuit un şofer. Microbuzul a plecat din Fălticeni spre Sasca Mică, iar cei mai mulţi călători erau angajaţi ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare a persoanelor cu handicap Sasca Mică.

Neculai Nechiforeasa, de altfel şofer cu mare experienţă, conducea microbuzul marca Ford, pe DJ 209H, din direcția Fălticeni către Baia, iar nenorocirea s-a petrecut în momentul în care maşina a ajuns la intersecţia cu DN 2E, şoseaua cu prioritate care face legătura între Fălticeni şi Gura Humorului. Având în faţă indicatorul de „Oprire”, şoferul a oprit, după care, inexplicabil, a pătruns uşor pe DN 2E, unde microbuzul s-a lovit de partea lateral dreapta a vehiculului greu care trecea în viteză. Microbuzul a fost măturat de pe şosea şi proiectat în şanţ, unde s-a răsturnat.

 

Şoferul era deja decedat la sosirea echipajelor de descarcerare

Viorica Popovici, una dintre pasagerele ajunse la spital, a povestit ce a văzut în clipele premergătoare accidentului: “Şoferul nostru nu a acordat prioritate, el a oprit, dar cred că nu a calculat corect distanţa şi a atins maşina de pe drumul naţional. A fost un şoc groaznic, microbuzul a fost târât, iar apoi s-a răsturnat”.

Echipajele de salvatori de la Detaşamentul de pompieri Fălticeni, ajunse imediat la locul accidentului, l-au găsit decedat pe şoferul microbuzului. Partea stânga faţă a microbuzului, unde se afla şoferul, a fost cea mai afectată de impactul cu vehiculul greu, astfel că bărbatul de la volan nu a avut şanse de scăpare. Ceilalţi pasageri erau în majoritate ieşiţi din maşină la sosirea echipajului de descarcerare. Cinci dintre ei au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital.

 

“Deodată ne-am trezit răsturnaţi şi în întuneric”

Adriana Sărăţeanu, o altă pasageră ajunsă la spital, a relatat clipele de coşmar: “Deodată ne-am trezit răsturnaţi şi în întuneric, maşina mare ne-a târât pe asfalt, toată lumea ţipa, era panică mare. Am ieşit cu greu pe uşa şoferului, am început să strig după ajutor la şofer, dar nu răspundea nimeni... am văzut apoi o mână întinsă căzută pe asfalt...”

 

Nenorocirea putea fi mult mai mare

Vehiculul greu era condus de Iulian Rusu, în vârstă de 49 de ani, din Târgu Neamţ. Acesta nu a avut timp să schiţeze vreun gest de evitare a accidentului, mai ales că trecuse deja de microbuz, iar acesta a intrat în partea laterală a vehiculului greu. Un detaliu înfiorător este că autospeciala era încărcată, astfel că în cazul unui impact frontal s-ar fi petrecut o nenorocire mult mai mare.

 

Cinci persoane la spital, patru cu leziuni

Din cei cinci pasageri transportaţi la Spitalul municipal Fălticeni, patru au suferit leziuni, iar un al cincilea a plecat acasă fără a necesita internarea. Un bărbat în vârstă de 56 de ani, diagnosticat cu hematom în zona abdomenului, hemoragie intraperitoneală şi fractură costală, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, pentru investigaţii suplimentare. Două femei, una de 46 de ani şi una de 56 de ani, au suferit fracturi de claviculă stângă, iar o femeie de 49 de ani, o contuzie de umăr stâng. Ultimele trei au rămas internate la Spitalul municipal Fălticeni.

 

Anchetă privind legalitatea transportului de călători

Pe lângă ancheta poliţiei, privind cauza accidentului, la faţa locului au ajuns şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Control în Transporturi Rutiere (ISCTR). Prima concluzie a acestora este că respectiva cursă era una ocazională. Nu exista un traseu licenţiat pentru angajaţii centrului, iar la bordul microbuzului nu au fost găsite documente de transport. O altă problemă ce trebuie lămurită este legată de firma pe care figura microbuzul în acte. De asemenea, sunt probleme de legalitate în cazul şoferului care trebuia să conducă microbuzul, altul decât cel aflat la volan.

În urma accidentului circulația de pe DN 2E s-a desfășurat timp de aproape trei ore pe un singur sens, traficul fiind dirijat de polițiștii fălticeneni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un mort şi patru răniţi, după ce un microbuz a intrat într-o betonieră şi s-a răsturnat.
 Vizualizări articol: 4587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Un mort şi patru răniţi, după ce un microbuz a intrat într-o betonieră şi s-a răsturnat4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei