Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2015 - Anul XX, nr. 203 (6015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie de ajutorare

“Cumperi tu, primesc şi ei!”, cu Librăriile Alexandria şi Salvaţi Copiii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toamna aceasta, alături de Organizaţia Salvaţi Copiii, Alexandria Librării iniţiază campania de responsabilitate socială „Cumperi tu, primesc şi ei!” şi îi invită pe toţi românii să se implice, astfel încât un număr cât mai mare de copii nevoiaşi să aibă ghiozdanele echipate pentru şcoală.

Conform statisticilor Salvaţi Copiii, în România, 1 din 10 copii cu vârsta corespunzătoare învăţământului primar nu participă la educaţie. De la un an la altul, în loc să crească, procentajul copiilor cu vârsta de la 7 la 10 ani care frecventează şcoala primară este în scădere, iar cel al abandonului şcolar la clase primare şi gimnaziale, în creştere. Aceste aspecte se reflectă în vieţile a generaţii întregi de copii, însă noi, cu toţii, putem determina schimbarea.

În perioada 1-30 septembrie 2015, clienţii care vor pregăti ghiozdanele propriilor copii şi vor face orice achiziţie din cele 30 de librării Alexandria aflate în 12 judeţe ale ţării vor sprijini şi copiii nevoiaşi, pentru că anul acesta Alexandria Librării donează sub formă de rechizite către Organizaţia Salvaţi Copiii România 1% din valoarea tuturor bonurilor fiscale din luna septembrie 2015. Astfel, fiecare persoană care va face cumpărături de orice natură din oricare din librăriile Alexandria se alătură acestei campanii şi face un gest concret de încurajare a educaţiei.

Reducerea abandonului şcolar şi a procentajului mare de analfabetism în rândul copiilor din România este, pentru prima dată, posibilă cu un simplu gest pe care îl facem atât de mulţi. Doar că acum, când „Cumperi tu, primesc şi ei!”.

„Este o acţiune de suflet, pe care sucevenii o vor aprecia cu siguranţă. Faptul că o parte din încasări merge către copii din familii cu probleme financiare este un model care ar trebui urmat de cât mai multe companii care au posibilitatea de a face acest lucru”, a declarat Mircea Petrariu, managerul Shopping City Suceava, care s-a alăturat acestei iniţiative, împreună cu multe alte centre comerciale din ţară.

Brandul Alexandria Librării face parte din grupul de firme cu capital integral autohton Alexandria Group. Cu o tradiţie de peste şase decenii de activitate în domeniul vânzărilor de carte şi rechizite, reţeaua de librării Alexandria se distinge pe piaţa românească de profil şi în mediul de afaceri românesc prin asumarea rolului de a promova adevărata cultură şi elită românească, dar şi de a sprijini educaţia în România prin programe de reduceri acordate cadrelor didactice şi elevilor din sistemul de învăţământ românesc (Educard, Schoolcard Alexandria, Partener Card). Compania deţine în acest moment 30 de librării în 12 judeţe din România: Suceava (punctul de plecare şi centrul de management), Bacău, Botoşani, Iaşi, Vrancea, Buzău, Vâlcea, Sibiu, Arad, Mureş, Neamţ şi din martie 2015 în judeţul Bistriţa-Năsăud, suprafaţa totală de vânzare fiind de peste 11.000 mp. „Din 1950 îţi pregătim ghiozdanul. Suntem mândri de asta şi îţi mulţumim!” - este mesajul cu care librăriile Alexandria îşi întâmpină clienţii de ani de zile.

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Alianţei Internaţionale Save the Children, care acţionează pentru respectarea drepturilor copilului. Salvaţi Copiii România organizează campanii de sensibilizare a opiniei publice, sprijină copiii aflaţi în dificultate şi acţionează pentru modificarea politicilor şi a legislaţiei în beneficiul copiilor. Prin intermediul activităţilor sale, Organizaţia Salvaţi Copiii se implică activ în asimilarea în plan legislativ a prevederilor stipulate de Convenţia ONU, referitoare la apărarea şi promovarea drepturilor copilului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Cumperi tu, primesc şi ei!”, cu Librăriile Alexandria şi Salvaţi Copiii.
 Vizualizări articol: 1400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Cumperi tu, primesc şi ei!”, cu Librăriile Alexandria şi Salvaţi Copiii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei