Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2015 - Anul XX, nr. 203 (6015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate mediocre

Prăbuşire a promovabilităţii, la bacalaureatul din toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei a centralizat marţi, 1 septembrie, rezultatele înregistrate în sesiunea august-septembrie 2015 a examenului de bacalaureat, situaţia din judeţul Suceava stând sub semnul mediocrităţii.

Dintre candidaţii care s-au prezentat la examenul maturităţii, doar 324 (23,86%) au promovat testarea, în condiţiile în care numărul înscrişilor a fost de 1.790. În 2014, procentul promovaţilor era de 39,56 (627 de candidaţi cu media peste 6), astfel că procentul celor reuşiţi cunoaşte în acest an o prăbuşire de 15%.

La nivelul judeţului s-a înregistrat o singură medie peste 9, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. Cu medii între 8 și 9 sunt cinci candidați, iar între 7 și 8 sunt 30 de absolvenți de licee, restul promovaților având medii între 6 și 7.

Precizăm că media minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală, totală, a tuturor disciplinelor, necesară pentru promovarea examenului, este minimum 6.

Absolvenţii de liceu nemulţumiţi de modul în care le-au fost corectate tezele au depus ieri contestaţii, în intervalul orar 12.00-16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza pe 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

 

La Marginea şi la Cajvana nu a promovat nici un candidat

Nici un absolvent al liceelor tehnologice „Vasile Gherasim” Marginea şi Cajvana nu a reuşit să obţină peste 6 la bacalaureatul din această toamnă.

Raportând numărul celor care şi-au încercat cu succes norocul la bacul din toamnă, din fiecare liceu, la numărul de înscrişi, rezultate slabe s-au înregistrat la Colegiul Tehnic "Al.I. Cuza" Suceava (83 de înscrişi şi nouă promovaţi), Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară (12 promovaţi din 98 de înscrişi), CT „Petru Muşat” Suceava (40 de înscrişi şi trei promovaţi), Liceul Tehnologic "Ion Nistor" Vicovu de Sus (şapte din 87), Colegiul Tehnic Rădăuţi (85 de înscrişi şi 11 de candidaţi declaraţi „reuşiţi”), Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc (un singur bacalaureat din 41 de înscrişi), Colegiul Tehnic "Laţcu Vodă" Siret (85 de înscrişi şi 16 promovaţi) şi Colegiul Tehnic "Samuil Isopescu" Suceava (32 de înscrişi şi patru promovaţi). 

 

La nivel naţional au promovat un sfert dintre candidaţi

Conform statisticilor Ministerului Educaţiei, în această a doua sesiune au promovat 10.779 (24,1%) de absolvenţi de clasa a XII-a din totalul celor 44.759 de candidaţi prezenţi. În funcţie de promoţia absolvită, 8.097 (75,1%) de candidaţi reuşiţi provin din promoţia curentă, iar 2.682 (24,9%) din promoţiile anterioare. Comparativ cu rata de promovare înregistrată în 2014 se constată o creştere de 1,83%. Dintre candidaţii promovaţi, cei mai mulţi (6.089) s-au situat în segmentul de medii 6-6,49. Nu a fost consemnată nici o medie de 10.

Pe judeţe, cele mai mari rate de promovare, peste 30%, s-au înregistrat în judeţele Alba (35,81%), Iaşi (34,15%), Cluj (33,09%), Harghita (30,90%) şi Caraş-Severin (30,38%). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prăbuşire a promovabilităţii, la bacalaureatul din toamnă.
 Vizualizări articol: 1782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prăbuşire a promovabilităţii, la bacalaureatul din toamnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei