Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 sep 2015 - Anul XX, nr. 203 (6015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sufocant

Coşmarul lunii august pe şosele: accidente grave cu mult peste medie şi valori de trafic fără precedent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna august a adus, şi în acest an, o creştere accentuată a numărului de accidente rutiere grave, concomitent cu valori de trafic foarte mari. Având în vedere numărul mare de blocaje în trafic, şi nu numai în municipiul Suceava, conducerea Serviciului Rutier Suceava a estimat că valorile de trafic din august 2015 sunt fără precedent.

Principala explicaţie, deloc greu de intuit, este legată de numărul foarte mare de suceveni care muncesc peste hotare şi au venit acasă, în vacanţă, cu maşini.

 

Mai multe accidente grave, dar mai puţine persoane decedate

Conform datelor contabilizate de Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, în august 2015, pe reţeaua de drumuri publice din judeţ au avut loc 38 de accidente rutiere grave, soldate cu nouă persoane decedate şi nu mai puţin de 33 de răniţi grav. Comparativ cu luna august a anului trecut s-au înregistrat cu şase accidente rutiere grave în plus. Există totuşi şi un aspect pozitiv în acest bilanţ. Numărul persoanelor decedate este semnificativ mai mic.

Comisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a explicat: „Deşi numărul de accidente rutiere grave a fost mai mare decât în august 2014, consecinţele tragice au fost, din fericire, mai reduse. Dacă numărul răniţilor grav este în creştere, la capitolul persoane decedate avem cu şapte mai puţine decât în august 2014”.

O comparaţie cu alte luni de pe parcursul acestui an este şi ea cât se poate de elocventă cu privire la numărul mare de accidente. Astfel, dacă în august 2015 s-au înregistrat 38 de accidente rutiere grave, în iulie au fost 31 de accidente grave, iar în mai şi iunie câte 25.

Cauza principală a accidentelor din luna recent încheiată a fost viteza excesivă sau viteza neadaptată în curbe.

 

Multe accidente pe drumuri judeţene

Statistica poliţiştilor rutieri mai arată că din totalul de accidente grave din august, 13 s-au petrecut pe străzi din localităţi, 11 s-au produs pe drumurile naţionale, tot 11 au fost pe drumuri judeţene şi trei pe drumuri comunale. Surprinde numărul mare de accidente rutiere de pe drumurile judeţene.

„Acţiunile noastre de control, în număr mare în luna august, s-au concentrat pe drumurile naţionale principale, unde am avut întotdeauna cel mai mare număr de accidente. Constatăm acum că apar multe accidente şi pe drumurile judeţene, asta şi în condiţiile în care multe dintre acestea au fost reabilitate şi permit rularea cu viteză”, a explicat şeful Serviciului Rutier Suceava, arătând că în aceste condiţii, în măsura posibilităţilor, se vor organiza acţiuni de control mai numeroase şi pe drumurile judeţene care s-au dovedit periculoase.

 

Blocaje în trafic la Gura Humorului şi Rădăuţi

Poliţiştii rutieri au mai constatat că august 2015 a fost o lună cu valori de trafic foarte mari, peste media lunilor august din anii anteriori. Dacă blocajele de trafic din municipiul Suceava au fost şi sunt la ordinea zilei, în luna august s-a circulat bară la bară şi pe raza oraşului Gura Humorului. Poliţiştii rutieri spun că, pe parcursul mai multor zile din august, valorile de trafic au fost peste capacitatea şoselei DN 17, care tranzitează oraşul Gura Humorului.

Trafic foarte aglomerat şi ambuteiaje au mai fost şi în municipiul Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coşmarul lunii august pe şosele: accidente grave cu mult peste medie şi valori de trafic fără precedent.
 Vizualizări articol: 1939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Coşmarul lunii august pe şosele: accidente grave cu mult peste medie şi valori de trafic fără precedent5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei