Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2015 - Anul XX, nr. 131 (5943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Tânărul care şi-a împuşcat unchiul, suspectat că a încălcat o interdicţie la o zi după ce a fost trimis în arest la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adolescentul din Siliştea - Liteni care este judecat pentru un omor înfiorător, după ce l-a împuşcat cu o armă artizanală, pe care chiar el a confecţionat-o, pe vărul tatălui său, în luna octombrie a anului trecut, şi care a fost pus în libertate vinerea trecută, fiind trimis de judecători în arest la domiciliu, este suspectat de poliţişti că a încălcat interdicţiile care i-au fost impuse. Mai exact, sâmbătă, la o zi după ce a fost plasat în arest la domiciliu, Săvel Cătălin Ostăcioaie ar fi părăsit domiciliul, ieşind la plimbare în sat cu bicicleta.

Din informaţiile pe care le avem, anchetatorii au adunat deja informaţii solide şi probatoriu în acest sens. În aceste condiţii este de aşteptat ca procurorul de caz să ceară înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv.

 

Familia bărbatului omorât, disperată de decizia luată de judecători. Care au fost motivele magistraţilor

Săvel Cătălin Ostăcioaie, care acum are vârsta de 18 ani, dar care era minor când a comis fapta, a fost eliberat din arest preventiv vineri, 5 iunie, spre disperarea membrilor familiei bărbatului împuşcat în luna octombrie a anului trecut.

Decizia a fost luată de magistraţii Curţii de Apel Suceava, care au decis rejudecarea dosarului, infirmând condamnarea stabilită de prima instanţă, Tribunalul Suceava. Magistraţii de la Tribunal stabiliseră ca inculpatul să fie condamnat la o pedeapsă de doar 6 ani şi 6 luni de detenţie, însă această pedeapsă a fost anulată. Practic, procesul se va relua de la zero, iar judecătorii au stabilit că în aceste condiţii inculpatul nu mai poate rămâne în arest preventiv o perioadă atât de îndelungată, înlocuind această măsură cu cea a arestului la domiciliu.   

Maria Costache, femeia rămasă văduvă, cu doi copii în îngrijire, tremură acum în casă, la mai puţin de o sută de metri de locuinţa familiei Ostăcioaie, unde tânărul de 18 ani a fost plasat în arest la domiciliu. 

 

O minte diabolică: şi-a confecţionat o armă aproape de la zero 

Din ancheta procurorului criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că inculpatul şi-a confecţionat o armă după ce a adus un cartuş pentru pistol şi un cartuş pentru o armă de vânătoare din Italia şi a început să adune informaţii de pe internet.

 Arma a fost confecţionată dintr-o ţeavă metalică, un arc de la o bicicletă, o bucată de lemn şi diverse şuruburi şi piuliţe, au mai arătat anchetatorii. După aproximativ şase luni arma a fost terminată, iar Săvel Cătălin Ostăcioaie a probat-o cu cartuşul de vânătoare original adus din Italia.

Cu arma deja confecţionată, tânărului i-a trebuit doar o „scânteie” pentru a o folosi.

Conform anchetei Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pe 20 octombrie 2014, în jurul orei 19.00, Săvel Cătălin Ostăcioaie s-a deplasat cu tatăl său şi cu alţi membri ai familiei la un bar din Siliştea. Au consumat alcool, iar la un moment dat în local a intrat şi Neculai Costache, în vârstă de 47 de ani, vărul tatălui său, care era într-o veche relaţie conflictuală cu familia Ostăcioaie. Anchetatorii au stabilit că Neculai Costache a fost cel care a început scandalul, încercând să-i lovească pe adolescent şi pe tatăl său.

 

Împuşcat de la mică distanţă şi lovit în cap cu ţeava armei

Fapta a fost comisă la scurt timp, după ce adolescentul s-a dus acasă după armă. L-a aşteptat pe Neculai Costache pe un drum din câmp, pe care ştia că acesta se va întoarce acasă de la local, şi l-a împuşcat. Anchetatorii au arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată că bărbatul a fost împuşcat de la o distanţă de 2-6 metri, în zona abdomenului. Victima a căzut în genunchi, însă adolescentul nu s-a oprit aici.

„Pentru a fi sigur că-i va suprima viaţa, a lovit victima în zona cranio-cerebrală cu ţeava armei”, au descris detaliul şocant anchetatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul care şi-a împuşcat unchiul, suspectat că a încălcat o interdicţie la o zi după ce a fost trimis în arest la domiciliu.
 Vizualizări articol: 2045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tânărul care şi-a împuşcat unchiul, suspectat că a încălcat o interdicţie la o zi după ce a fost trimis în arest la domiciliu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Com trimis de
(10 iun 2015, 11:31:59
ce vremuri mai erau odata, cand auzeai de puscarie te apuca toti fiori, acum merg toti cu zambetul pe buze si ne sfideaza traind mai bine ei acolo ca noi care muncim cinstit si platim taxe si impozite,oare se va face vreo data diferenta dintre un infractor si un om cinstit? sau ne facem toti infractori!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Înghețata cu caise a lui Emil Frederic Cine a adus înghețata în Țara Românească? La sfarsitul veacului al XIX-lea, spune Emil Frederic in al sau "Manual practic de cofetarie pentru cofetari si particulari" (1928), "prima inghetata care se facea aici in... Citeşte