Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2015 - Anul XX, nr. 131 (5943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar finalizat

Ghiţă Ignat, alias „Ursul Carpatin”, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru fraude informatice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luptătorul MMA Ghiţă Ignat, alias „Ursul Carpatin”, a fost condamnat ieri definitiv de Curtea de Apel Suceava la patru ani de închisoare cu executare. Fostul multiplu campion al greilor la lupte greco-romane, dar şi campion naţional şi vicecampion european la Sambo, în 2014, a fost judecat într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava.

Sportivul sucevean a fost trimis în judecată la începutul anului trecut sub acuzaţia că, în vara anului 2010, a scos din bancomate aproximativ 150.000 de dolari australieni (circa 100.000 de euro) prin folosirea de dispozitive de skimming, care copiază banda magnetică a cardului introdus în bancomat, fiind folosită şi o cameră de luat vederi pentru a reţine codul PIN al cardului. Faptele au fost comise în special la ATM-uri din oraşele de pe coasta de est a Australiei (Sidney, Melbourne etc.), iar, aşa cum arătau anchetatorii în rechizitoriu, rolul principal al lui Gheorghe Ignat era acela de „a sta de şase”, mai exact de a asigura paza, principalul autor al faptelor fiind un anume Cătălin Zamfirescu, din municipiul Braşov, care a fost arestat preventiv în acea ţară în septembrie 2010 şi ulterior condamnat.

În faţa anchetatorilor Ignat ar fi recunoscut acuzaţiile şi ar fi mărturisit că de vină a fost anturajul în care a intrat, atras de banii pe care amici de-ai săi, din vremea respectivă, îi învârteau. Când a aflat că tot ce are de făcut e să „stea de şase”, a acceptat, mai ales că nu dădea în cap la nimeni şi pe deasupra se afla la mii de kilometri distanţă de casă. Întors în ţară, a regretat şi a luat-o pe calea credinţei, fiind implicat în multe acţiuni caritabile şi de voluntariat.

 

Ceauşu şi Ţilea, alţi doi suceveni, au primit şi ei câte patru ani cu executare

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi alţi doi suceveni: Nicolae Sergiu Ceauşu, de 39 de ani, şi Ovidiu Ionuţ Ţilea, de 31 de ani. Aceştia vor sta după gratii tot câte patru ani. Potrivit rechizitoriului de sesizare a instanţei de judecată, cei doi decodau datele obţinute prin dispozitivele de skimming, date cu ajutorul cărora se făceau extragerile frauduloase de numerar.

Anchetatorii au explicat că specialistul în confecţionarea dispozitivelor destinate copierii şi clonării datelor de pe cardurile bancare era Sergiu Nicolae Ceauşu, care, în 2010, era administrator al unei firme care avea punct de lucru în incinta Bazarului Suceava.

Firma respectivă vindea articole de îmbrăcăminte, iar spaţiul din Bazarul municipiului Suceava era compus din două încăperi, prima fiind destinată desfacerii mărfurilor.

Cea de-a doua încăpere, însă, avea rolul de depozit şi birou al lui Ceauşu, iar aici acesta, susţin ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, fabrica echipamentele de skimming, precum şi de identificare a datelor de pe cărţile de credit compromise.

 

Ce se întâmplă cu Ghiţă?

Deocamdată nu se ştie dacă „Ursul Carpatin” îşi va executa pedeapsa în România sau va fi predat autorităţilor din Anglia, care au emis pe numele său, în cursul anului 2013, un mandat european de arestare. Potrivit datelor transmise de Tribunalul Magistraţilor din Westminster, Ghiţă Ignat este suspect de comiterea unor infracţiuni extrem de grave, respectiv răpire, sechestrare de persoane şi şantaj. Unele surse juridice susţin că fostul luptător MMA îşi va executa mai întâi pedeapsa într-o puşcărie din România, iar mai apoi va fi trimis „pachet” în Anglia. De partea cealaltă, există şi voci care spun că Ignat va fi trimis în Regatul Unit imediat.

Cel mai probabil o decizie va fi luată de un magistrat care va analiza care este soluţia legală care trebuie urmată în acest caz. 

 

„Ursul Carpatin” a ajuns deja în Penitenciarul Botoşani

Ghiţă Ignat s-a predat ieri după-amiază, în jurul orei 14.30, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, unde a fost introdus în arest şi de unde ulterior a fost transferat în Penitenciarul Botoşani. „Ursul Carpatin” nu a putut fi contactat ieri pentru a-şi exprima un punct de vedere vizavi de condamnarea dictată de judecători. În schimb, după decizia de la Tribunalul Suceava, Ignat spunea: „Eu sunt sportiv, nu lucrez în domeniul juridic. Spun doar că din punctul meu de vedere este o pedeapsă foarte aspră, însă eu am învăţat întotdeauna să iau ce este bun, chiar şi din situaţii dezastruoase cum este cea de faţă. Lucrul bun pe care aceste situaţii îl aduc în casa mea este că, în astfel de momente, mângâierea noastră este doar Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, nu vă puteţi imagina câtă linişte şi pace poate Dumnezeu să îţi dea chiar în astfel de situaţii. De aceea, am primit această veste ca pe un lucru prin care mie şi casei mele ne este îngăduit să trecem şi mulţumim Lui Dumnezeu şi pentru astfel de lucruri. Vreau să mulţumesc familiei şi celor care ne sunt alături”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghiţă Ignat, alias „Ursul Carpatin”, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru fraude informatice.
 Vizualizări articol: 7732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Ghiţă Ignat, alias „Ursul Carpatin”, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru fraude informatice5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Com trimis de
(10 iun 2015, 11:05:55
idiotul asta nu are e cauta in libertate puneti dracu streangu in gat si fa ungest de fde tair play sa scapam dracu de tine animalule
2.   Com trimis de
(10 iun 2015, 11:11:09
idiotul asta nu are ce cauta in libertate, fa si tu un gest de fair play si puneti dracu strangul la gat sa scapam de tine animalule.
3.   Com trimis de
(10 iun 2015, 11:23:19
adevarul e ca cei mai multi credinciosi ii gasiti in penitenciare, dar in mintea lor bolnava tot gandul de a face rau il are, asa ca stati dracu la cusca ca acolo e locul vostru.
4.   Com stai blind ... trimis de
(10 iun 2015, 12:06:04
... stai blind acolo unde esti,sa inteleg ca daca era pupator de moaste alias roman bun ortodox pupator de moaste era mai bine sau ai gresit situl aici nu i antena3 ca numai acolo s cu adevarat adevarati mafioti like monta and co pardon and com cum ti i nickul.Nu iau nimanui apararea da cind vezi cit ii duce mintea pe unii ...ramii fara grai.
5.   Pokemon trimis de
(10 iun 2015, 17:30:46
Jegosule dar cand ai rapit si ai sechestrat tot de 6 stateai....asta cum o mai justifici,esti penibil.
6.   Pnt Transport persoane trimis de
(10 iun 2015, 19:51:22
sa ne pisam noi pe morti mati de cretin ce esti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Înghețata cu caise a lui Emil Frederic Cine a adus înghețata în Țara Românească? La sfarsitul veacului al XIX-lea, spune Emil Frederic in al sau "Manual practic de cofetarie pentru cofetari si particulari" (1928), "prima inghetata care se facea aici in... Citeşte