Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2015 - Anul XX, nr. 96 (5908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Idee de lucru

Senatoarea Steliana Miron propune o taxă progresivă pentru agenţii economici, în funcţie de adaosul comercial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatoarea Steliana Miron vrea să stopeze hegemonia marilor lanţuri comerciale şi propune o taxă progresivă pentru agenţii economici, în funcţie de adaosul comercial. Ea crede că securitatea economică a românilor este în pericol, de vreme peste 50% din bugetul unei familii se duce pentru achiziţionarea produselor alimentare.

„Legea este neputincioasă în faţa unora, mai exact în faţa marilor lanţuri de magazine, a marilor retaileri, cei care hotărăsc ce pun şi cât pun românii în farfurie. Lipsa unei concurenţe reale a făcut ca noi să plătim pentru produsele alimentare, cel puţin la produsele alimentare de bază, preţuri mai mari ca în multe alte ţări ale UE. Acest lucru nu este normal şi de aceea consider că trebuie să reacţionăm”, a arătat Steliana Miron.

Senatorul liberal de Suceava doreşte ca ordinul de ministru din anul 2009 prin care s-au stabilit normele de calcul la preţul medicamentelor de uz uman să se extindă şi în domeniul produselor alimentare. Este vorba de un preţ maxim de vânzare cu amănuntul în magazine a 15-20 de produse  alimentare de bază, care ar asigura un confort economic pentru populaţie.

O altă propunere ar fi aplicarea unei taxe suplimentare la desfacerea cu amănuntul  pentru produsele alimentare, variabilă, în funcţie de adaosul practicat de agenţii economici.

„Marii retaileri au adaosuri comerciale şi de 200-300% la unele produse alimentare, ceea ce nu este normal. De aceea, propun pentru produsele alimentare o taxă progresivă în funcţie de adaosul comercial practicat de agenţii economici. Astfel, cu cât va creşte adaosul comercial pentru produsele alimentare, taxa să crească prohibitiv. Dacă peste preţul producătorului adaosul comercial al comerciantului este de până la 50% , taxa să fie 0, între 50 şi 70%  taxa să fie 10%, între 70 şi 90%  taxa să fie  de 40%, pentru adaosul între 90 şi 100% taxa să fie de 50%, iar pentru ce se depăşeşte 100%, taxa să fie egală cu adaosul”, a menţionat Steliana Miron.

Senatoarea suceveană crede că doar în acest fel se poate lua atitudine în faţa agresivităţii manifestate de retaileri, iar reacţia trebuie să fie la fel de dură precum este şi agresivitatea lor.

 „Aceşti retaileri au profitat de o legislaţie extrem de permisivă şi au eliminat orice fel de concurenţă, iar românii astăzi nu mai pot să reacţioneze”, a concluzionat Steliana Miron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatoarea Steliana Miron propune o taxă progresivă pentru agenţii economici, în funcţie de adaosul comercial.
 Vizualizări articol: 2435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Senatoarea Steliana Miron propune o taxă progresivă pentru agenţii economici, în funcţie de adaosul comercial1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmmm... trimis de
(28 apr 2015, 14:08:34
Eu zic, Steluto, sa faci o interventie si pentru un pret maxim de vanzare atat pentru servicii de coafura, cat si pentru haine la comanda. Nu de alta, dar e jenant sa cersesti discounturi si sa te imprumuti de la rude ca sa te aranjezi putin
1.1  RE: Hmmm... trimis de
(28 apr 2015, 14:44:52
Mi-ai luat vorba din gura. Dar ca si completare... S-o fi gandit madam ca orice taxare se regaseste in pret? Pai EA, care poarta doar odata hainele si apoi le arunca, o sa trebuiasca sa isi gaseasca Irinei cu multi bani ca sa poata sa i-o sustina.
1.2  RE: Hmmm... trimis de
(28 apr 2015, 15:29:08
Kangure, vâzându-ți nickul nesuferit, voiem să tefeeling beat up faultez. Dar azi ai scăpat nevătămat.oh go on
(mâni nu mai garantez nica)it wasnt me
-----

apropos: nu știi prin Rădăuczi vrunrolling eyes loc de unde se pot cumpăra chimeși kostenlos? (adicătelea pe de-a moca)
Da' vrun coafor ieftin pentru meșteșugit podoaba inghinală?
Da ieftin-ieftin de tot, că la plebei e viața grea, traiul amar și „Famelia mare, renumeraţia mică, după buget, coane Kangurică!”
2.   Aroganta trimis de
(28 apr 2015, 15:18:25
Mie imi place cum isiface Duamna tinutele pentru saptamana urmatoare . ..
Vine in fiecare joi la fabrica autohtona si ieftina , stabileste cu doamnele modelul tinutelor , vineri le probeaza, sambata le recupereaza.Si uite asa o lalaie cateva zile cu " tinutele "
Dar cand mai munceste ? Sau s-a mutat umva parlamentul la Suceava ?

Si totusi , In aprilie a fost in Madagascar , in februarie in Latvia , revelionul la Punta Cana , in decembrie in Spania , de unde bani si pentru coafor si tinute .

La salariul pe economie cu ei !
3.   Avocatul diavolului trimis de
(28 apr 2015, 15:19:52
in primul rind, mai kangaroo, putin respect!
este doamna senatoare si nu steluto, ca nu ne tragem de bigudiuri cu tine. cel mult puteai trece la denumirea actuala a stelei, respectiv fcsb, care poate fi in mod pur intimplator acronimul de la: fufa care spune bazaconii.
cind ai sa fii tu senator ca ea mai vorbim, deocamdata ea a fost facuta senator si nu tu, fiind cam al doilea caz in istorie, dupa cel din antichitate, al lui Caligula, care si-a recompensat calul cu o functie similara.
din pacate, istoria nu consemneaza daca respectivul cal a avut dupa numire revedincari similare de tipul: marirea nr. de caiele per copita, montarea de catalizator antibalega ori tesalatul conf. directiei politice a respectivului, respectiv, stinga, dreapta, centru dreapta, etc..
prin urmare, ne multumim ca dupa anticul caz, mergind pe linia latinitatii pina in prezent, avem asadar si noi o continuitate in lumea asta, ca de Cioran sau Eliade nu prea mai stie nimeni, dar de Steven Segal orice prost a auzit, asa ca e de la sine inteles cu cine sa faci poza si sa te lauzi dupa aia ca esti frate de intelect...
iar cind te mai cuprinde invidia, fa bine si pastreaza distanta fata de doamna senator, nu de alta, dar daca vine intradevar dupa traditia antica a calului si se mai adauga si figurile de aikido prinse de la colegii de poza, s-ar putea sa ...zvirle...
4.   Fata fara dintelui trimis de
(28 apr 2015, 17:09:45
Dan Diaconescu ,descendent din Burebista,Nabucodonosor si familia Brancoveanu
dezvaluie cine se afla in spatele lui,toti oamenii fara dintelui.Bill Gates,Donald Tramp ,regina Elisabeta a II-a si Steliana Miron.
Tomberonul l-a primit cu dragoste pe barbatul stirb de 40 kg cand Tolea il infunda cu dragoste paterna si-l indesa cu bocancul nr.47.Costumul lui Dan era galben si tomberonul adora galbenul.Dan Diaconescu si-a intrebat telespectatorii de la Socola daca politistul Cioaca si-a facut nevoile intre Rucar si Bran.Intrebare geniala izvorata din exhaustivitatea lui Shopenhauer cand mergea la buda.
Se zice ca in spatele lui Dan este gigantul Gazprom.Ce nu stie lumea e ca politica concernului este sa nu faca afaceri cu cetateni fara dinti in gura.Se zice ca in spatele Stelianei Miron se afla Dan Diaconescu.Ce spune doamna Steliana:"În calitate de lider al PP-DD Suceava, mi-am propus să ridic calitatea membrilor ".
5.   Sexy senatoarea PNL trimis de
(28 apr 2015, 17:11:00
Doamna Steliana Miron a intrat in senat la redistribuire cu vreo 15% voturi.Este cunoscuta in presa drept cea mai sexi senatoare din România.In declaratia de avere in loc sa scrie teren extravilan arabil a scris ARATURA.Ce si-a dorit de Paste de la sot:""Ar fi o surpriză placută din partea lui să-mi ofere o lenjerie intimă de Paşte. Nu ştiu să fac cozonaci. Nu am făcut niciodată, în schimb, mă pricep să învârt sarmalele, să ma ocup de cuptor, îmi place foarte mult să aşez masa"Găteşte foarte rar, pentru că, altfel, unghiile ei ar avea de suferit."Soţul mă înţelege, nu l-am obişnuit şi de asta. Niciodată nu i-am gătit. Salatele îmi ies cel mai bine, păi alea sunt cele mai simple de făcut. Salata orientală e un pic mai complicată. Mai fierb şi cartofii si ouăle. Niciodată în viaţa mea nu am mâncat supă sau ciorbă. Nici cartofi prăjiţi nu am mâncat niciodată. Nici miel nu mănânc", a adăugat ea.
6.   Sexy senatoarea PNL trimis de
(28 apr 2015, 17:30:49
Doamna Miron a fost senator PPDD. Partidul de nepătaţi, de personalităţi ilustre, al domnului Dan.A ajuns în Parlament prin redistribuire. Când corabia a început să ia apă.... hop, a trecut la „independenţi”. Numai că independenţa e treabă grea; drept urmare, a ajuns în Partidul Naţional Liberal. Doamna Miron are responsabilităţi. E membru în comisia pentru Muncă, Familie şi Protecţie Socială. Şi nu poţi să te prezinţi la comisie oricum. Coaforul e baza. Părul, nu capul. Şi asta nu-i tot. Doamna senator preferă ţinutele mai ieftine. De 600 de lei. În fiecare joi se duce acasă, la Suceava, unde curge numai lapte şi miere şi probleme ioc, la o fabrică locală. Cu echipa de acolo creează garderoba, iar vineri e la probat şi gata hainele pentru săptămâna de muncă!Pantofii şi-i ia tot de la un producător local din Bucovina. Întrebată de partea financiară care îi acoperă aceste cheltuieli, Steliana Miron a spus că se bazează pe familia ei, având în vedere că indemnizaţia de parlamentar nu i-ar ajunge nici de coafor."Noroc cu soţul meu şi cu părinţii mei că mă susţin financiar. Din salariul de la Parlament nu mi-ar ajunge banii nici pentru coafor", a declarat ea, pentru evz.ro.Ulterior intr-o interventie la televiziune Steliana Miron a negat că ar fi făcut o astfel de declaraţie.
„Am idee despre tot ce se întâmplă în România şi cum trăiesc oamenii. Nu am afirmat niciodată asemenea lucru. Vreau să cer înregistrarea pentru a da în judecată acest ziar, pentru că nu am declarat niciodată acest fapt. (...) Niciodată nu am declarat acest lucru, că nu mi-ajung banii pentru coafor, nici nu s-a pus problema ca să discut despre coafor în momentul în care am fost întrebată cu ce mă îmbrac”, a spus ea.

7.   Senatoarea taxă progresivă trimis de
(28 apr 2015, 18:28:12
Cum ai curajul sa dai ochii cu presa, pe cand nu-ti ajung banii de senatoare pt coafor?
Oare te mai crede cineva ceea ce spui?
8.   Comentariu trimis de
(28 apr 2015, 20:52:09
Ce coafor ?
Dupa cum arata parul ei, doamna nu a calcat de cativa ani printr-un coafor sau salon de hairstyling.
No offence, dar...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei