Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2015 - Anul XX, nr. 96 (5908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Start greoi

Sincope la asigurarea serviciului de salubrizare menajeră a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transferul serviciului de salubrizare menajeră a municipiului Suceava de la Rosal către asocierea Florconstruct – Diasil, delegată să presteze această activitate până la lămurirea situaţiei juridice a licitaţiei temporare organizate de municipalitate, se face destul de dificil.

„La finalul săptămânii am făcut un tur în oraş şi am văzut multe buncăre de gunoi neridicate, deşi erau pline. Încă este un haos, pentru că nu au fost strânse nici toate buncărele Rosal, iar lumea pune încă gunoi în ele, iar pe de altă parte şi cele ale Florconstruct şi Diasil erau pline. Le solicit firmelor cărora le-am dat mandatul să se ocupe de această activitate să ne demonstreze că pot face faţă cu brio acestei sarcini. Deocamdată mai sunt aspecte care lasă de dorit”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Până acum Rosal a ridicat din oraş cam jumătate din cele aproximativ 1.300 de pubele de gunoi pe care le avea amplasate, încât, în multe zone ale Sucevei, în locurile de colectare a deşeurilor menajere se văd încă buncărele lor, alături de cele ale noilor firme de salubrizare.

În unele cazuri, aglomerarea de pubele pe un spaţiu restrâns s-a dovedit a fi de rău augur, mai mult aruncându-se mizerie pe jos, pentru că, după umplerea buncărelor din faţă, nimeni nu a mai aruncat în cele din spate, unde era greu de ajuns, ci direct pe jos.

În unele zone ale Sucevei locuitorii au reclamat faptul că pubelele Rosal au fost vărsate pe jos de muncitorii firmei şi apoi încărcate goale în maşina cu care aceştia au venit să le strângă din oraş. Conducerea firmei spune că aşa ceva este imposibil, pentru că ei au nevoie de gunoi, pentru selectarea de materiale reciclabile.

Probleme au fost şi cu ridicarea gunoiului din zonele cu case, unde deşeurile se colectează din casă în casă, într-o anumită zi a săptămânii.

Reprezentanţii noilor firme de salubrizare spun că nu au avut acces la programările făcute pentru ridicarea gunoiului de către predecesorii lor, astfel încât în unele zone s-a mers după gunoi în alte zile decât cele în care locatarii ştiau că trebuie să îl scoată la poartă. Situaţia urmează să fie corectată cât de curând, ca urmare a sesizărilor primite din teren, fiind făcută o listă a programărilor existente pentru fiecare stradă în parte, astfel încât să poată fi respectate termenele de ridicare a deşeurilor menajere de la cele peste 5.000 de case din municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sincope la asigurarea serviciului de salubrizare menajeră a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sincope la asigurarea serviciului de salubrizare menajeră a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei