Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2015 - Anul XX, nr. 52 (5864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Consiliul Judeţean Suceava a definitivat programul pentru „Paştele în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a definitivat programul de anul acesta al proiectului „Paştele în Bucovina”. Manifestările cuprinse în acest program vor începe pe 23 martie a.c., cu o expoziţie de desene şi picturi intitulată „Paştele în imaginaţia copiilor”, care va fi deschisă până în data de 3 aprilie la Biblioteca „I.E. Torouţiu” din oraşul Soca. Printre evenimentele organizate în perioada Sărbătorilor Pascale în judeţul Suceava se numără şi Festivalul concurs naţional de muzică corală religioasă ortodoxă care va avea loc la căminul cultural din Fundu Moldovei în data de 29 martie, dar şi Târgul de Paşte din Gura Humorului, care va avea loc în data de 31 martie. În perioada 29 martie – 19 aprilie a.c., la Muzeul Ouălor Încondeiate din comuna Vama, de la ora 10:00 şi până la 18:00, vor avea loc demonstraţii de încondeiat ouă. De asemenea, joi, 2 aprilie a.c., de la ora 17:00, la Casa de Cultură din Rădăuţi va avea loc concertul de muzică religioasă „Ofrandă la poalele Crucii”. Târgul de Paşte din Suceava va fi deschis în perioada 4 – 19 aprilie a.c. pe esplanada din centrul municipiului.

 

Pe 4 aprilie a.c., de la ora 19:30, la Auditoriumul "Joseph Schmidt" al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va avea loc un concert de Paşte susţinut de Grigore Leşe. În programul „Paştele în Bucovina 2015” este inclus şi Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate care va avea loc duminică, 5 aprilie a.c., în comuna Ciocăneşti.

De luni, 6 aprilie, şi până pe 10 aprilie a.c. vor fi „deschise” şi drumurile ouălor încodeiate, turiştii având la dispoziţie patru rute care includ localităţi cu tradiţie în acest meşteşug.

Pentru noaptea de Înviere, turiştii sunt invitaţi să participe la slujbele care se oficiază la toate bisericile şi mănăstirile din judeţ, fiind evidenţiată „Învierea din adâncuri” care va începe la ora 23:00 în Capela Sfânta Varvara din Salina Cacica.

În prima zi şi a doua zi de Paşte, pe 12 şi 13 aprilie a.c., se vor organiza concursuri de ciocnit ouă, în localităţi precum Mănăstirea Humorului, Calafindeşti sau Comăneşti. Programul „Paştele în Bucovina 2015” se va încheia duminică, 19 aprilie 2015, cu un concert de Paşte intitulat „Lumina Învierii”, care va avea loc de la ora 17:00 la Casa de Cultură şi la Aşezământul „Sf. Ierarh Leontie” al Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi.

Până în momentul de faţă nu se ştie cu exactitate dacă la slujba de Înviere sucevenii vor primi şi anul acesta Lumina Sfântă de la Ierusalim. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava a definitivat programul pentru „Paştele în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 1682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean Suceava a definitivat programul pentru „Paştele în Bucovina”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei